Πώς να αναπτύξετε ένα παιδί σε 1 μήνα;

Το περιεχόμενο

Μάταια, οι περισσότεροι ενήλικες πιστεύουν ότι ένα μωρό που χρειάζεται ένα μήνα χρειάζεται μόνο διατροφή, αλλά και ύπνο. Οι ανάγκες των ψίχουρων αυξάνονται καθημερινά. Γνωρίζει ήδη πολλά και είναι ικανός για πολλά, και ως εκ τούτου ανάπτυξη τάξεων με ένα φυστίκι που είναι ήδη 1 μήνα δεν είναι μόνο ένα ανεπιφύλακτο όφελος για την ανάπτυξή του, αλλά και μια μεγάλη ευχαρίστηση για όλους τους συμμετέχοντες αυτής της διαδικασίας, χωρίς εξαίρεση. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς και τι μπορείτε να κάνετε με το μωρό αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Τα οφέλη

Για τον πρώτο μήνα της ανεξάρτητης ζωής τους, το ψίχουλο έχει σχεδόν προσαρμοστεί στον κόσμο γύρω του. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να εισαγάγετε το μικρό παιδί με αυτόν τον κόσμο με περισσότερες λεπτομέρειες. Φυσικά, το μωρό εξακολουθεί να περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε ένα όνειρο. Ωστόσο, οι περίοδοι εγρήγορσης έχουν γίνει λίγο μεγαλύτερες και αυτό θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιηθεί.

Μην νομίζετε ότι τα μαθήματα με ένα παιδί που είναι μόνο 1 μήνα θα κάνουν ένα πραγματικό παιδί θαύμα από ένα μωρό. Έχουν ένα άλλο στόχο - να δημιουργήσουν στενή και ευχάριστη επικοινωνία, την οποία χρειάζονται απολύτως όλοι οι άνθρωποι, είτε είναι ένα μήνα ή πέντε δεκαετίες. Η επαφή με τη μαμά, τον μπαμπά, τους αδελφούς και τις αδελφές, αν υπάρχει, είναι σημαντική για τα βρέφη. Σχετικά με αυτό και πρέπει να βασιστούν, ο σχεδιασμός της πρώτης στη ζωή των δραστηριοτήτων ανάπτυξης παιδιών.

Υπολογισμός του προγράμματος εμβολιασμού
Καταχωρίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού

Αρχές της Κατοχής

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν είναι σε θέση να επικεντρωθεί το βλέμμα του σε ένα σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν κρατάει το κεφάλι ο ίδιος και κουράζεται πολύ γρήγορα. Σε σύντομες περιόδους αφυπνίσεως, δεν αξίζει να επιβαρύνετε το παιδί με δραστηριότητες που συνοδεύονται από δυνατούς ήχους, πολύ φωτεινό φως. Προσπαθήστε να αποτρέψετε το παιδί σας να περιβάλλεται από πάρα πολλούς ανθρώπους · η μητέρα και ο πατέρας του είναι αρκετά γι 'αυτόν. Ωστόσο, η συγκέντρωση γύρω από το μικρό παιδί όλη η μεγάλη οικογένεια δεν αξίζει τον κόπο.

Σε όλες τις ασκήσεις και τα παιχνίδια, προσπαθήστε να παρέχετε επαφή επαφής, είναι πολύ σημαντική για τα ψίχουλα. Ενεργοποιήστε την απαλή μουσική, καλύτερα κλασική, βεβαιωθείτε ότι το φως είναι σβησμένο. Όλες οι κατηγορίες ξοδεύουν τη μέρα. Το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα, είναι καλύτερο να μην ενοχλείτε το μωρό.

Η βασική αρχή της μελέτης είναι η ανάπτυξη των αισθήσεων. Το όραμα, η ακοή, η οσμή και η αφή θα τον βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά να μάθει όλες τις δυνατότητες του γύρω κόσμου, που μέχρι τώρα φαίνεται να είναι τόσο ξένος στο νέο άτομο. Σε ηλικία 1 μήνα, είναι δυνατό και απαραίτητο να αναπτυχθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του παιδιού - οι μύες, το νευρικό σύστημα.

Κατάλληλα παιχνίδια για ανάπτυξη

Τα μεγάλα αρκουδάκια και τα πολύχρωμα αυτοκίνητα που δώσατε αναμφισβήτητα ως δώρο είναι εντελώς άχρηστα για ένα μωρό. Ένα φωτεινό και αντίθετο κινητό είναι πιο κατάλληλο για αυτόν σε αυτή την ηλικία - ένα καρουζέλ για το κρεβάτι, μεγάλες κροταλίες (κυρίως κίτρινο, πράσινο, μπλε, κόκκινο και λευκό). Μπορείτε να εκτυπώσετε ασπρόμαυρα σχέδια στον εκτυπωτή, τα οποία παρουσιάζουν μια σκακιέρα ή μια σπειροειδή αντίθεση.

Η ανάπτυξη κάθε μιας από τις αισθήσεις είναι απαραίτητη με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων. Υπάρχουν πολλά από αυτά, αλλά ας μιλήσουμε για αυτά που δοκιμάζονται στο χρόνο.

Άποψη

Αν το νεογέννητο βλέπει ένα σύμπλεγμα θολών και στερημένων κηλίδων, τότε το μωρό που είναι ήδη 1 μήνα είναι αρκετά ικανό να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο φωτεινό αντικείμενο για μικρό χρονικό διάστημα. Το μωρό μπορεί να κοιτάξει τη μεγάλη κουδουνίστρα με ενδιαφέρον.Είναι ακόμα δύσκολο, αλλά μπορεί να αρχίσει ήδη να προσπαθεί να την ακολουθήσει με το βλέμμα του. Όλες οι ασκήσεις για την ανάπτυξη της οπτικής λειτουργίας βασίζονται σε αυτό.

Αρχικά αρκεί η μητέρα να επιδεικνύει το παιχνίδι στο στατικό μωρό. Σε αυτή την περίπτωση, η απόσταση μεταξύ της όψης των ψίχτων και του αντικειμένου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 35-40 εκατοστά. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τη δέστωση των παιχνιδιών στο παχνί. Θα παρατηρήσετε ότι το παιδί θα μάθει γρήγορα να κοιτάξει τα αντικείμενα που εμφανίζονται.

Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο σύνθετες ασκήσεις: μετακινώντας την κουδουνίστρα οριζόντια αριστερά και δεξιά, στη συνέχεια πάνω και κάτω κατακόρυφα. Όταν το φιστίκι σίγουρα θα ακολουθήσει την κίνηση με τα μάτια του, μπορείτε να ασκήσετε διασταυρούμενη κίνηση - κάθετα, σε έναν κύκλο.

Οι κινήσεις των χεριών των ενηλίκων δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρές, τρομακτικές και οι ήχοι που κάνουν τα περισσότερα παιδικά παιχνίδια δεν πρέπει να είναι δυνατά και συγκλονιστικά.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες που βασίζονται σε απλά γεωμετρικά σχήματα και έγχρωμες αντιθέσεις ασπρόμαυρες είναι τέλειες. Φύλλα με τέτοια σχέδια μπορούν να στερεωθούν στο κρεβάτι - πρώτα στα δεξιά των ψίχουλα, στη συνέχεια στα αριστερά. Θα τους εξετάσει με ενδιαφέρον.

Ακρόαση

Η φωνή της μητέρας του το νεογέννητο γνωρίζει πολύ καλά και θα τον διακρίνει πάντα από τις φωνές άλλων ανθρώπων. Οι τάξεις για την ανάπτυξη της ακοής πρέπει να βασίζονται στη φωνητική επικοινωνία. Θα πρέπει να κυριαρχήσει η ηθική. Οι έντονες κουδουνίστρες, τα παιχνίδια από καουτσούκ, τα tweeters, φεύγουν μέχρι τις καλύτερες στιγμές, τα αντικαθιστούν με συναισθηματική επικοινωνία, η οποία θα πρέπει να συνοδεύει τις δραστηριότητες, τις διαδικασίες, τη σίτιση. Lullabies, rhymes, λέξεις τρυφερή - το μωρό θα αποδεχθεί όλα αυτά με ευγνωμοσύνη.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να διδάξετε στο μωρό να διακρίνει σε ποια πλευρά προέρχεται ένας συγκεκριμένος ήχος. Οι κουδουνίστρες με ήπιο ήχο και ήχο, καμπάνες που μπορούν να ραμίζονται πάνω σε βάση υφάσματος θα σας βοηθήσουν. Οι ασκήσεις βασίζονται στη μετακίνηση του ηχητικού αντικειμένου: πρώτα προς τα αριστερά του μωρού, στη συνέχεια από την πλευρά του δεξιού αυτιού.

Ήσυχη ήρεμη μουσική έχει ευεργετική επίδραση στο μωρό. Παρακολουθήστε το παιδί σας, η αντίδρασή του στη μουσική θα είναι άμεση. Θα δείτε ότι τα μάτια του είναι πιο εστιασμένα, χαμογελάει και είναι απόλυτα ήρεμη.

Η αφή

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι απτικές αισθήσεις είναι πολύ σημαντικές και ενημερωτικές για το βρέφος. Σε ηλικία ενός μηνός, το μωρό δεν μπορεί να παίρνει διαφορετικά παιχνίδια σύμφωνα με την υφή του, αλλά η μητέρα μπορεί να βάλει μικρά κομμάτια διαφορετικών υφασμάτων (velveteen, μετάξι, chintz, δαντέλες) στο λεπτό δέρμα του παιδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια υφασμάτων για μωρό κολύμπι και να μετατρέψετε το συνηθισμένο υγιεινές τελετουργικό σε μια αναπτυξιακή δραστηριότητα που διεγείρει τέλεια την αίσθηση της αφής.

Συναισθήματα

Ο ισχυρότερος συναισθηματικός παράγοντας για ένα μικρό παιδί είναι η μητέρα. Ο ίδιος όχι μόνο υποθέτει τη διάθεση και την κατάσταση της, αλλά ο ίδιος αντιδρά σε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να πετάξετε όλες τις εμπειρίες, αρχίζοντας να ασκείστε με το μωρό.

Η επικοινωνία πρέπει να είναι χαρούμενη και θετική, τότε το παιδί θα είναι πιο ήρεμο και θα ανταποκρίνεται στα συναισθήματα των ενηλίκων.

Όλα τα ψίχουλα, χωρίς εξαίρεση, το αγαπούν όταν η μαμά "μιλάει" με τις κοιλιές τους. Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε τα χείλη σας στην κοιλιά του μωρού και πείτε του κάτι - δεν έχει σημασία τι είναι, γιατί θα αντιδράσει πρώτα σε ευχάριστες δονήσεις. Χαμογελάτε συχνά, γυρίζοντας στο μωρό.

Μουσική ανάπτυξη

Η μουσική για το παιδί είναι επίσης χρήσιμη, αλλά δεν πρέπει να είναι δυνατή και μεγάλη. Αρκεί να το ενεργοποιήσετε για 10-15 λεπτά - δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Είναι καλύτερα αν πρόκειται για μελωδίες και συνθέσεις τις οποίες η μητέρα ακούει συχνότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή το παιδί τις «ξέρει» ήδη. Η κλασσική μουσική έχει εξαιρετική επίδραση στην ανάπτυξη, ακόμη και για την υγεία, ιδιαίτερα τα έργα των συνθετών όπως ο Μότσαρτ και ο Βιβάλντι. Τραγουδήστε στο παιδί πιο συχνά, πείτε "τραγουδώντας", όλα αυτά σχηματίζουν στα ψίχουλα μια θετική αντίληψη των ήχων.

Για σωματική ανάπτυξη

Σε ηλικία ενός μηνός, είναι χρήσιμο να διαδοθεί το παιδί στην κοιλιά: αυτό όχι μόνο έχει θετική επίδραση στο εντερικό έργο και μειώνει την εμφάνιση εντερικών παιδικών κολικών, αλλά και εκπαιδεύει τους μύες της κοιλιάς και της πλάτης. Το παιδί αρχίζει να προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι, και αυτό διεγείρει τους μυς του λαιμού και της ζώνης ώμου.

Γυμναστική και ασκήσεις

Η γυμναστική για ένα μηνιαίο μωρό πρέπει να είναι καθημερινό τελετουργικό, επειδή οι πρωινές ασκήσεις είναι χρήσιμες για όλους χωρίς εξαίρεση, ανεξάρτητα από την ηλικία. Δεν πρέπει να είναι πολύ έντονη, η κίνηση των χεριών και των ποδιών πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Οι συνιστώμενες ασκήσεις είναι η κάμψη και η αποκοπή των χεριών και των ποδιών, η προσεκτική εξάπλωση των ποδιών στα ισχία, η ανύψωση των χειρολαβών πάνω και κάτω.

Μασάζ

Τα περιγράμματα και τα κτυπήματα δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατά. Είναι καλύτερο να κάνετε μασάζ πριν το μπάνιο. Ξεχωριστά, αγγίξτε τα χέρια, τα πόδια, την κοιλιά (δεξιόστροφα) και στη συνέχεια, γυρίζοντας το παιδί στην κοιλιά, τραβώντας απαλά την πλάτη. Όλες οι κινήσεις γίνονται για να αφαιρεθεί ο μυϊκός τόνος που έχει κάθε νεογέννητο. Αν είναι πολύ ισχυρός, ο νευρολόγος πιθανότατα θα συστήσει ένα ειδικό μασάζ από ειδικούς.

Το μασάζ και η γυμναστική βοηθούν το μωρό σας να είναι υγιές και να μεγαλώνει πιο γρήγορα. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς κατά τη διάρκεια ενός μασάζ; Μια επαγγελματική μασέρ για παιδιά παρέχει λεπτομερείς οδηγίες.

Κολύμπι

Δεν είναι μυστικό ότι όλα τα παιδιά από τη γέννηση μπορούν να κολυμπήσουν. Ωστόσο, μόνο λίγοι από τους γονείς είναι έτοιμοι να ρίξουν αμέσως το μηνιαίο παιδί στην πισίνα και να τον στείλουν να επιπλέουν ελεύθερα. Ομάδες για βρέφη έρχονται στη διάσωση, που υπάρχουν τώρα σε σχεδόν κάθε πισίνα ή παλάτι των θαλάσσιων σπορ. Η μαμά και το μωρό μπορούν να απολαύσουν θεραπείες νερού υπό την επίβλεψη έμπειρου εκπαιδευτή με ιατρική εκπαίδευση.

Για τις διαδικασίες κολύμβησης στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό κύκλο. Baby κολυμβητήςπου πωλείται σε καταστήματα δικτύων για παιδιά, ορθοπεδικά σαλόνια. Ασφαλώς κρατά την αυχενική σπονδυλική στήλη του μωρού, το κεφάλι του είναι πάντα πάνω από το νερό. Το μωρό θα μπορεί να κολυμπά στον κύκλο τόσο στην πλάτη όσο και στην κοιλιά και θα αρχίσει να κυλάει στο νερό σχεδόν από τα πρώτα μαθήματα.

Συμβουλές για τους γονείς

Μην υπερφορτώνετε το παιδί με νέες πληροφορίες. Εισαγάγετε σταδιακά νέους τύπους δραστηριοτήτων, ξεκινώντας από ένα λεπτό για την περίοδο εγρήγορσης και φέρνοντας το χρόνο σε 4-5 λεπτά, και μέχρι το τέλος του μήνα - έως και 10 λεπτά.

Εάν πρόκειται να αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις για σωματική ανάπτυξη, γυμναστική, μασάζ, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Υπάρχουν ασθένειες και συγγενή ελαττώματα στα οποία το μασάζ πρέπει να έχει θεραπευτικό χαρακτήρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κάνετε μόνοι σας δεν συνιστάται.

Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία