Πώς να αποκλείσετε ένα μωρό από το swaddling;

Το περιεχόμενο

Τα swaddling μωρά από τη γέννηση σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για τον ύπνο του. Όταν οι κινήσεις του είναι περιορισμένες, κοιμάται πιο ήρεμα, δεν φοβίζει το κουνώντας τα χέρια του και δεν αγγίζει τον εαυτό του. Καθώς μεγαλώνουν, η ανάγκη για το χωρισμό με τις πάνες γίνεται προφανής, αλλά το μωρό γρήγορα συνηθίζει να μπαίνει. Η απουσία του μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ποιότητα του ύπνου, αλλά χωρίς αυτό καθ 'οιονδήποτε τρόπο, γιατί αργά ή γρήγορα, το περιτύλιγμα θα πρέπει να εγκαταλειφθεί τελείως.

Προβολές

Σήμερα, η συσσώρευση γίνεται με δύο τρόπους: παραδοσιακά σφιχτά και ελεύθερα. Ο πρώτος τύπος δεν είναι παρά η ακινητοποίηση του άνω και κάτω άκρου. Ανάλογα με το μέγεθος της πάνας, ίσως χρειαστεί από ένα έως δύο. Όταν ένα μωρό είναι τυλιγμένο με δύο πάνες, ο λαιμός του είναι κλειστός, τα χέρια και τα πόδια είναι τεντωμένα. Επομένως, με όλη την επιθυμία κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποκλείεται ο φόβος της ανάδευσης και του κυματισμού των παιδιών.

Με την ελεύθερη περιστροφή, η κατάσταση εξαρτάται από το πόσο καλά είναι τυλιγμένο το παιδί. Σε αντίθεση με τον σφιχτό τρόπο περιτύλιξης, τα πόδια του παιδιού δεν είναι τεντωμένα. Βρίσκονται σε αδύναμη σακούλα, διπλωμένη από την πάνα. Αυτή η μέθοδος swaddling χρησιμοποιείται όλο και πιο πρόσφατα, αποδεικνύοντας την υπεροχή της σε σύγκριση με τη σφιχτή μέθοδο.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο απλό. Παρά το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση το μωρό μπορεί να αναπνεύσει πιο άνετα, δεν είναι τόσο περιορισμένο σε κίνηση, συχνά αντιμετωπίζει γρήγορα μια τέτοια περιτύλιξη. Ως εκ τούτου, τα χέρια του συχνά κοιτάζουν έξω από την πάνα, και τα πόδια του συνθλίβουν έναν υπνόσακο διπλωμένο από αυτό. Κάθε μητέρα επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο τυλίγει το μωρό. Θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα το μωρό προσαρμόζεται στον ύπνο χωρίς πάνες.

Συνάφεια

Σήμερα, η συσσώρευση συχνά καταδικάζεται, θεωρείται μία από τις κακές συνήθειες που οι μητέρες συνειδητά εμφυτεύουν στα μωρά τους, και στη συνέχεια τους επανεισάγουν σε μια αγχωτική κατάσταση, εξοικειωμένοι με νέες συνθήκες ύπνου. Οι νεαρές μητέρες συχνά μπερδεύονται, επειδή οι απόψεις των γιατρών σήμερα είναι αντιφατικές. Ωστόσο, αν εξετάσουμε το ζήτημα από την οπτική γωνία του μωρού, η κατάσταση θα μιλήσει για τα οφέλη της περιστροφής. Για να καταλάβετε αυτό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές αποχρώσεις.

Όντας στη μήτρα, το παιδί περιορίζεται σε κίνηση. Η πάνα δημιουργεί παρόμοιες συνθήκες και δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Τα χέρια και τα πόδια του δεν θα προκαλέσουν τρόμο, δεν θα ξυπνήσει από αυτό που δραματικά αγγίζει τον εαυτό του. Επιπλέον, η πάνα θερμαίνει επιπλέον το μωρό, το οποίο χαλαρώνει πριν τον ύπνο. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση της έντασης, έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να κοιμηθεί γρηγορότερα.

Είναι αδύνατο να μην ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ένα παιδί σε μια πάνα δεν θα γυρίσει στον ύπνο του και δεν θα μπορέσει να πνιγεί, έχοντας θανατώσει τυχαία τη μύτη του στην επιφάνεια στην οποία κοιμάται. Το ντυμένο μωρό κοιμάται καλά, διατηρώντας παράλληλα μια κανονική θερμοκρασία.

Το swaddling είναι απαραίτητο ειδικά σε περιπτώσεις όπου τα μωρά έχουν συγγενή δυσπλασία ή ελλιπή ανάπτυξη των αρθρικών στοιχείων των κάτω άκρων.

Η βέλτιστη ηλικία για αποτυχία

Δεν υπάρχουν σαφείς συστάσεις που να δείχνουν την συγκεκριμένη ηλικία του μωρού, στην οποία πρέπει να εγκαταλείψετε σταδιακά το περιτύλιγμα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της προσαρμογής ενός συγκεκριμένου βρέφους στον κόσμο, στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη. Είναι αδύνατο να το κάνεις χωρίς να μπαίνεις καθόλου, γιατί εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί ήρεμα, η ειρήνη του θα διαταραχθεί. Η ευερεθιστότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, το παιδί θα είναι υπό άγχος.

Σπάνια, τι είδους γιατρός θα σας συμβουλεύσει να σταματήσετε τις πάνες εντός 1,5-2 μηνών μετά τη γέννηση ενός μωρού. Ειδικά είναι απαραίτητο για τα υπερκινητικά παιδιά που δεν δίνουν ξεκούραση στον εαυτό τους. Ωστόσο, αν η μητέρα αρχικά στύβισε το μωρό σφιχτά, με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να αλλάξετε την προσέγγιση για το swaddling και να την αποδυναμώσετε, επειδή κάθε μέρα το μωρό χρειάζεται να κινηθεί περισσότερο. Η δυσκαμψία μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της ανάπτυξης του σκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων.

Συνήθως, τα παιδιά σταματούν να τρέμουν μέχρι το τέλος του τέταρτου μήνα της ζωής τους. Ως εκ τούτου, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτή η περίοδος θεωρείται η πιο ευνοϊκή για το απογαλακτισμό μωρών από swaddling. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη άποψη, η οποία λέει: να σταματήσει σταδιακά ένα μωρό από μια πάνα από πέντε μήνες. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να δούμε πόσο ήρεμα το μωρό κοιμάται σε μια τυλιγμένη μορφή, ποια είναι η κατάστασή του κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν είναι ντυμένος με χαλαρά ρούχα και δεν έχει πάνες.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις πάνες από την καθημερινή ζωή καθώς το μωρό μαθαίνει περισσότερο για να ελέγχει τα χέρια και τα πόδια του. Δεν μπορείτε να το κρατήσετε σε πάνες όλη την ώρα, γιατί θα εμποδίσει την ανάπτυξή του, στην οποία το μωρό για μεγάλο χρονικό διάστημα εξετάζει τα χέρια, και στη συνέχεια τα πόδια. Για να σαλπάρει ένα μωρό σε αυτή την ηλικία είναι απαραίτητο περιοδικά ώστε να μπορεί να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Για το λόγο αυτό, ορισμένες μητέρες προσπαθούν να μην περιστρέψουν τα μωρά εντελώς, αλλά μόνο κλείνοντας τα πόδια.

Πώς να απογαλακτιστεί από την πάνα;

Είναι αδύνατο να σταματήσει απότομα το περιτύλιγμα του μωρού, διότι θα είναι ένα νέο άγχος γι 'αυτόν. Δεν μπορείς να υπολογίζεις στο γεγονός ότι χωρίς να γυρίζει, θα φωνάξει και θα σταματήσει, κοιτώντας μόνος του. Το νευρικό σύστημα θα υποφέρει από αυτόν τον απογαλακτισμό και επιπλέον μπορεί να εμφανιστεί ομφαλική κήλη. Ο εγκέφαλος των παιδιών κάνει αρκετή σκληρή δουλειά, επεξεργάζοντας τις πληροφορίες που έλαβε σε ένα όνειρο.

Είναι σημαντικό η οργάνωση και η διαμόρφωση των νευρωνικών δικτύων και όλων των συστημάτων του εγκεφάλου να μην συνοδεύονται από άγχος. Αν σταματήσετε δραματικά το μωρό σας σε μια πάνα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της ψυχικής, κινητικής και ομιλίας. Η ηλικία του απογαλακτισμού επιλέγεται όταν το μωρό είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες της ζωής αφού βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας.

Μόλις σχηματιστούν οι μηχανισμοί πέδησης του νευρικού συστήματος, η συχνότητα των περιτυλιγμάτων του μωρού πρέπει να μειωθεί. Για να διδάξετε ένα μωρό να κοιμάται χωρίς πάνες, χωρίς να ενοχλεί τον ύπνο του, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές απλές συστάσεις.

Εάν η μητέρα αρχικά περιβάλλει το παιδί σφιχτά έτσι ώστε να έχει συνηθίσει να κοιμάται, πρέπει να χαλαρώσετε σταδιακά το ύφασμα. Η εξασθένιση θα επιτρέψει τη μετάβαση σε μια ελεύθερη σάλτσα, στην οποία το μωρό θα είναι σε πάνες, αλλά όχι τόσο περιορισμένη σε κίνηση.

Όταν δεν βγαίνει τίποτα, και το μωρό δεν θέλει να κοιμηθεί χωρίς σφιχτά, αξίζει να στραφούν σε κόλπα. Είναι τυλιγμένο σε μια πάνα, και αφού κοιμηθεί, αποδυναμώνεται. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην ξυπνήσει το παιδί. Είναι δυνατόν να αρχίσει να εξασθενεί το περιτύλιγμα από 4 ή 5 μήνες, έτσι ώστε μέχρι τις 6 θα συνηθίσει στην ελεύθερη κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, αξίζει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη λεγόμενη χρέωση.

Είναι σημαντικό να βοηθήσετε το μωρό να μάθει να διαχειρίζεται τα άκρα του, γεγονός που θα μειώσει την τυχαία έκπληξή του σε ένα όνειρο. Σε καμία περίπτωση το παιδί δεν πρέπει να κρατιέται ανά πάσα στιγμή, καθώς αυτό βλάπτει τη λειτουργία των συστημάτων του σώματος. Χρειάζεται όχι μόνο πάνες, αλλά και μασάζ, ασκήσεις, κινήσεις των χεριών, πόδια, κεφαλές. Σήμερα δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε μερικές ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του μωρού. Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο, ο οποίος θα σας πει ακριβώς τι και πώς να κάνετε.

Τέτοιες ασκήσεις και μασάζ είναι απαραίτητες για κάθε παιδί, καθώς και υπαίθριες γιορτές. Με την πάροδο του χρόνου, το μωρό θα κοιμηθεί λιγότερο, δεν χρειάζεται να το τυλίξει χωρίς λόγο. Για τον ύπνο κατά τη διάρκεια του τέταρτου έως πέμπτου μήνα ζωής, συνηθισμένα συρόμενα, πουκάμισα και γιλέκα είναι αρκετά συνηθισμένα.

Εάν το παιδί έχει συνηθίσει να κοιμάται στις πάνες και κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί σταδιακά ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πάνες με ύπνο σε ρούχα.

Στο μέλλον, η διδασκαλία του μωρού να κοιμάται χωρίς περιστροφή θα είναι εύκολη. Μετά το στάδιο της μετάβασης από το σφιχτό swaddling σε ελεύθερο, τα πόδια μπορούν να τυλιχτούν τη νύχτα, και αρκετά αδύναμα. Μπορείτε να φορέσετε τα λεγόμενα γρατσουνιές ή γάντια υφασμάτων στα χέρια σας, για να αποφύγετε τυχόν τυχόν γρατζουνιές στο πρόσωπό σας. Εάν σε αυτό το στάδιο είναι δύσκολο για το παιδί να κοιμηθεί, θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε μια κουβέρτα ή μια ελαφριά κουβέρτα. Ενώ κοιμάστε, μπορείτε να τυλίξετε ελαφρώς το μωρό και όταν το όνειρο μπαίνει σε μια ισχυρή φάση, ξεδιπλώστε την κουβέρτα (κουβέρτα) και απλά καλύψτε το παιδί σας.

Άλλες μέθοδοι περιλαμβάνουν το να κοιμάσαι στα χέρια. Πιστεύεται ότι θα είναι ευκολότερο και ευκολότερο για ένα παιδί να συνηθίσει να κοιμάται στα ρούχα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει τα μειονεκτήματά της: το μωρό θα συνηθίσει πολύ γρήγορα να κοιμάται στα χέρια του. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα, αφού θα πρέπει να τον απογαλακτίσουμε όχι μόνο για να κοιμηθούμε χωρίς πάνες, αλλά και ανεξάρτητα, χωρίς να χρειαζόμαστε καμιά κινητική ασθένεια στα χέρια της.

Για το απογαλακτισμό των μωρών από τις πάνες, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό υπνόσακο. Μπορεί να αντικαταστήσει την ελεύθερη περιστροφή για κάποιο χρονικό διάστημα. Κάποιος βοηθάει ειδικές συσκευές ή λεγόμενες κούνιες-κουκούλια ασυνήθιστου σχήματος, αλλά η αγορά τους θα είναι δαπανηρή. Η χρήση τους εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη μέχρι σήμερα, αν και η ζήτηση για τέτοια προϊόντα είναι υψηλή.

Ορισμένες μητέρες επιδίδονται σε διάφορα τεχνάσματα για να απογαλακτιστούν τα παιδιά τους από το ξετύλιγμα. Για παράδειγμα, χαλαρώνουν τα παιδιά πριν από το μπάνιο. Κατά κανόνα, μετά από τέτοιες διαδικασίες με χαλαρωτικά βότανασυνιστάται από τον παιδίατρο, τα μωρά να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν. Μετά το μπάνιο, αρκεί να τα ταΐζουμε και να τα βάζουμε στο κρεβάτι. Όταν η μαμά πλησιάζει, το μωρό κοιμάται ήρεμα.

Τι άλλο πρέπει να εξετάσετε;

Αρχικά, πριν απογαλακτιστεί ένα μωρό από μια πάνα, αξίζει να ομαλοποιήσει τον ύπνο του. Είναι σημαντικό να περπατάτε καθημερινά μαζί του, με εξαίρεση τον κακό καιρό. Από την έλλειψη οξυγόνου και τον ήλιο, μπορεί να γίνει ανήσυχος και whiny. Επιπλέον, πρέπει να ασχοληθείτε με το μωρό - παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε μόνο πρόσφατα, δεν χρειάζεται μόνο να ντυθεί και να κοιμάται.

Η μητρότητα είναι ένα σπουδαίο έργο, η σωματική και πνευματική κατάσταση του μωρού εξαρτάται από τη γονική προσοχή.

Αν η μητέρα είναι κοντά, το παιδί θα νιώθει ασφαλές και επομένως ήρεμο. Αυτό θα διευκολύνει την προσαρμογή στον ύπνο χωρίς πάνες. Δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση της φωνής, πολύ λιγότερο μια κραυγή. Παρά το γεγονός ότι το παιδί είναι μικρό, αντιλαμβάνεται διαισθητικά τον "ανώμαλο" ήχο.

Συμβουλές από έμπειρους μητέρες και ψυχολόγους

Οι συστάσεις των έμπειρων μητέρων και των επαγγελματιών ψυχολόγων θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε το μωρό από το μωρό σας. Για παράδειγμα, οι ειδικοί συστήνουν πριν από τον ύπνο να ανακουφίσει την ένταση μέσω του μασάζ. Αυτό μπορεί να είναι τόσο μια ελαφριά χαϊδεύοντας και χαλαρωτικές κινήσεις μασάζ. Κατά κανόνα, αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική και σας επιτρέπει να μειώσετε τον αριθμό των τρόμων των άκρων κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη θετική δυναμική και να προστατεύετε καθημερινά το παιδί από τις καταστάσεις άγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε τα χέρια ενός παιδιού με κάθε εκδήλωση της φωνής του. Ωστόσο, αξίζει να διακρίνει κανείς όταν μόλις εξοικειώνεται με τη φωνή του, και όταν φωνάζει, για παράδειγμα, λόγω φούσκας ή κολικού. Εάν το μωρό είναι ήρεμο, ο ύπνος του θα είναι ήρεμος. Και λέει ήδη ότι η μαμά θα έχει περισσότερες πιθανότητες να χαλαρώσει τις πάνες ή να τις αφαιρέσει εντελώς στο εγγύς μέλλον.

Είναι σημαντικό να αερίζεστε συνεχώς το φυτώριο. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό ενώ η μητέρα περπατάει με το μωρό ή όταν δεν βρίσκεται στο δωμάτιο. Ο ζεστός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου, καθώς και τις λανθασμένες συνθήκες θερμοκρασίας, καθώς και την υγρασία. Δεν μπορείτε να υπερθερμάνετε το δωμάτιο: 22 βαθμοί είναι αρκετό για κανονικό ύπνο.

Δεν πρέπει να υπάρχουν παντελονάκια ξήρανσης, ρούχα για μωρά και άλλα ρούχα στο νηπιαγωγείο. Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε το επίπεδο θορύβου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει τέλεια σιωπή στο δωμάτιο, διότι με την πάροδο του χρόνου θα είναι δύσκολο για το παιδί να κοιμηθεί σε διαφορετικές συνθήκες.Με άλλα λόγια, ο απογαλακτισμός του μωρού από την πάνα καλύπτει πολύ περισσότερες στιγμές από την πάνα μόνη της. Για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία με το λιγότερο στρες για τα ψίχουλα, πρέπει να εξετάσετε όλες τις πτυχές.

Δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε την παιδική κούνια, επειδή μπορεί επίσης να γίνει συνήθεια. Εάν το μωρό αποκοιμηθεί άσχημα χωρίς να ξεφύγει, πρέπει να σκεφτείτε τον λόγο. Συχνά οι αρνητικοί παράγοντες της ημέρας μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό.

Όταν είναι γεμάτος, ηρεμία και αγάπη, η προσαρμογή περνάει γρήγορα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την απαλή μουσική χαλάρωσης, να αγοράσετε ειδικά νυχτερινά φώτα με διαφορετικά εφέ, ώστε να αποσπά την προσοχή του παιδιού και να τον χαλαρώσετε. Άλλοι κοστίζουν ειδικά λαμπερά αυτοκόλλητα.

Ο Δρ Κομαρόφσκι θα μιλήσει για το παιδί στο επόμενο βίντεο.

Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία