6 μήνες 8 μήνες

Ανάπτυξη παιδιού σε 7 μήνες

Το περιεχόμενο

Οι γονείς μιας παιδικής προειδοποίησης ηλικίας επτά μηνών αλλάζουν κυριολεκτικά το μωρό κάθε μέρα. Αυτό δεν είναι το αβοήθητο νεογέννητο που μπορούσε μόνο να ξαπλώνει, να κοιμάται, να τρώει και να κλαίει. Μέχρι επτά μήνες, το μωρό έχει αυξηθεί αισθητά και είναι ήδη πλήρες μέλος της οικογένειας. Επικοινωνεί πολύ, κινείται πολύ, τρώει όχι μόνο το μητρικό γάλα και μαθαίνει συνεχώς νέες δεξιότητες. Τι έμαθε το μωρό με την ηλικία των επτά μηνών και πώς μπορούν οι γονείς να τονώσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του παιδιού;

Μαμά με ένα μωρό 7 μήνες
Η γονική αγάπη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την πλήρη ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Φυσιολογικές αλλαγές

 • Οι μύες του παιδιού καθίστανται ισχυρότεροι, επιτρέποντας στο μωρό να κρατήσει το σώμα σε καθιστή θέση σε ηλικία 7 μηνών και να σέρνει και να σταθεί, κρατώντας την υποστήριξη.
 • Η ανάπτυξη του δεξιού ημισφαιρίου είναι πιο έντονη, έτσι ώστε το παιδί να μην χρησιμοποιεί συχνά το δεξί του χέρι, αλλά το αριστερό του, αλλά αυτό δεν αποτελεί καθόλου ένδειξη ότι το παιδί θα είναι αριστερόχειρες.
 • Το μωρό έχει ήδη 7 μήνες πλήρως διαμορφωμένη όραση και ακοή. Το ψίχουλο στρέφεται ακόμη και σε απόκριση χαμηλού ήχου και βλέπει τέλεια τα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα.
 • Σε ηλικία επτά μηνών, πολλά μωρά έχουν κόψει τα πρώτα τους δόντια. Μερικοί από τους γονείς του μικρού παιδιού μπορούν να παρατηρήσουν μόνο έναν από τους χαμηλότερους κοπτήρες και σε μερικά μωρά έχουν εμφανιστεί δύο μπροστινά κάτω δόντια και τα επάνω είναι έτοιμα να «εκκολάψουν».
 • Σε σχέση με την εισαγωγή συμπληρωματικών τροφών, η καρέκλα του μωρού αλλάζει - γίνεται πιο σπάνια (συνήθως μία φορά την ημέρα) και παχύ, και η μυρωδιά του είναι πιο έντονη.
Μωρό 7 μηνών
Ένα παιδί των 7 μηνών μπορεί να καθίσει, να ανιχνεύσει και να σταθεί, κρατώντας την υποστήριξη

Φυσική ανάπτυξη

Παρόλο που η ανάπτυξη κάθε μωρού λαμβάνει χώρα με το δικό του ρυθμό, με βάση την απόδοση όλων των παιδιών μιας συγκεκριμένης ηλικίας, έχουν καθοριστεί τα όρια του κανόνα, η υπέρβαση των οποίων τόσο πάνω όσο και κάτω είναι ένας λόγος για να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο. Οι κύριοι δείκτες για μωρά 7 μηνών (και οι μέσοι όροι και τα σύνορα) που συλλέξαμε στον πίνακα:

Δείκτης

Μέσος όρος 7 μηνών

Τα αγόρια σε 7-8 μήνες

Τα κορίτσια σε 7-8 μήνες

Βάρος

7600-8300 g

6700-10300 g

6000-9800 g

Ανάπτυξη

67,3-69,2 cm

64,8-73,5 εκ

62,7-71,9 cm

Περιφέρεια κεφαλής

42,8-44 εκ

41,5-46,4 εκ

40,2-45,5 cm

Περιφέρεια θώρακα

44,6-45,5 cm

42,5-48,9 εκ

42,7-47,2 cm

Ο έβδομος μήνας ζωής φέρνει το βάρος του μωρού περίπου 600 γραμμάρια, και ύψος - από 1,5 έως 2 εκατοστά. Η περιφέρεια του κεφαλιού του μωρού, καθώς και η περιφέρεια του στήθους, υπερβαίνουν τα 0,5 εκατοστά. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ότι η περιφέρεια του θώρακα σε υγιή παιδιά των 7 μηνών υπερβαίνει πάντοτε την περιφέρεια της κεφαλής.

Κορίτσι 7 μηνών
Παρακολουθήστε όχι μόνο για τη συμμόρφωση με τον κανόνα, αλλά και για τη δυναμική της ανάπτυξης του παιδιού

Τι μπορεί να κάνει το μωρό;

 • Τα παιδιά των επτά μηνών είναι ήδη μεγάλα κάθονται και σέρνουν. Ωστόσο, μερικά παιδιά προσπαθούν ήδη να καθίσουν μόνοι τους, αλλά αυτή η ικανότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην πλειοψηφία του karapuz. Τα βρέφη ηλικίας επτά μηνών σέρνουν με διάφορους τρόπους - κάποιος κινείται στην κοιλιά, κάποιος καταφέρνει να σέρνει πίσω μόνο και κάποιος ανεβαίνει σε όλα τα τέσσερα και κινείται γρήγορα, αλλάζοντας τα πόδια και τα χέρια.
 • Πολλές από τις κορυφές αυτής της ηλικίας μπορούν ήδη να σταθούν, κρατώντας και με τα δύο χέρια για μια ισχυρή υποστήριξη. Και μερικά μωρά βγάζουν ακόμη και τα πόδια τους, κάνοντας τα πρώτα αβέβαια βήματα της στήριξης. Ταυτόχρονα, το παιδί έχει μάθει να σηκωθεί, τραβώντας τον εαυτό του από την υποστήριξη, αλλά δεν μπορεί να καθίσει ακόμα και καλεί τους γονείς του.
 • Ένα μωρό επτά μηνών κατέχει ήδη αρκετά αντικείμενα στα χέρια του, ακόμα κι αν το παιχνίδι έχει ακανόνιστο σχήμα. Ένα μωρό αυτής της ηλικίας μπορεί να ασχοληθεί με παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το παιδί αποκαλύπτει με ενδιαφέρον τις ιδιότητές τους, κλείνει και ανοίγει, ρίχνει, μετακινεί, γεύει και εκτελεί άλλες ενέργειες.
 • Ένα μωρό επτά μηνών διερευνά νέα γούστα, δοκιμάζοντας συμπληρωματικά τρόφιμα. Το παιδί έχει μάθει όχι μόνο να τρώει από ένα κουτάλι, αλλά και να πίνει από μια κούπα, αφήστε το ίδιο το κύπελλο να βοηθήσει τον ενήλικο να το κρατήσει για λίγο. Αλλά το μωρό σε αυτή την ηλικία είναι ήδη αρκετά ικανό να κρατήσει το μπουκάλι από μόνο του, και αν πέσει, είναι σε θέση να το σηκώσει.
 • Το παιδί καταλαβαίνει την ομιλία των γονέων. Κατόπιν αιτήματος του μωρού μπορεί να δείξει μερικά μέρη του σώματος και γνωστά αντικείμενα που βρίσκονται στην ίδια θέση. Το παιδί συνειδητοποίησε ότι το κρυφό αντικείμενο δεν εξαφανίζεται για πάντα, αλλά απλά δεν είναι ορατό. Επίσης, το μωρό γνωρίζει το όνομά σας και τα ονόματα των εγγενών ανθρώπων. Τα περισσότερα μωρά συνδέονται με τη μητέρα τους και μπορεί να σκάσουν σε δάκρυα από την απουσία της.
 • Το μωρό των μωρών γίνεται πιο περίπλοκο, η ψίχουλα εκφράζει όλο και περισσότερες συλλαβές και πολλές από αυτές το μωρό προφέρεται με έναν ουσιαστικό τρόπο.
Μωρό 7 μήνες χαμογελά
Τα περισσότερα από τα κριτήρια είναι μόνο ενδεικτικά της ανάπτυξης των ψίχτων, μην τα πάρετε πολύ σοβαρά.

Κατά τον καθορισμό του αν ένα παιδί είναι επαρκώς ανεπτυγμένο σε ηλικία επτά μηνών, οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε μωρό αναπτύσσεται σύμφωνα με το προσωπικό του πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν δεξιότητες που το μωρό πρέπει σίγουρα να παρακολουθήσει για 7 μήνες.

Τα ακόλουθα σημεία πρέπει να είναι ένας λόγος για μια επίσκεψη στον παιδίατρο:

 • Το μωρό δεν κυλάει.
 • Μην κάθεστε μόνος σας.
 • Δεν εξετάζει τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν το στόμα.
 • Μην χτυπάτε το παιχνίδι στο τραπέζι.
 • Μην προσέχετε το κινούμενο παιχνίδι.
 • Δεν προφέρει συλλαβές.
 • Δεν προσελκύει την προσοχή της μαμάς και δεν αποκαλύπτει συναισθήματα όταν επικοινωνεί με τη μαμά.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο της Larisa Sviridova σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού σε 7 μήνες. Θα μάθετε τι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχολογική ανάπτυξη των ψίχουλων.

Τάξεις ανάπτυξης

Ενθαρρύνετε την ανίχνευση του μωρού, επειδή αυτό το στάδιο ανάπτυξης θεωρείται πολύ σημαντικό. Αφήστε το μωρό να έχει άνετα ρούχα και την ευκαιρία να δοκιμάσει το χέρι του στο πάτωμα. Βοηθήστε τα ψίχουλα, χαράζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια και μετατρέποντάς τα σε ένα εφικτό στόχο.

Πώς να προστατεύσετε τα ψίχουλα σε αυτές τις σημαντικές στιγμές, δείτε τη μεταφορά του Ε. Komarovsky.

 • Για την ανάπτυξη του συντονισμού, βάλτε το μωρό στο πόδι και κουνήστε, και ο μπαμπάς μπορεί να πετάξει το μωρό πάνω και κάτω.
 • Προτείνετε ένα μικρό παιδί τραβώντας το "σχοινί", λαμβάνοντας ένα φωτεινό μαντήλι για ένα τέτοιο παιχνίδι.
 • Κρύψτε το παιχνίδι κάτω από την κουβέρτα μπροστά από το παιδί και ζητήστε από το μωρό να το βρει. Επίσης, το μωρό θα απολαύσει βλέποντας μικρά παιχνίδια "κρύβονται" στην παλάμη του χεριού σας.
 • Διδάξτε το παιδί σας να δείξει ότι το αντικείμενο ακουγόταν με ένα δάχτυλο, κύμα "bye" και χτύπησε τα χέρια του. Ας δώσουμε στο μωρό κατανοητά καθήκοντα, για παράδειγμα, δείξτε μια αρκούδα, ανοίξτε ένα κουτί ή πάρτε ένα κουτάλι. Εισάγετε το μωρό με τη λέξη "όχι", αλλά θα πρέπει να ισχύει μόνο για πραγματικούς κινδύνους.
 • Ενεργοποιήστε τη μουσική του μωρού σε διαφορετικά tempos, και θα παρατηρήσετε ότι με τις αργές μελωδίες το παιδί θα ηρεμήσει και με ένα γρήγορο ρυθμό θα αρχίσει να χορεύει.
 • Μην χάσετε την ευκαιρία να αναπτύξετε λεπτές κινητικές δεξιότητες του μωρού. Για τάξεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές τσάντες με διαφορετικά γέμιση, δάχτυλα, δακτυλικά παιχνίδια, παιχνίδια με κουμπιά και πολλά άλλα που ένα παιδί μπορεί να νιώσει, να πιέσει, να τραβήξει, να αγγίξει και να συμπιέσει.
 • Συνεχίστε να λέτε στο παιδί σας για ό, τι κάνετε για να αυξήσετε το νοικοκυριό. Καλέστε τα παιχνίδια που δείχνουν το μωρό. Πάντα να καλέσετε το μωρό με το όνομα και επίσης να δείτε φωτογραφίες από συγγενείς, εκφράζοντας τα ονόματά τους.
 • Περπατήστε με ένα μωρό όχι μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το μωρό πρέπει να κοιμηθεί, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης, για να μπορέσει το μωρό να παρατηρήσει τη φύση.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μαθήματα με μια μικρή κάρτα Doman.
 • Αποκτήστε βιβλία μωρών μωρών, τα οποία θα είναι παχύ σελίδες.Αφήστε το παιδί να γυρίσει τη σελίδα μόνο του και να κοιτάξει τις φωτεινές εικόνες, ενώ διαβάζετε τα στίχοι αυτή τη στιγμή.
 • Εισαγάγετε το μωρό σας με άλλα παιδιά, προσκαλώντας τους να επισκεφθούν ή να μιλήσουν σε περιπάτους. Αφήστε τα παιδιά να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον.
 • Όταν λούζετε, προσθέστε μερικά παιχνίδια στο μπάνιο που μπορούν να κολυμπήσουν.

Από το βίντεο στο SvitMam. tv θα μάθετε γιατί η ανίχνευση είναι πολύ σημαντική για τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Κάνετε ασκήσεις με το μωρό σας και απολαύστε την επιτυχία του.

.

Φροντίδα

Κάθε πρωί ένα μωρό 7 μηνών ξεκινάει με διαδικασίες υγιεινής. Τα ψίχουλα πλένονται, καθαρίζονται εάν είναι απαραίτητο η μύτη και τα αυτιά, οι καρυδιές, η χτένα, τα δόντια βουρτσών (ακόμη και αν δεν υπάρχουν ακόμα). Το καθημερινό μπάνιο το βράδυ είναι ήδη συνήθεια και βοηθά το μωρό να χαλαρώσει πριν ξεκουραστεί η νύχτα.

Το συγκρότημα ασκήσεων γυμναστικής σε επτά μήνες επεκτείνεται. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να σηκωθεί στα πόδια του, να λυγίσει και να ξεσπάσει τα πόδια του μωρού στη θέση του στην πλάτη του, να γυρίσει το μωρό προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να κρατήσει το χέρι του, να κάνει ασκήσεις για την ανάπτυξη συντονισμού και πολλά άλλα. Σε αυτή τη γυμναστική και το μασάζ εκτελείται συνήθως το πρωί.

Μόλις το μωρό μάθει να στέκεται με σιγουριά, μπορείτε να εισαγάγετε το μωρό στην κατσαρόλα, αλλά δεν χρειάζεται να τροφοδοτείτε ειδικές αυταπάτες για την ταχύτητα της ανάπτυξής του (η ουροδόχος κύστη και τα έντερα ελέγχονται από τα παιδιά κατά 18 μήνες και ακόμη αργότερα) και το παιδί αναγκάζεται να καθίσει εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφήστε το μωρό να παραμείνει στην κατσαρόλα για 10 λεπτά και είναι καλύτερο να επιλέξετε τον χρόνο μετά τον ύπνο για φύτευση.

Μωρό 7 μήνες στο δοχείο
Από 7 μήνες, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να διδάσκετε τα ψίχουλα στο δοχείο

Η καθημερινή ρουτίνα

Τα παιδιά κοιμούνται 7 μήνες περίπου 15 ώρες την ημέρα, ενώ μερικά παιδιά συνεχίζουν να κοιμούνται τρεις φορές την ημέρα και μερικά παιδιά έχουν ήδη μεταβεί σε ένα υπνάκο δύο ημερών. Η διάρκεια του ύπνου είναι 9-10 ώρες και η ημέρα είναι περίπου 5 ώρες. Με την επιλογή 3 φορές ύπνου το απόγευμα, κατά κανόνα, μία από τις περιόδους ανάπαυσης είναι μεγαλύτερη και οι άλλες δύο είναι μικρότερες (μέχρι μία ώρα).

Το περπάτημα με ένα μωρό 7 μηνών συνιστάται δύο φορές την ημέρα για 2 ώρες. Μόνο κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως έντονες βροχές, έντονος παγετός ή άνεμος, μπορείτε να μείνετε με τους μικρούς στο σπίτι. Σε ζεστό καλοκαιρινό καιρό, το μωρό μπορεί να περάσει έως και 6 ώρες καθημερινά στο δρόμο. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια βόλτα για τα ονειρικά μωρά της ημέρας ή έτσι ώστε το παιδί να είναι ξύπνιο για λίγο έξω.

Τα γεύματα ενός μωρού ηλικίας επτά μηνών περιλαμβάνουν 5 γεύματα, μεταξύ των οποίων διαρκεί από 3 μ.μ. έως 4 ώρες. Η ποσότητα τροφής που χρειάζεται ένα παιδί 7 μήνες την ημέρα υπολογίζεται με βάση το βάρος του μωρού. Η σωματική μάζα του μωρού πρέπει να διαιρείται με 8. Η προκύπτουσα ποσότητα τροφής διαιρείται με τον αριθμό των τροφοδοσιών. Κατά μέσο όρο, ένα παιδί επτά μηνών καταναλώνει 1000-1100 ml τροφής την ημέρα. Μια μερίδα ανά γεύμα είναι περίπου 200-220 ml.

Όταν ο θηλασμός εφαρμόζεται στο μαστό περίπου 7-10 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και 2 έως 4 φορές τη νύχτα (συνήθως το πρωί). Τα θηλάζοντα μωρά σε επτά μηνών λαμβάνουν ομάδες τροφίμων όπως λαχανικά, δημητριακά και φρούτα. Ξεκινήστε να εισέλθετε στη διατροφή του φυτικού ελαίου, προσθέτοντάς τον στον πολτό των λαχανικών. Το μενού των μωρών-ismostennikov επεκτείνεται λόγω της εμφάνισης σε αυτό του τυριού, του χυμού φρούτων, του κρόκου, cookies και κροτίδες. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο σχετικά με μωρό μενού σε 7 μήνες.

Μωρό 7 μήνες πόσιμο μητρικό γάλα
Η βάση της διατροφής του μωρού σε 7 μήνες είναι το μητρικό γάλα ή ένα μείγμα
Υπολογίστε το διάγραμμα τροφοδοσίας σας
Προσδιορίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού και τον τρόπο σίτισης

Συνήθης μέρα

Κάθε μέρα με ένα μωρό επτά μηνών είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Φυσικά, το καθεστώς κάθε βρέφους θα είναι ατομικό για 7 μήνες, αλλά για να φανταστεί κανείς τι μπορεί να μοιάζει η ημερήσια αγωγή ενός παιδιού αυτής της ηλικίας, προσφέρουμε το ακόλουθο παράδειγμα:

7: 00

Διάλυση.

Η πρώτη σίτιση, στην οποία το μωρό παίρνει το μητρικό γάλα ή τη φόρμουλα.

Διαδικασίες υγιεινής.

Ξυπνήστε

9: 30

Γυμναστική.

10: 30

Η δεύτερη σίτιση, στην οποία τα βρέφη που θηλάζουν δίδονται άγρια, και τα ψίχουλα-τεχνητά προσθέτουν βούτυρο σε αυτό.

Περίοδος αφύπνισης.

12: 00

Περπατήστε, κατά τη διάρκεια της οποίας τα ψίχουλα έχουν τον πρώτο νυχτερινό ύπνο στον καθαρό αέρα.

14: 00

Επιστρέψτε στο σπίτι.

Η τρίτη σίτιση, κατά την οποία τα παιδιά, ανεξάρτητα από τον τύπο της σίτισης, παίρνουν φυτικό πολτό με φυτικό έλαιο, αλλά οι χυμοί φρούτων και ο κρόκος προστίθενται στα τεχνητά παιδιά.

15: 00

Η περίοδος εγρήγορσης και εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

16: 00

Περπατήστε, κατά τη διάρκεια του οποίου το παιδί κοιμάται τη δεύτερη μέρα στον καθαρό αέρα.

18: 00

Επιστρέψτε στο σπίτι

Η τέταρτη σίτιση, η οποία στα μωρά που θηλάζουν περιλαμβάνει το μπισκότο και το μητρικό γάλα, καθώς και στα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό, το τυρί cottage, το πουρέ φρούτων, τα μπισκότα και το μείγμα.

Ξυπνήστε

21: 00

Κολύμβηση

Η πέμπτη σίτιση, κατά την οποία το μωρό λαμβάνει γάλα ή τύπο γάλακτος.

Κάνοντας τον ύπνο της νύχτας.

Νύχτα

Τα θηλάζοντα μωρά σε ένα όνειρο εφαρμόζονται στο μαστό αρκετές φορές, τα παιδιά-τεχνητά συχνά δεν ξυπνούν για τη σίτιση.

Μια συνηθισμένη μέρα με ένα παιδί, μπορείτε να μεταβάλλετε το τονωτικό μασάζ. Τεχνική εκτέλεσης, δείτε το επόμενο βίντεο του Nikolai Nikonov - του ηγετικού γιατρού και μασάζ θεραπευτή στη Ρωσία.

Συχνά προβλήματα

 1. Φόβος από τους ξένους. Τα παιδιά ηλικίας 7 μηνών διακρίνονται σαφώς μεταξύ οικείων και ξένων και ενδέχεται να αντιδράσουν αρνητικά σε έναν ξένο. Επομένως, δεν πρέπει να αφήσετε το μικρό μόνο με κάποιον ξένο σε αυτόν. Επιθυμώντας να γνωρίσετε το μωρό με κάποιον, μείνετε κοντά, πάρτε το μωρό στα χέρια σας και κρατήστε το μέχρι το μωρό να αισθάνεται άνετα με την κατάσταση και να καταλάβετε ότι ο ξένος δεν είναι επικίνδυνος.
 2. Προβλήματα που καθυστερούν και κοιμούνται. Πολλοί tots λόγω της αυξημένης σωματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας αρχίζουν να κοιμούνται χειρότερα τη νύχτα και η τοποθέτηση του μωρού γίνεται προβληματική. Με την τοποθέτηση θα συμβάλλετε στη δημιουργία ενός τελετουργικού. Καθημερινά με το παιδί τις ίδιες ενέργειες πριν πάτε για ύπνο, η οποία θα δημιουργήσει το μωρό για μια νυχτερινή ανάπαυση.
 3. Άρνηση prikorma. Πολλά παιδιά, ειδικά εκείνα που είχαν φάει μόνο το γάλα της μητέρας τους, αρνούνται άγνωστα προϊόντα, δεν θέλουν να γευτούν πατάτες ή υγρή χυλό που προετοιμάζονται με αγάπη από τη μαμά. Αναγκάζοντας ένα παιδί να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό είναι απαράδεκτο. Μην επιμένετε, δώστε στο μωρό ένα μαστό και, τελικά, προσφέρετε πάλι ένα πιάτο. Εάν το παιδί αρνείται να πασπαλίζει και να χυθεί, σκεφτείτε τη δυνατότητα εισαγωγής παιδαγωγικής τροφής.
 4. Πόνος και δυσφορία κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας. Τα παιδιά αντιδρούν στην εμφάνιση των δοντιών με διαφορετικούς τρόπους. Σε μερικά μωρά, οι γονείς μαθαίνουν για το δόντι μόνο αφού κοιτάξουν στο στόμα, αλλά σε πολλά μωρά, η εμφάνιση κάθε δοντιού συνοδεύεται από αυξημένη σάλια, ερυθρότητα των ούλων και οίδημα. Συχνά, η θερμοκρασία του παιδιού αυξάνεται και το σκαμνί μπορεί να διαταραχθεί. Οι ψύκτες, οι αναισθητικές γέλες, τα αντιπυρετικά φάρμακα βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσφορίας.

Το κύριο πράγμα που χρειάζεται ένα μωρό είναι η αγάπη των γονέων του. Περάστε χρόνο ενδιαφέρον και απολαύστε τις κοινές δραστηριότητες. Παίξτε με το παιδί, με βάση τα μαθήματα σχετικά με τη μέθοδο του O. Teplyakova - ειδικός στην πνευματική ανάπτυξη.

6 μήνες 8 μήνες
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Στα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία