7 μήνες 9 μήνες

Ανάπτυξη παιδιού σε 8 μήνες

Το περιεχόμενο

Τα παιδιά ηλικίας οκτώ μηνών είναι πολύ δραστήριοι, κινούνται πολύ και μαθαίνουν νέους χώρους με ενδιαφέρον, επειδή σε αυτή την ηλικία μπορούν ήδη να σέρνουν γύρω. Τι άλλο έχει αποκτήσει ο καραπούζ από την ηλικία των 8 μηνών, ποιες νέες δεξιότητες είναι ήδη ευχάριστες γονείς και πώς μπορούν οι ενήλικες να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός βρέφους αυτής της ηλικίας;

Φυσιολογικές αλλαγές

 • Η περίοδος οδοντοφυΐας συνεχίζεται και η εμφάνισή τους είναι πολύ ξεχωριστή. Κάποιος σε ηλικία 8 μηνών εξακολουθεί να μην έχει ούτε ένα δόντι, ή μόλις εμφανίστηκε ο πρώτος κοπτήρας και κάποιος προσπαθεί ήδη να γεμίζει ένα μπισκότο τέσσερα δόντια.
 • Ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδιού επιβραδύνεται λίγο, γεγονός που συνδέεται με την αυξημένη σωματική δραστηριότητα του μωρού. Οι μύες των ψίχτων έχουν ήδη αναπτυχθεί ώστε να επιτρέπουν στο μωρό όχι μόνο να κυλήσει και να καθίσει, αλλά και να σταθεί και να σέρνει.
 • Η καρέκλα του μωρού έχει γίνει περισσότερο διαμορφωμένη και έχει μικρή ομοιότητα με το σκαμνί του μωρού, το οποίο είναι αποκλειστικά θηλάζωτο. Έχει μια ήπια οσμή και η συχνότητα των κινήσεων του εντέρου είναι συνήθως 1 φορά την ημέρα.
 • Η μνήμη του παιδιού αναπτύσσει και κρατά τα τελευταία γεγονότα. Χάρη στη βελτίωση της μνήμης, το μωρό είναι σε θέση να επαναλάβει τις ενέργειες των γονέων, να αναγνωρίσει τα οικεία αντικείμενα, να ακούσει τις πίτες, τους στενούς ανθρώπους.
Μωρό 8 μηνών
Το μωρό σε 8 μήνες μπορεί ήδη να σταθεί και να σέρνει

Φυσική ανάπτυξη

Στον όγδοο μήνα ζωής, το μωρό προσθέτει περίπου 550 γραμμάρια και γίνεται 1,5 εκατοστά υψηλότερα κατά μέσο όρο. Η περιφέρεια του θώρακα και η περιφέρεια της κεφαλής αυξάνονται κάθε μία κατά 0,5-1 cm.

Παρόλο που ο ρυθμός ανάπτυξης κάθε παιδιού είναι ατομικός, με βάση τις μετρήσεις μεγάλου αριθμού παιδιών ορισμένης ηλικίας, οι γιατροί καθορίζουν τη μέση τιμή, καθώς και τα όρια των φυσιολογικών δεικτών φυσικής ανάπτυξης. Η απόκλιση από αυτές προκαλεί κακουχία και είναι η αιτία μιας λεπτομερούς εξέτασης του μωρού. Οι κύριες παράμετροι για βρέφη 8 μηνών παρουσιάζονται σε αυτόν τον πίνακα:

Δείκτης

Μέσος όρος 8 μηνών

Τα αγόρια σε 8-9 μήνες

Κορίτσια 8-9 μήνες

Βάρος

7900-8600 g

6900-10700 g

6300-10200 g

Ανάπτυξη

68,7-70,6 cm

66,2-75 εκ

64-73,5 εκ

Περιφέρεια κεφαλής

43,4-44,5 εκ

42-47 εκ

40,7-46 εκ

Περιφέρεια θώρακα

45,7-46,4 εκ

43,5-49,9 cm

43,7-48,3 εκ

Το γεγονός ότι το παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να 8 μήνες, δείτε στο βίντεο της Larisa Sviridova.

Τι μπορεί να κάνει το μωρό;

 • Το μωρό των 8 μηνών είναι πολύ ενεργό σωματικά, μπορεί να καθίσει, να ξαπλώνει, να στέκεται (τραβάει ταυτόχρονα την υποστήριξη), να σέρνει αρκετά γρήγορα και επίσης να διασχίζει τα αντικείμενα.
 • Το παιδί αφιερώνει πολύ χρόνο στην εκμάθηση παιχνιδιών και συνεχώς εκπαιδεύει τα χέρια του. Μπορεί ελεύθερα να μετατοπίσει ένα παιχνίδι σε άλλο χερούλι, και αν το αντικείμενο πέσει έξω από το χέρι του, θα το ψάξει. Το παιδί θέλει να κυλάει την μπάλα, κάντε κλικ σε διαφορετικά κουμπιά, μετακινηθείτε στις σελίδες των βιβλίων.
 • Το μωρό ενός οκτώ μηνών μωρού έχει ήδη τονισμένο, το οποίο το μωρό υιοθέτησε από τους γονείς του. Η ψίχα επαναλαμβάνει τις ίδιες συλλαβές πολλές φορές, έτσι οι γονείς ακούνε συνεχώς από το μωρό "ma-ma-ma" ή "ba-ba-ba".
 • Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι πολύ χαρούμενα, χαρούμενα με άλλα παιδιά, και οι άγνωστοι ενήλικες είναι επιφυλακτικοί. Εάν η μαμά φύγει κάπου, το παιδί ηλικίας οκτώ μηνών είναι πολύ αναστατωμένο. Όταν ένα παιδί αποτύχει, η ψίχα θα αναστατωθεί και ο έπαινος της μητέρας μου θα είναι πολύ χαρούμενος.
 • Ένα παιδί μπορεί να δείξει ένα οικείο αντικείμενο όταν ερωτηθεί πού, πού;Επίσης, το μωρό έχει ήδη μάθει μετά από αίτημα να κυλάει το χέρι, να κάνει "κυρίες" και άλλες ενέργειες που οι γονείς του δίδαξαν νωρίτερα. Το μωρό αρέσει πραγματικά σε παιχνίδια στα οποία επαναλαμβάνονται οι ενέργειες.
 • Ένα μωρό 8 μηνών όχι μόνο τρώει από ένα κουτάλι και προσπαθεί να το κάνει μόνο του, αλλά παίρνει επίσης σταθερά τρόφιμα (όπως τα μπισκότα μωρών) στα στυλό, δαγκώνοντας κομμάτια του.
Παιχνίδια με μωρό 8 μηνών
Με ένα μωρό 8 μηνών, μπορείτε να παίξετε στο άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών, καλύπτοντας βάζα με καπάκια

Παρόλο που όλα τα παιδιά αναπτύσσονται με το δικό τους ρυθμό και ορισμένες δεξιότητες μπορούν να αποκτήσουν νωρίτερα από τους συνομηλίκους τους, και μερικοί - αργότερα από άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας, ωστόσο, υπάρχουν δεξιότητες που το μωρό πρέπει αναγκαστικά να έχει σε 8 μήνες. Θα πρέπει να ειδοποιηθείτε εάν η ψίχα:

 • Δεν καθόμαστε.
 • Δεν ανιχνεύει ή δεν προσπαθεί να ανιχνεύσει καθόλου.
 • Μην προσπαθήσετε να σηκωθείτε από την υποστήριξη.
 • Δεν μπορεί να σταθεί για μερικά δευτερόλεπτα κρατώντας και με τα δύο χέρια.
 • Δεν μπορεί να κρατήσει το παιχνίδι στα χέρια τους.
 • Δεν προτάθηκε αρκετό παιχνίδι.
 • Δεν μετατοπίζει ένα παιχνίδι από τη μία λαβή στην άλλη.
 • Δεν προφέρει συλλαβές.
 • Δεν ακούει όταν ακούει τη συζήτηση ενηλίκων.
 • Δεν δείχνει κανένα συναίσθημα.
Μωρό 8 μηνών στην αγκαλιά ενός γιατρού
Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας για τυχόν προειδοποιητικά σημάδια.

Τάξεις ανάπτυξης

 • Αν το μωρό δεν έχει μάθει ακόμα να σέρνεται σε όλα τα τέσσερα, εκπαιδεύστε το μωρό στο νερό. Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, βάλτε το μωρό σας στο πάτωμα του άδειου μπάνιου και γυρίστε το νερό για να γεμίσει σιγά-σιγά το λουτρό. Η στάθμη του νερού θα αυξηθεί και θα αποτελέσει κίνητρο για την αύξηση του μωρού στους αγκώνες και τα γόνατα. Με αυτή την άσκηση, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το παιδί δεν θα πιει νερό.
 • Ένας άλλος τρόπος να διδάξετε ένα παιδί να σέρνει σε όλα τα τέσσερα είναι να περπατήσει στα χέρια του. Σηκώστε τα πόδια του μωρού σας έτσι ώστε το ψίχουλο να πάρει στις λαβές. Στη συνέχεια, rock το μικρό τύπος μπροστά και πίσω. Μόλις το μωρό κουραστεί, η άσκηση πρέπει να σταματήσει.
 • Για να βελτιώσετε τις λεπτές κινητικές δεξιότητες, προτείνετε στο μικρό να αγγίξει διάφορα αντικείμενα, παιχνίδια με κουμπιά και μάνδαλα, κουτιά με καπάκια, δαχτυλίδια πυραμίδων, μαλακά βιβλία και πολλά άλλα.
 • Δεδομένου ότι ένα παιδί ηλικίας 8 μηνών σε παιχνίδια αντιγράφει τις ενέργειες των ενηλίκων, η μαμά πρέπει να δείξει πώς να χειριστεί νέα παιχνίδια. Τραβήξτε το αυτοκίνητο με το παιδί, κουνήστε την κούκλα, χτυπήστε το τύμπανο και αφήστε το μωρό να επαναλάβει.
 • Προσφέρετε τα ψίχουλα για να παίξετε με πολλά ομοιογενή αντικείμενα, για παράδειγμα, με κύβους διαφορετικών χρωμάτων, μπάλες, δαχτυλίδια πυραμίδας. Με το δίπλωμα και τη διάσπαση τέτοιων αντικειμένων, το παιδί θα γνωρίζει τις συνδέσεις μεταξύ τους.
 • Κατασκευάστε μια μικρή πυραμίδα από κύβους και δείξτε στο μωρό πώς μπορεί να σπάσει με τη βοήθεια μιας κυλιόμενης μπάλας.
 • Εξετάστε οικογενειακές φωτογραφίες με το μωρό σας και ζητήστε να δείξετε στους στενούς σας ανθρώπους και στο παιδί. Το παιδί θα ήθελε να βρεθεί στη φωτογραφία.
 • Ανοίξτε τη μουσική συχνά και χορέψτε με το μωρό. Αφήστε να είναι κίνητρα με διαφορετικό ρυθμό - τόσο κλασικές μελωδίες όσο και παιδικά τραγούδια και τραγούδια σύγχρονων ερμηνευτών.
 • Πρακτική εξισορρόπηση του μωρού σας αυξάνοντας το μωρό σας και χαμηλώνοντας το. Μπορείτε επίσης να πάτε γύρω από το μωρό.
 • Κάντε στο παιδί ένα ράφι για βιβλία στα οποία μπορεί να φτάσει το μωρό. Συμπληρώστε αυτό το ράφι με φωτεινά βιβλία για παιδιά και αφήστε το karapuzu να επιλέξει για τον εαυτό του ένα βιβλίο για να το διαβάσει.
 • Παίξτε με τα ψίχουλα στο μπάνιο. Αφήστε το παιδί να μετακινήσει τα πλωτά παιχνίδια, να χτυπήσει τις παλάμες του στην επιφάνεια του νερού, να πάρει νερό στα καλούπια, να ρίξει από το ένα δοχείο στο άλλο.
 • Αφήστε τα ψίχουλα να παίξουν με σκεύη κουζίνας, αλλά ταυτόχρονα δώστε στο μωρό μόνο ασφαλή αντικείμενα - κουτάλες, δοχεία, καπάκια και άλλα.
 • Επίσης, το μωρό θα απολαύσει το παιχνίδι με αυτό το τηλέφωνο, το οποίο γι 'αυτό πρέπει να αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Δώστε στο μικρό παιδί ένα τηλέφωνο και αφήστε τον να "μιλήσει".
 • Όταν περπατάτε, προσέξτε τους διαφορετικούς ήχους του αεροπλάνου, του αυτοκινήτου, του πουλιού, του σκύλου. Σε αυτή την περίπτωση, καλέστε την πηγή ήχου.
 • Διατηρήστε το ενδιαφέρον του μωρού σας για ζώα. Αγοράστε πλαστικά ή καουτσούκ ζώα και τα ονομάστε και μιμηθείτε τη φωνή τους.Δείξτε τα ψίχουλα των ζώων στα βιβλία και στο δρόμο.
 • Δώστε στο μωρό ένα ξύλινο κουτάλι και μερικά στοιχεία για να νικήσετε. Έτσι το παιδί θα καταλάβει ότι τα αντικείμενα διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στον ήχο που παράγεται.
 • Στα μάτια του παιδιού κρύβεται το παιχνίδι, το καλύπτει με μια κουβέρτα και στη συνέχεια προσφέρονται τα ψίχουλα για να το βρείτε.
Μωρό 8 μήνες μαμά στην αγκαλιά της
Πρώτα απ 'όλα, το παιδί χρειάζεται την αγάπη των γονέων.

Φροντίδα

Το πρωί, όπως και πριν, το μωρό λαμβάνει υγειονομικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν το πλύσιμο, το βούρτσισμα των δοντιών σας, τη φύτευση στο δοχείο, το ξέπλυμα. Κάθε βράδυ, το μωρό είναι λουσμένο ενώ παίζει διασκέδαση με παιχνίδια που μπορούν να κολυμπήσουν. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημέρας το παιδί πρέπει να πλένει περιοδικά τα χέρια, επειδή το ψίχουλο σέρνεται και αγγίζει διάφορα αντικείμενα. Αν αλλάξετε την πάνα, το παιδί πρέπει να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Γιατί σκλήρυνση του παιδιού 8 μήνες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αέρα και ηλιοθεραπεία, καθημερινή βόλτες, αερισμό του δωματίου, πλύσιμο, περπάτημα σε μια υγρή πετσέτα. Επιπλέον, τα ψίχουλα κάνουν καθημερινά μασάζ και γυμναστική, ενισχύοντας τους μυς. Οκτώ-μήνα μωρό για ένα μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να καθίσει σε ένα περιπατητής ή στην αρένα.

Ο Νικολάι Νίκονοφ - ο κορυφαίος γιατρός και θεραπευτής μασάζ στη Ρωσία στο επόμενο βίντεο, δείχνει πώς να κάνει ένα μασάζ για την πλήρη ανάπτυξη ενός παιδιού σε 8 μήνες.

Η καθημερινή ρουτίνα

Ο αγρότης οκτώ μηνών κοιμάται όλο και λιγότερο, και μένει ξύπνιος, μελετώντας με ενδιαφέρον τον κόσμο γύρω μας, όλο και περισσότερο. Ο συνολικός χρόνος ύπνου ενός παιδιού αυτής της ηλικίας είναι περίπου 15 ώρες, ενώ το μωρό κοιμάται μέχρι τις 10 ώρες τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 8 μηνών έχουν δύο όνειρα 1,5-2 ώρες το καθένα.

Το περπάτημα με το μωρό σε ηλικία 8 μηνών συνιστάται ακόμη δύο φορές την ημέρα - το πρωί (περίπου 11-13 ώρες) και μετά το μεσημεριανό γεύμα (περίπου 15-17 ώρες). Πολλά παιδιά συνεχίζουν να κοιμούνται κατά τη διάρκεια των περιπάτων τους, αλλά αρκετά μωρά δεν κοιμούνται καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου τους στο δρόμο και για μια ορισμένη περίοδο μελετούν τη φύση και εξετάζουν τα πάντα.

Η διατροφή ενός μωρού οκτώ μηνών παρέχει 5 γεύματα με μια παύση μεταξύ τους για περίπου 3,5-4 ώρες. Για να προσδιοριστεί ο ημερήσιος όγκος τροφής που χρειάζεται ένα παιδί, το βάρος των ψίχουλων διαιρείται με 9. Κατά μέσο όρο, ένα παιδί οκτώ μηνών λαμβάνει από 1000 έως 1200 ml τροφής ημερησίως και περίπου 200-240 ml ανά σίτιση. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο σχετικά με μωρό μενού σε 8 μήνες.

Ολοκλήρωση του παιδιού σε 8 μήνες
Η δίαιτα του παιδιού διευρύνεται, το μωρό δοκιμάζει πολλές νέες γεύσεις

Θηλασμός κατόπιν αιτήματος σε αυτήν την ηλικία, παρέχονται 6-8 τροφές κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου 6 τροφοδοσίες τη νύχτα. Ο όγκος των συμπληρωματικών τροφών αυξάνεται και παρουσιάζεται στο μενού του μωρού με λαχανικά, φρούτα, δημητριακά χωρίς γάλα, φυτικά έλαια, κρέας, χυμούς φρούτων, βούτυρο, κροτίδες και μπισκότα.

Μπιμπερό μωρά λάβετε το μείγμα κατά την πρωινή σίτιση, καθώς και την τελευταία σίτιση πριν από τον ύπνο. Κατά το υπόλοιπο διάστημα, το μενού του τεχνητού-krohi σχηματίζεται από συμπληρωματικά τρόφιμα. Σε σύγκριση με τα μωρά που θηλάζουν, η διατροφή τους είναι πιο εκτεταμένη - προστίθενται αλκοολούχα ποτά, τυρί cottage και κρόκος. Το κουάκερ για ένα τεχνητό μωρό είναι ήδη βρασμένο με γάλα, και ο όγκος της πλειοψηφίας θα είναι υψηλότερος από εκείνον ενός μωρού με θηλασμό.

Θηλασμός ενός μωρού σε 8 μήνες
Η βάση της διατροφής των παιδιών σε 8 μήνες είναι το μητρικό γάλα ή ένα μείγμα
Υπολογίστε το διάγραμμα τροφοδοσίας σας
Προσδιορίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού και τον τρόπο σίτισης

Συνήθης μέρα

Κάθε νέα μέρα με ένα μωρό οκτώ μηνών φέρνει πολλές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές στιγμές. Είναι σαφές ότι το καθεστώς για κάθε ένα από τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι διαφορετικό, αλλά προσφέρουμε μια κατά προσέγγιση εκδοχή της καθημερινής ρουτίνας, η οποία μπορεί να είναι 8 μήνες για τα μωρά:

6: 30

Διάλυση.

Η πρώτη σίτιση, στην οποία το παιδί λαμβάνει μητρικό γάλα ή μίγμα.

7: 00

Διαδικασίες υγιεινής.

7: 30

Ξυπνήστε

9: 00

Γυμναστική.

10: 00

Η δεύτερη σίτιση, στην οποία τα παιδιά που θηλάζουν παίρνουν βούτυρο με βούτυρο, και ο κρόκος προσφέρεται επιπρόσθετα στα μικρά τεχνητά.

10: 30

Περίοδος αφύπνισης.

11: 30

Περπατήστε, κατά τη διάρκεια της οποίας τα ψίχουλα έχουν τον πρώτο νυχτερινό ύπνο στον καθαρό αέρα.

13: 30

Η τρίτη σίτιση, κατά την οποία τα μωρά οποιουδήποτε είδους διατροφής λαμβάνουν το φυσικό πουρέ με πούδρα κρέατος και φυτικό έλαιο, καθώς και ψωμί σιταριού και χυμό φρούτων.

14: 00

Περίοδος αφύπνισης και ανάπτυξη παιχνίδια.

15: 00

Περπατήστε, κατά τη διάρκεια του οποίου το παιδί κοιμάται τη δεύτερη μέρα στον καθαρό αέρα.

17: 30

Η τέταρτη σίτιση, η οποία στα μωρά που θηλάζουν θα περιλαμβάνει τον πολτό φρούτων, τα μπισκότα και το μητρικό γάλα και στα βρέφη που τρέφονται με μπιμπερό - ένα γάλα που έχει υποστεί ζύμωση γάλακτος, πουρέ από φρούτα, τυρί cottage και μπισκότα.

18: 30

Αφύπνιση και ήσυχα παιχνίδια.

20: 30

Κολύμβηση

21: 00

Η πέμπτη σίτιση, κατά τη διάρκεια της οποίας το παιδί λαμβάνει μητρικό γάλα ή φόρμουλα.

Προετοιμασία για νυχτερινό ύπνο και τοποθέτηση.

Νύχτα

Τα θηλάζοντα μωρά σε ένα όνειρο εφαρμόζονται στο στήθος έως και 6 φορές και οι μαστοί μωρών σε αυτή την ηλικία δεν ξυπνούν για τη σίτιση.

Διαφοροποιήστε τα παιχνίδια ημέρας σας με το παιδί σύμφωνα με τη μέθοδο του "Little Leonardo", το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο Teplyakova O. Ν. - ειδικός στην πνευματική ανάπτυξη.

Συχνά προβλήματα

 1. Ο φόβος του χωρισμού με τη μαμά. Τα παιδιά των 8 μηνών αρχίζουν να φοβούνται να αφήσουν τη μητέρα τους μακριά από τον εαυτό τους και ανησυχούν πολύ για το χωρισμό μαζί της. Επιπλέον, άλλοι φόβοι μπορεί να εμφανιστούν σε αυτήν την ηλικία, για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να φοβηθεί από τους δυνατούς ήχους των οικιακών συσκευών. Δείξτε στο μωρό σας την πηγή του ήχου ώστε να μην σταματήσει να εκφοβίζει.
 2. Άρνηση prikorma. Ένα μωρό μπορεί να αρνηθεί να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό αν το πιάτο δεν του αρέσει με τη συνοχή, τη γεύση ή τη θερμοκρασία του. Ίσως το μωρό να μην έχει χρόνο να πεινάσει ή είναι πολύ ζεστό στο δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να επιμείνουμε. Προσφέρετε τρόφιμα στο μωρό σας αργότερα.
 3. Ανήσυχος ύπνος Παιδιά οκτώ μηνών λόγω σωματικής δραστηριότητας και υπερεκμετάλλευσης μπορούν να κοιμηθούν άσχημα και η νυχτερινή τους ανάπαυση διαταράσσεται. Για να αποφύγετε προβλήματα με τον ύπνο της νύχτας, να εξαλείψετε τα ενεργά παιχνίδια το βράδυ, να χαλαρώσετε μασάζ πριν από τον ύπνο, να διαβάσετε ένα μικρό βιβλίο.
 4. Έντονη οδοντοφυΐα. Η εμφάνιση των δοντιών χωρίς πόνο και δυσφορία είναι αρκετά σπάνια. Σε πολλά μωρά, τα δόντια κόβονται με οδυνηρές αισθήσεις, αλλαγές στα κόπρανα, πυρετό, διαθέσεις και άλλες αρνητικές εκδηλώσεις. Βοηθήστε το μωρό να ψύξει ειδικά παιχνίδια που μπορούν να γκρεμίσουν. Για να απαλλαγούμε από τον πόνο, χρησιμοποιούνται ειδικά πηκτώματα και σε θερμοκρασία - φάρμακα με αντιπυρετικό αποτέλεσμα.
 5. Αλλεργία για να δελεάσει. Καθώς το μενού των οκτώ μηνών αυξάνεται, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντίδρασης σε ένα νέο προϊόν. Μια τέτοια αντίδραση μπορεί να εκδηλωθεί με διάρροια, δερματικά εξανθήματα, ρινική καταρροή, δυσκοιλιότητα, κολικό, ερυθρότητα των οφθαλμών και άλλα συμπτώματα. Προσπαθήστε να γνωρίσετε το παιδί αυτής της ηλικίας μόνο με ασφαλή προϊόντα που σπάνια προκαλούν αλλεργίες. Ενώ το παιδί δεν πρέπει να λαμβάνει κόκκινα μούρα, ντομάτες, κακάο, εσπεριδοειδή, προϊόντα σόγιας και με την εισαγωγή γάλακτος, αυγών και κότες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
8 μηνών μωρό και η μαμά
Το μωρό γίνεται ακόμη περισσότερο συνδεδεμένο με τη μαμά

Συμβουλές για τους γονείς

 • Δεδομένου ότι το 8 μηνών μωρό είναι ήδη ενεργά εξερευνώντας το διαμέρισμα, σέρνεται παντού, θα πρέπει να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του μωρού. Το μικρό παιδί δεν καταλαβαίνει ακόμα τους κινδύνους και τους κινδύνους, έτσι το καθήκον των γονέων είναι να εξαλείψουν από το μονοπάτι του παιδιού τις τοξικές ουσίες, τα μικροσκοπικά και θραύσιμα αντικείμενα, καθώς και όλα τα κοφτερά και κοπτικά. Αποκρύψτε τις υποδοχές, κρύψτε τις αιχμηρές γωνίες των επίπλων, βάλτε τις οικιακές χημικές ουσίες σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι και ποτέ μην αφήνετε ένα περιστασιακό μωρό στο δωμάτιο χωρίς επιτήρηση.
 • Εάν το παιδί σας ηλικίας οκτώ μηνών δεν έχει αρχίσει ακόμα να σταθεί στα πόδια του, ακολουθώντας την υποστήριξη, δεν είναι απαραίτητο να αναγκάσετε την απόκτηση αυτής της ικανότητας.Μόλις οι μύες των ψίχτων φθαρούν αρκετά ώστε να παραμείνουν όρθιοι στα πόδια τους, το μωρό θα ξεκινήσει αμέσως τα "workouts" του, βελτιώνοντας μια νέα ικανότητα. Θυμηθείτε ότι πολλά παιδιά δεν αρχίζουν να σηκώνονται στην ηλικία των 8 μηνών, καθώς δεν τους αξίζει να σέρνουν και να σπεύδουν.
 • Εάν το παιδί σας έχει ήδη κόψει 4 δόντια, ενθαρρύνετε το μάσημα, προσφέροντας ψίχουλα όχι πατάτας πουρέ, αλλά κομμάτια βρασμένων λαχανικών, καθώς και μπισκότα μωρών και κροτίδων.
 • Συζητήστε συχνά με το μωρό και δεν πρέπει να λυγίζετε και να περιστρέφετε τις λέξεις. Ωστόσο, είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείτε συντετμημένες λέξεις, για παράδειγμα, αντί για "γάτα" μπορείτε να προφέρετε "γατάκι".
 • Κατά την επιλογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το μωρό, σκεφτείτε όχι μόνο την ώρα της ημέρας, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του μωρού. Εάν έχετε ένα ανήσυχο μικρό παιδί, τότε θα του αρέσουν τα ενεργά παιχνίδια, τα πραξικοπήματα, το crawling. Για τα ήρεμα μωρά, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή των πτυσσόμενων κύβων είναι πιο κατάλληλη. Τα συμφέροντα του μωρού πρέπει να γίνονται σεβαστά, ακόμη και αν είναι απόλυτα μωρό. Εάν το μωρό δεν σας αρέσει τίποτα, μην πιέζετε ούτε επιμένετε.
7 μήνες 9 μήνες
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία