Σε ποια ηλικία το παιδί αρχίζει να σέρνει και ποιες ασκήσεις συμβάλλουν σε αυτό;

Το περιεχόμενο

Το παιδί σκάει - και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή του. Αυτή η ικανότητα είναι η πρώτη δεξιότητα που σας επιτρέπει να μετακινήσετε ανεξάρτητα στο διάστημα.

Το στάδιο ανίχνευσης είναι απαραίτητο για το σώμα του παιδιού να αναπτύξει το μυοσκελετικό σύστημα, προετοιμάζοντάς το για ένα κατακόρυφο φορτίο, το οποίο θα αντικαταστήσει την ανίχνευση. Σε αυτό το υλικό, θα σας πούμε πότε και πώς τα μωρά αρχίζουν να σέρνουν και τι αποτελεσματικές ασκήσεις θα βοηθήσουν τους γονείς να ενθαρρύνουν το παιδί να σέρνει.

Όροι και όροι

Το νεογέννητο δεν έχει μυοσκελετικές ικανότητες, με εξαίρεση τα ανεπιθύμητα αντανακλαστικά, τα οποία περιλαμβάνουν το πιάσιμο, την ισορροπία του σώματος "στη γραμμή" όταν τρέχει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, ρίχνοντας στυλό στις πλευρές και πιέζοντας τα πόδια μακριά από το επίπεδο σε κάθετη θέση. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση, το μωρό αρχίζει να κάνει τις πρώτες περισσότερες ή λιγότερο συνειδητές κινήσεις.

Κατ 'αρχάς, μαθαίνει να κρατάει το κεφάλι του, να σηκώνει το πάνω μέρος του σώματος στα χέρια του στη θέση του ύπτια. Στη συνέχεια κυριαρχεί τα πραξικοπήματα. Στη συνέχεια έρχεται η επιθυμία να καθίσετε και να σέρνετε - μερικές φορές την ίδια στιγμή, μερικές φορές με στροφές, και με οποιαδήποτε σειρά.

Στην πραγματικότητα, το παιδί στην ανάπτυξή του κατά το πρώτο έτος επαναλαμβάνει με επιταχυνόμενο τρόπο όλη την πορεία των εξελικτικών αλλαγών που υπέστη η ανθρωπότητα. Η διαφορά είναι ότι χρειάστηκαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να ξεκινήσει η ανθρωπότητα τα δύο κάτω άκρα και η φύση πήρε μόνο τους πρώτους 12 μήνες της ζωής της για ένα άτομο - το μωρό σας.

Κατά μέσο όρο, τα παιδιατρικά πρότυπα δείχνουν ότι ένα παιδί αρχίζει να ανιχνεύει σε 5-9 μήνες. Το εύρος της ηλικίας είναι τόσο μεγάλο, διότι όλα τα παιδιά είναι πολύ διαφορετικά. Και σέρνεται σε πέντε μήνες και η γνώση της νέας μεθόδου μετακίνησης του σώματος στο διάστημα σε 8 μήνες είναι απολύτως και αναμφισβήτητα φυσιολογική.

Ακόμα και αν το μωρό αρνείται τελείως να σέρνει (υπάρχουν τέτοια δάχτυλα) αυτό δεν θεωρείται απόκλιση στο πρόγραμμα ανάπτυξης και ωρίμανσης του μωρού και δεν θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη μητέρα και τον πατέρα.

Προκειμένου να σέρνεται, το παιδί πρέπει πρώτα να ενισχύσει τους μύες της κοιλιάς, του θώρακα, του λαιμού. Ένα παιδί που δεν έχει μάθει να κρατάει με βεβαιότητα το κεφάλι του, δεν θα μπορεί να σέρνει λόγω της ανωριμότητας των μυϊκών ομάδων που είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία ανίχνευσης, ανεβάζοντας τον κορμό στα χέρια και γυρίζοντας στο πλάι, την πλάτη και την κοιλιά. Μόνο όταν οι μύες και οι σύνδεσμοι είναι έτοιμοι για την ανάπτυξη μιας νέας σκηνής, το μωρό θα δεχτεί ευχάριστα γυμναστική, ασκήσεις και άλλες γονικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην τόνωση της ανίχνευσης.

Όσον αφορά τους κανόνες, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι μάλλον μέτριες και τόσο γενικές ώστε δεν είναι σχεδόν εφαρμόσιμες σε μεμονωμένα μωρά. Μην ανησυχείτε αν το παιδί είναι μπροστά τους ή πίσω. Κάθε μωρό αναπτύσσεται σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα.

Τι επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα;

Ένα παιδί μπορεί να μην επιδεικνύει καμία επιθυμία να ανιχνεύσει μετά από έξι μήνες, και μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τις μεμονωμένες "περιστάσεις". Και μπορούν να είναι οι εξής:

  • Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα.
  • το μωρό έχει καθιερώσει και διαγνώσει νευρολογικές διαταραχές.
  • το παιδί οδηγεί έναν ανενεργό τρόπο ζωής.
  • τα ψίχουλα έχουν έναν συγγενή μελαγχολικό ή φλεγματικό τύπο ιδιοσυγκρασίας (δραστήριοι και μερικές φορές ακόμη και ανήσυχοι άνθρωποι και χολερικοί αρχίζουν να κινούνται γρηγορότερα και πιο πρόθυμα, όλα είναι ενδιαφέροντα, ενώ ο φλεγματικός ενδιαφέρεται περισσότερο για καλή διατροφή και υγιή παρατεταμένο ύπνο).
  • το παιδί έχει προβλήματα με το υπερβολικό βάρος: τα αγόρια και τα κορίτσια των οποίων το σωματικό βάρος υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες ηλικιακές τιμές, γενικά, με δυσκολία και πολύ αργότερα από τους συμμαθητές τους, μάθουν νέες κινητικές δεξιότητες.
  • το παιδί πρέπει να έχει έναν κατάλληλο "βιότοπο": εάν περιορίζεται συνεχώς στο εξωτερικό του παιδικού κηπουρού ή του παρκοκρέβατου, δεν θα υπάρχει ερέθισμα για την ανίχνευση.
  • το παιδί έχει προβλήματα όρασης: τα παιδιά με προβλήματα όρασης δεν μπορούν να συσχετίζουν τις αποστάσεις μεταξύ αντικειμένων και να βλέπουν τους απομακρυσμένους στόχους και ως εκ τούτου δεν διεγείρεται η ανίχνευση.

Στάδια ανάπτυξης δεξιοτήτων

Η δυνατότητα να καθίσετε ή να περπατήσετε, σχεδόν όλα τα παιδιά φαίνονται τα ίδια. Και μόνο το crawling είναι ένας θαυμάσιος "χώρος" για την έκφραση ενός ιδιαίτερου στυλ: όλα τα παιδιά, αν παρατηρήσετε προσεκτικά, σέρνετε με διαφορετικούς τρόπους, όπως τους αρέσει. Η δεξιότητα αναπτύσσεται σταδιακά και σε κάθε στάδιο αυτό το ξεχωριστό στυλ θα εντοπιστεί με σαφήνεια.

Η δεξιότητα σχηματίζεται από τους δικούς της νόμους, ανεξάρτητα από το στυλ της ανίχνευσης του μωρού. Εξετάστε τα βασικά στάδια της απόκτησης μιας δεξιότητας.

Στο στομάχι

Η συσσώρευση στα κοιλιακά μωρά συνήθως αρχίζει πρώτα. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί ένα μωρό με μεγάλη σωματική άσκηση, περιλαμβάνει τους μύες της κοιλιάς και της πλάτης.

Είναι πιο εύκολο να μάθετε πώς να μάθετε έναν νέο τρόπο, διότι σε αυτή τη θέση το μωρό αισθάνεται ασφαλές. Τίποτα δεν απειλεί την ισορροπία και τη θέση του στο διάστημα. Κ, μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε και να ξαπλώσετε στη συνήθη στάση - στην κοιλιά, εάν κουραστείτε για να προχωρήσετε.

Οι ημερομηνίες έναρξης αυτού του σταδίου είναι οι πρώτες. Κατά μέσο όρο, τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται στην κοιλιά σε 5-6 μήνες. Στο αρχικό στάδιο, το παιδί χρειάζεται πολύ δυνατούς μυς των όπλων, επειδή μετά από ένα πραξικόπημα στην κοιλιά, πρέπει να μάθουν να απομακρύνουν από το αεροπλάνο με τα χέρια τους.

Σε αυτό το στάδιο, τα μωρά σπάνια σκοπεύουν να σέρνουν προς τα εμπρός. Τις περισσότερες φορές οι tots διασκεδάζουν τους γονείς τους με τις προσπάθειές τους να μετακινούνται προς τα κάτω ή προς τα πίσω. Αυτό θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, δεν πρέπει να γίνουν προσαρμογές σε μια τέτοια ερπυσμό.

Στην κοιλιά που περιλαμβάνει τα πόδια

Περίπου ένα μήνα μετά το χειρισμό της κίνησης στην κοιλιά, το παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει ότι για να επιτύχει το στόχο μπροστά σου, πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της, επειδή η κίνηση προς τα πίσω ή προς τα πλάγια δεν φέρνει το αγαπημένο παιχνίδι ένα iota. Στη συνέχεια τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα πόδια - απωθεί. Αποδεικνύεται η προς τα εμπρός κίνηση του σώματος προς τα εμπρός, αλλά προς το παρόν η ψίχα είναι στο στομάχι.

Καθώς βελτιώνετε την ικανότητα να απομακρύνετε τα πόδια σας ταυτόχρονα ή εναλλακτικά, σχηματίζεται μια πλήρως λειτουργική ανίχνευση προς τα εμπρός στο στομάχι σας και το παιδί αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα λυγισμένα πόδια τον ανυψώνουν πάνω από το αεροπλάνο και μαθαίνει να σταθεί στα τέσσερα. Οι βασικές (πολύ υπό όρους) ημερομηνίες για την έναρξη του σταδίου είναι 6-8 μήνες.

Σε όλα τα τέσσερα

Μόλις το μωρό μαθαίνει να φέρει το βάρος του σώματος στα πόδια και τα χέρια, θα αρχίσει να σταθεί σε όλες τις τέσσερις και κυριαρχεί. Την ίδια στιγμή θα πέσει, είναι οδυνηρό να νικήσει το πηγούνι και τη μύτη του, και γι 'αυτό ήδη σε αυτό το στάδιο οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ένας χώρος περιστροφής στο σπίτι - με ένα μαλακό δάπεδο που θα ανακουφίσει τις αποτυχίες.

Είναι αδύνατο να αναγκάσει ένα παιδί να σέρνει σε όλα τα τέσσερα. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λέει σαφώς στο μικρό παιδί ότι, ελλείψει αίσθησης ισορροπίας, δεν χρειάζεται κανείς να κινηθεί οπουδήποτε. Ως εκ τούτου, το ψίχουλο θα είναι το ίδιο σε όλα τα τέσσερα καθώς χρειάζεται για την ενίσχυση των μυών των άκρων, επειδή είναι πλέον το κύριο βάρος. Κατά μέσο όρο, η περίοδος ξεκινάει από 7-9 μήνες. Η διάρκεια της είναι καθαρά ατομική.

Σε όλες τις τέσσερις με μια μετάθεση

Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο στο οποίο το παιδί, που έχει μάθει να εκτιμά το βάρος και την ισορροπία του σε τέσσερα σημεία στήριξης, αρχίζει να αναδιατάσσει τα άκρα, διανέμοντας ταυτόχρονα το βάρος στα άλλα τρία ή δύο άκρα. Αρχικά, τα παιδιά αναδιατάσσουν τα χέρια τους, σφίγγοντας τα πόδια τους πίσω τους και στη συνέχεια κυριαρχούν τη συγχρονισμένη αναδιάταξη των χεριών και των ποδιών.

Από αυτή τη στιγμή, το παιδί μοιάζει με την περίφημη "ηλεκτρική σκούπα", η οποία εδώ και εκεί στην επόμενη αίθουσα καταφέρνει να είναι παρούσα σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτή η περίοδος θα απαιτήσει ιδιαίτερη φροντίδα από τους γονείς της ασφάλειας του μωρού. Βγαίνει ήδη στα προηγουμένως απαγορευμένα κουτιά, ράφια, κουζίνα, σόμπα και σκουπίδια. Να είσαι σε εγρήγορση.

Μωρό σεξ και σέρνεται

Συχνά στα φόρουμ στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε δηλώσεις από μαμάδες ότι τα κορίτσια αρχίζουν να σέρνουν πριν από τα αγόρια. Δεν είναι σωστό να κατηγορείς τα αρσενικά μωρά για τεμπελιά και αδράνεια. το μυϊκό σύστημα και τα κίνητρά τους δεν αναπτύσσονται καθόλου βραδύτερα από τα κορίτσια.

Η ταχύτητα ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων, σύμφωνα με την επίσημη ιατρική, δεν εξαρτάται από το φύλο του παιδιού. Η γνώμη των μητέρων δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προσωπική παρατήρηση μιας περιορισμένης ομάδας παιδιών - του παιδιού τους, του γείτονά τους και του παιδιού μιας φίλης. Στο πλαίσιο των παγκόσμιων στατιστικών, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλεονέκτημα στη σωματική ανάπτυξη των κοριτσιών. Τα παιδιά και των δύο φύλων έχουν ίσες δυνατότητες, υπό την προϋπόθεση ότι η υγεία, το βάρος και οι κοινωνικές συνθήκες στις οποίες ζουν είναι επίσης περίπου ίσες.

Αν το παιδί δεν θέλει να ανιχνεύσει

Υπάρχουν παιδιά που είναι πολύ αναστατωμένοι από τους γονείς τους ότι δεν θέλουν απολύτως να σέρνουν. Μπορούν να μετακινηθούν με εναλλακτικούς τρόπους - για παράδειγμα, άλμα από μια θέση σε όλα τα τετράγωνα, ή κύλιση από την μία πλευρά στην άλλη μέχρι να «φτάσουν» στο στόχο. Πρώτα απ 'όλα, οι γονείς μπορεί να έχουν σκέψεις για πιθανές αναπτυξιακές παθολογίες.

Μην πανικοβληθείτε. Παρακολουθήστε το μωρό σας πιο προσεκτικά. Εάν στις κινήσεις του χρησιμοποιεί εξίσου τα άκρα του στη δεξιά και αριστερή πλευρά, αν κατά τη διάρκεια της κίνησης, ακόμη και χωρίς να σέρνεται, το παιδί συντονίζει εξίσου τις κινήσεις του δεξιού και αριστερού χεριού και των δύο ποδιών εξίσου, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί.

Αν δεν υπάρχουν σπασμοί, παρίσεις, «πρήξιμο» των μεμονωμένων άκρων ή η πλήρης ακινησία τους, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Θα είναι αρκετό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να βοηθήσει το παιδί να ενδιαφέρεται να σέρνει, ώστε να μπορεί να κατακτηθεί αυτή η ικανότητα από μόνος του.

Χρειάζεται να διδάξω ένα μωρό να σέρνει; Εάν η έλλειψη κατάλληλης δεξιοτεχνίας αποτρέπει τους γονείς από το να ζήσουν μια ήσυχη ζωή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από ειδικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της καθημερινής γυμναστικής. Το κύριο πράγμα δεν είναι να ασκήσει πίεση στο μωρό, για να μην τον αναγκάσει να κάνει τίποτα με τη βία. Οι προσπάθειες διδασκαλίας της ανίχνευσης δεν πρέπει να γίνουν μια εμμονή, στο τέλος υπάρχουν παιδιά που παρακάμπτουν το στάδιο της ανίχνευσης - κάθονται και στη συνέχεια στέκονται σε δύο πόδια.

Το άλλο άκρο είναι οι συνεχείς προσπάθειες ανίχνευσης. Μερικοί γονείς παραπονιούνται ότι το μωρό είναι τελείως αδύνατο να αλλάξει τα ρούχα, επειδή δεν μπορεί να ξαπλώσει ούτε για ένα λεπτό και προσπαθεί να σέρνει μακριά. Μερικές φορές το παιδί δείχνει παράξενη συμπεριφορά καθόλου - ξυπνά τη νύχτα και αμέσως αρχίζει να σέρνει γύρω από το κρεβάτι μέχρι να χτυπήσει το φράχτη. Αυτό οφείλεται σε υπερεκμετάλλευση του νευρικού συστήματος. Ένα τέτοιο μωρό μπορεί να σας βοηθήσει με χαλαρωτικό μασάζ χαλάρωσης πριν πάτε για ύπνο, κολυμπώντας σε δροσερό μπάνιο.

Η γυμναστική και οι ασκήσεις για ένα ευκόλως ευέλικτο παιδί θα πρέπει να δοσολογούνται ανάλογα με το χρόνο και το βαθμό σωματικής άσκησης και τα μαθήματα θα πρέπει να κρατούνται μόνο κατά το πρώτο μισό της ημέρας, έτσι ώστε το μωρό να έχει χρόνο να ηρεμήσει και να χαλαρώσει πριν κοιμηθεί.

Γυμναστική και ασκήσεις ανίχνευσης

Η γυμναστική είναι χρήσιμη για όλα τα παιδιά.Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διεγείρει την ανάπτυξη οστικών και μυϊκών συστημάτων, συνδέσμους, έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη του λόγου και την κατάσταση του νευρικού συστήματος. Εάν το παιδί δεν σέρνει, παρόλο που, κατά τη γνώμη της μητέρας, είναι ήδη καιρός να κάνει αυτό, μπορείτε να τονώσετε την απόκτηση δεξιοτήτων προσθέτοντας ειδικές ασκήσεις στις καθημερινές ασκήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι Αυτές οι ασκήσεις είναι ενεργές, δηλαδή το παιδί συμμετέχει επίσης στην εφαρμογή τους. Επιπλέον, χωρίς το σωστό κίνητρο, το παιδί δεν θα σέρνει, όσο σκληρά προσπαθείτε - πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενδιαφέροντα και φωτεινά αντικείμενα και παιχνίδια στη διάθεσή σας, τα οποία θα γίνουν το ίδιο το κίνητρο που θα αναγκάσει το παιδί να αρχίσει να κινείται σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Θα δώσουμε κάποιες χρήσιμες και απλές ασκήσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών των χεριών, των ποδιών, της κοιλιάς και της πλάτης, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη της αιθουσαίας συσκευής, η οποία απαιτείται να αρχίσει να σέρνει.

"Hunter"

Για αυτή τη δραστηριότητα, θα χρειαστείτε ένα παιδικό μαξιλάρι με ένα τόξο για παιχνίδια. Αν όχι, κάνετε τον εαυτό σας από κομμάτια φωτεινού υφάσματος. Για το τόξο, χρησιμοποιήστε ένα παχό σύρμα επενδεδυμένο με αφρώδες λάστιχο και ύφασμα. Η άσκηση προορίζεται για το μικρότερο - από 5 μήνες. Βάλτε το παιδί στο ψάθα στην κοιλιά και στο ζεύγος τόξου ένα μικρό παιχνίδι έτσι ώστε να είναι σαφώς ορατό για το παιδί, αλλά είναι απρόσιτο.

Κρατήστε το παιδί με την παλάμη του στήθους, ενώ με το ένα χέρι θα προσπαθήσει να πάρει ένα παιχνίδι. Η υποστήριξη κάθε μέρα πρέπει να γίνεται ολοένα και λιγότερο. Το σημαντικό σημείο είναι ότι το παιχνίδι πρέπει να κρεμαστεί έτσι ώστε, αφού τεντωθεί, το παιδί μπορεί ακόμα να το πάρει. Η άσκηση διεγείρει την ανάπτυξη των χεριών και του λαιμού, επιτρέπει στο μωρό να αισθάνεται τη μεταφορά βάρους σε ένα άκρο, το οποίο είναι σημαντικό για την ανίχνευση.

"Ταξιδιώτης στην μπάλα"

Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείτε μια μπάλα γυμναστικής. Βάλτε το παιδί πάνω στην σφαίρα πρώτα στην πλάτη, στρέψτε το μπρος-πίσω και αριστερά και δεξιά. Στη συνέχεια γυρίστε το παιδί στο στομάχι του και επαναλάβετε την ταλάντευση. Πριν από την μπάλα, βάλτε ένα παιχνίδι ή ένα ενδιαφέρον αντικείμενο για το μωρό, κρατήστε το μωρό στην κοιλιά του στα πόδια και τα πόδια. Θα φτάσει για το παιχνίδι, πηγαίνει πάνω από την επιφάνεια του fitball.

Ο στόχος σας είναι να κρατήσετε τα πόδια έτσι ώστε το μωρό να μην πέσει με το κεφάλι της μπάλας κάτω. Η άσκηση ολοκληρώνεται όταν το παιδί βγάλει ένα παιχνίδι. Στη συνέχεια, μετακινήστε το και επαναλάβετε ξανά την άσκηση.

"Καροτσάκι"

Αυτό είναι ένα δημοφιλές και οικείο σε πολλές άσκηση, η οποία προκαλεί πραγματική απόλαυση στα παιδιά. Το καθήκον της μητέρας είναι να κρατά το παιδί στα πόδια, το καθήκον του παιδιού είναι να βγάλει τα χέρια στο πάτωμα. Η κίνηση προς τα εμπρός θα μοιάζει με ένα καρότσι, εξ ου και το ίδιο το όνομα. Το κύριο πράγμα δεν είναι να κάνετε αιχμηρές κινήσεις προς τα εμπρός, αλλιώς το παιδί μπορεί να χάσει την ισορροπία και να χτυπήσει το κεφάλι του σκληρά στο πάτωμα. Η άσκηση είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας άνω των 7-8 μηνών.

"Ταξιδιώτης βάτραχος"

Αυτή η άσκηση είναι μια βελτιωμένη έκδοση της διάσημης άσκησης "Frog". Βάλτε το μωρό στην κοιλιά σας. Ελαφρώς εξάπλωση τα πόδια του, κάμψη στα γόνατα, θα μοιάζει με την κίνηση ενός άλματος βάτραχος. Ολοκληρώστε την άσκηση δημιουργώντας μια υποστήριξη για το παιδί από τις δικές σας παλάμες. Σπρώχνοντας μακριά από αυτά, μια αδράνεια από την αδράνεια θα είναι σε θέση να σέρνουν τα πρώτα εκατοστά της προς ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο η μαμά έβαλε μπροστά μπροστά. Η άσκηση είναι κατάλληλη για το μικρότερο - από 5,5 μήνες.

"Χορεύοντας και στα τέσσερα"

Εάν το παιδί έχει πάρει ήδη κάτω από όλα τα τέσσερα και δεν μπορεί να αποφασίσει να κινήσει τα χέρια του για να σέρνεται, να τον βοηθήσει συμπληρώνοντας την καθημερινή γυμναστική με μια διασκέδαση, κινητή άσκηση. Ενεργοποιήστε τη ρυθμική μουσική, σηκώστε το μωρό σε όλα τα τέσσερα και περιστρέψτε λίγο στη θέση αυτή, κατά προτίμηση στον ίδιο ρυθμό με τα ψίχουλα. Και στη συνέχεια κάντε ένα "βήμα" με το χέρι σας προς τα εμπρός. Δεν είναι σήμερα, έτσι μετά από μερικά μαθήματα το παιδί σίγουρα θα αποφασίσει να επαναλάβει αυτό το κίνημα μετά από σας.

Μπορούμε να πούμε πολλά για το προσωπικό παράδειγμα. Αλλά θα είναι αρκετό αν θυμηθούμε ότι ένα παιδί ηλικίας κάτω του ενός έτους είναι ένα προσωπικό παράδειγμα - ο καλύτερος δάσκαλος. Θα φανεί γελοίο και γελοίο, αλλά η μαμά και ο μπαμπάς, είναι πιθανό, θα πρέπει να περάσουν αρκετές μέρες που κινούνται και στα τέσσερα στο διαμέρισμα. Πιστέψτε με, μετά από αυτό που έχει δει, το παιδί θα αρχίσει με ανυπομονησία να επαναλάβει τέτοιες ακατανόητες αλλά πολύ αστείες κινήσεις μετά τους πρεσβύτερους.

Χρήσιμες συμβουλές

Μαμά, που είναι αποφασισμένη να διδάξει το παιδί να σέρνει, Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές χρήσιμες συμβουλές, δοκιμασμένες σε χιλιάδες μικρούς αντιπροσώπους εντελώς διαφορετικών γενεών.

  • "Αυτό είναι δικό μου!" Κάθε παιδί είναι ένας ανατριχιαστικός ιδιοκτήτης. Ακόμα κι αν το παιδί σας είναι έτοιμο να σας δώσει την τελευταία κουδουνίστρα, το μωρό είναι ακόμα ιδιοκτήτης και άπληστος. Αυτό είναι κοινό σε όλα τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε το. Προσκαλέστε φίλους με ένα μωρό που σέρνεται ή περπατά, ξεκινήστε τον επισκέπτη στο βρεφικό σταθμό και δώστε το δικαίωμα να παίξετε με τα παιχνίδια που βλέπει. Αρχικά ο γιος ή η κόρη σας θα παρατηρήσει πώς ένα αλλοδαπό αγόρι ή κορίτσι παίρνει τα πράγματα του, και στη συνέχεια σίγουρα θα κάνει μια προσπάθεια να φτάσει στον εισβολέα και να την πάει πίσω. Ίσως δεν είναι η πρώτη επίσκεψη των επισκεπτών και όχι η δεύτερη. Αλλά θα σέρνει για να πάρει τα παιχνίδια του. Αυτό είναι γεγονός.
  • "Άλογο έργο." Αυτό το παιχνίδι θα βοηθήσει το παιδί να ξεκινήσει να σέρνει πιο γρήγορα. Κάντε τα ηνία από το φύλλο, σηκώστε το παιδί στην περιοχή του θώρακα και διευκολύνετε την κίνηση του στα τέσσερα σημεία στήριξης, κρατώντας το δίπλα από τα ηνία. Αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να προσφέρεται σε παιδιά με συγγενή καρδιακά ελαττώματα και θωρακικές παραμορφώσεις.
  • Άνετα ρούχα. Το παιδί δεν πρέπει να παρεμβαίνει. Αναθεωρήστε την ντουλάπα του, εξαλείψτε χωρίς λύπη όλα τα πράγματα που μπορούν ακόμη και να θεωρητικά παρεμποδίζουν την κίνηση ραφών, κορδονιών. Μερικές φορές το μέτρο αυτό είναι αρκετά αρκετό για το παιδί, που αισθάνεται την ελευθερία, να αρχίσει να κινείται πιο πρόθυμα.

Γνώμη του Δρ. Komarovsky

Ο διάσημος παιδίατρος Yevgeny Komarovsky καλεί να σέρνεται μια σημαντική και αναγκαία δεξιότητα. Ένα μωρό μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της σπονδυλικής στήλης και του μυοσκελετικού συστήματος, αν, αντί να ενθαρρύνει την ανίχνευση, οι γονείς τον έβαλαν σε ένα περιπατητή ή άλτης. Το κατακόρυφο φορτίο της σπονδυλικής στήλης και των μυών δεν πρέπει να είναι πρόωρο.

Εάν το παιδί φοβάται crawlΟ Komarovsky συμβουλεύει να κοιτάξει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του. Για να γίνει αυτό, η μητέρα πρέπει να καθίσει στο πάτωμα και να κοιτάξει τα πάντα από κάτω προς τα πάνω. Οι αιχμηρές γωνίες και τα επικίνδυνα αντικείμενα θα γίνουν αμέσως προφανή, φοβίζοντας το παιδί μεγάλα έπιπλα και εσωτερικό. Επίσης, ένα τέτοιο πείραμα θα βοηθήσει τη μητέρα, ποιοι πραγματικοί κίνδυνοι πρέπει να εξαλειφθούν (να αφαιρεθεί, να κλείσει, να σφραγιστεί με κολλητική ταινία και καρφί) έτσι ώστε το παιδί, όταν σέρνει, να μην τραυματιστεί.

Αν το παιδί έχει ήδη αρχίσει να σέρνει και έχει επιλέξει το στυλ του να το κάνει αυτό (για παράδειγμα, ένα ψίχουλο σέρνει προς τα πίσω), ο Komarovsky συμβουλεύει τους γονείς να μην προσπαθήσουν να διορθώσουν αυτό το στυλ, αναγκάζοντας το παιδί να αλλάξει την τροχιά της κίνησης ή τη ρύθμιση των άκρων.

Η επιθυμία των γονιών να δουν το παιδί τους να αναπτύσσεται, καλά, τουλάχιστον "όπως όλοι οι άλλοι" είναι κατανοητό. Αλλά ο Yevgeny O. δεν συνιστά τη σύγκριση της ανάπτυξης του μωρού με την ανάπτυξη άλλων. Οι πολύ πρώιμες προσπάθειες των γονέων να διδάξουν σε ένα παιδί να σέρνουν μπορούν να έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες: διαταραχές στάσης και βάδισης, τραυματισμοί των αρθρώσεων. Όλα πρέπει να είναι έγκαιρα, αλλά επειδή ο Κομάροφσκι συμβουλεύει να ξεκινήσει μαθήματα όχι νωρίτερα από 7 μήνες, αν το παιδί δεν προσπαθήσει καν να κάνει κίνημα.

Η ανίχνευση πολύ νωρίς, αν και είναι ένας λόγος υπερηφάνειας των νέων γονέων, δεν ωφελεί το μωρό. Συνήθως, τα παιδιά που άρχισαν να σέρνονται νωρίς, πολύ αργότερα αρχίζουν να κυριαρχεί το περπάτημα - είναι αρκετά άνετα και άνετα για τους σε τέσσερα άκρα, σταθερά και με ασφάλεια. Οι γονείς πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για ένα νέο ζήτημα - έλλειψη δεξιοτήτων περπατήματος.

Πρέπει να πάτε στο γιατρό με το παιδί αν μετά από 9 μήνες το μωρό συνεχίσει να ξαπλώνει, μη προσπαθώντας να σέρνεται, να καθίσει.Νωρίτερα, ο Γεβένι Κομαρόφσκι δεν συμβουλεύει να ακούει τον συναγερμό και να σέρνει παιδί από νευρολόγους. Οι νευρολόγοι είναι πιο πιθανό να βρουν μία από τις ασθένειες που δεν υπάρχουν και οι γονείς θα ξοδεύουν πολλά νεύρα και χρήματα προσπαθώντας να «θεραπεύσουν» το παιδί, το οποίο αναπτύσσεται ήδη εντελώς φυσιολογικό.

Για να μάθετε πώς να διδάξετε ένα μωρό να ανιχνεύσει, δείτε το επόμενο βίντεο.

Υπολογισμός του προγράμματος εμβολιασμού
Καταχωρίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία