Πώς να διδάξετε τα βρέφη να κυλήσουν με την κοιλιά στο πίσω μέρος;

Το περιεχόμενο

Η ανάπτυξη ενός μικρού παιδιού αγγίζει πάντα τους γονείς του. Όταν το ψίχουλο κρατά με βεβαιότητα το κεφάλι, σε μια οικογένεια τις πραγματικές διακοπές. Φυσικά, η μαμά και ο μπαμπάς περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που το μωρό μαθαίνει να ρυθμίζει τη θέση του σώματος - να γυρίζει από την κοιλιά στην πλάτη και αντίστροφα. Χρειάζομαι ένα παιδί για να διδάξει αυτό και πώς να κυριαρχήσει τις στροφές από την κοιλιά προς τα πίσω, θα το πούμε σε αυτό το άρθρο.

Όροι και όροι

Συνήθως στην αρχή των βρεφών ο πλοίαρχος στρέφεται από την πλάτη στο στομάχι, και μόνο τότε έρχεται ο χρόνος για ένα πραξικόπημα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο μέσος χρόνος του πραξικοπήματος από την πλάτη στην κοιλιά είναι 3-4 μήνες, αντίστοιχα, από τη θέση στην κοιλιά, το παιδί κατά μέσο όρο μαθαίνει να κυλήσει προς τα πίσω σε 4-5 μήνες ζωής.

Οι κανόνες εφευρέθηκαν από κάποιον που δεν γνώριζε και πότε, και δεν πρέπει να θεωρούνται η απόλυτη αλήθεια. Πολύ συχνά, τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να εξομαλύνουν τις αναταραχές κατά μισό χρόνο ή να γυρίσουν το μέγιστο σε μια πλευρά.

Οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβληθούν εάν το πεντάμηνο μωρό τους δεν κάνει στροφές σώματος στο διάστημα. Οπωσδήποτε θα το κάνει αυτό όταν ο μυϊκός ιστός και η συνδετική συσκευή προετοιμάζονται για τέτοιες κινήσεις.

Όλα τα μωρά αναπτύσσονται με διαφορετικό ρυθμό, γιατί κάθε φύση έχει παράσχει ένα ξεχωριστό σχέδιο ανάπτυξης και επομένως δεν αξίζει να επικεντρωθούμε σε κανόνα και συμβουλές από φίλους και συγγενείς. Το παιδί σας είναι μόνο δικός σας, δεν είναι υποχρεωμένος να είναι σαν ένα άλλο μωρό. Δεν μπορείτε να τα συγκρίνετε.

Εάν το παιδί είναι "πίσω"

Οι γονείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρούν το παιδί τους "καθυστερημένο", αν δεν θέλει να κυλήσει από την κοιλιά στην πλάτη αυτή τη στιγμή. Τέτοιες κινήσεις γίνονται δυνατές εάν οι μύες της πλάτης, της κοιλιάς, των πλευρικών λοξών μυών και των συνδέσμων είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι. Αυτοί οι μύες γίνονται πιο δυνατοί και διεγείρονται σταδιακά, και αυτό συμβαίνει με διαφορετικές ταχύτητες για όλους τους καραπούζ.

Τα κινούμενα, περιπετειώδη και ανήσυχα παιδιά αρχίζουν να γυρίζουν νωρίτερα, και τα παιδιά με ένα δίκαιο σωματικό βάρος, καλή όρεξη, ένα σταθερό μερίδιο της τεμπελιάς και ένα ήρεμο ταμπεραμέντο μπορούν να κυριαρχήσουν νέες κινητικές δεξιότητες αργότερα.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα και τα παιδιά που γεννήθηκαν από την εγκυμοσύνη συνοδευόμενα από παθολογίες και υποξία εμβρύου αναπτύσσονται πιο αργά και αργότερα αναπτύσσουν πτώσεις. Τα νήπια με συγγενείς παθήσεις, τα αδύναμα και οδυνηρά παιδιά θα κυριαρχήσουν επίσης τα πραξικοπήματα πολύ αργότερα.

Πολλά εξαρτώνται από το ερέθισμα. Αν έχει παιδί, τα πραξικοπήματα του θα γίνουν νωρίτερα. Το κύριο κίνητρο γι 'αυτόν είναι η επιθυμία να εξερευνήσει κανείς αυτόν τον κόσμο με κάθε άλλο τρόπο, όχι μόνο απλώς που βρίσκεται στην πλάτη του.

Εάν ασχολείσαι με ένα παιδί, να τον ενθουσιάσεις με παιχνίδια και φωτεινά αντικείμενα που του ενδιαφέρουν, την πιθανότητα να γυρίσει νωρίτερα.

Γνώμη του Δρ. Komarovsky

Ο διάσημος παιδίατρος Evgeny Komarovsky συχνά ενθαρρύνει τους ενήλικες να μην προκαλούν πανικό από την αρχή. Σε 99% των περιπτώσεων, εάν ένα παιδί σε 4-5 μήνες αρνείται να κυλήσει από την κοιλιά στην πλάτη του, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος για άγχος και άγχος. Εάν δεν υπάρχουν άλλα παράπονα, δεν αξίζει να υποψιάζεστε κάποια παθολογία.

Ένα μωρό που τρώει κανονικά, αντιδρά συναισθηματικά στους συγγενείς του, γυρίζει το κεφάλι του στον ήχο, προσπαθεί να παράγει τους ίδιους τους ήχους, αλλά δεν γυρίζει, είναι υγιής.Απλά, αναπτύσσεται σύμφωνα με το δικό του σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα, όχι παρόμοιο με τους κανόνες, που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο ή βρίσκονται υπό μορφή δισκίων-συμβουλές στο τραπέζι του γιατρού παιδίατρο.

Ως εκ τούτου, ο γιατρός συνιστά να περιμένετε λίγο χρόνο. Όταν τα ψίχουλα είναι έτοιμα, σίγουρα θα αρχίσει να κυλάει. Ασθένειες που παρεμποδίζουν το έργο του μυοσκελετικού συστήματος, η ιατρική δεν είναι τόσο γνωστή, είναι όλες σοβαρές - όπως η εγκεφαλική παράλυση ή άλλες αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Οι γονείς συνήθως ανακαλύπτονται σχετικά με αυτές κατά την πρώτη εξέταση ή ακόμη και από έναν νεογνότροπο της μητρότητας όπου γεννήθηκε το μωρό.

Αν οι γιατροί δεν βρήκαν τέτοιες ασθένειες πριν από αυτή την ημέρα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απουσία των πραξικοπημάτων.

Ο Komarovsky κατανοεί και αποδέχεται την επιθυμία των γονέων να βοηθήσουν το μωρό όσο το δυνατόν νωρίτερα να αποκτήσει νέες κινητικές δεξιότητες ως αναπόφευκτες. Ο παιδίατρος συνιστά να αρχίσετε να μαθαίνετε ή να εκπαιδεύετε το μωρό σας μόνο όταν η μαμά και ο μπαμπάς δεν έχουν χρόνο για ξεκούραση και επιθυμία να περιμένουν. Αλλά τέτοια εκπαίδευση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βλάψει το παιδί.

Ο Κομαρόφσκι παραδέχεται, παρόλο που δεν το θεωρεί απαραίτητο, σκλήρυνση του μασάζ, γυμναστική, με στόχο την ενίσχυση των μυών της πλάτης, του λαιμού, των άκρων και των πλευρικών μυών. Ωστόσο, οι jumpers και οι περιπατητές, όπως και άλλες συσκευές κατακόρυφης κατανομής, δεν συνιστούν τη χρήση του Komarovsky. Η σπονδυλική στήλη του μωρού δεν είναι έτοιμη για τέτοια φορτία ούτε σε 3 μήνες ούτε σε 6 μήνες και η επιθυμία των γονέων να κάνουν καλύτερα μπορεί να οδηγήσει σε τραύμα και σοβαρές συνέπειες για την υγεία του παιδιού στο μέλλον.

Το εντατικό και επιθετικό μασάζ, το οποίο εξαντλεί τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί, δεν θα αποφέρει οφέλη, αλλά μπορεί εύκολα να βλάψει. Εάν θέλετε να διδάξετε το μωρό σας να κυλήσει από την κοιλιά στην πλάτη, ο Evgeny Olegovich συνιστά οι γονείς να μην αναγκάζουν το παιδί να το κάνει αυτό με βία. Εάν οι μύες δεν είναι έτοιμοι, καμία τάξη δεν θα επιτρέψει στο μικρό παιδί να κυριαρχήσει τις νέες κινήσεις.

Η πιο λογική γονική συμπεριφορά σε αυτή την κατάσταση, ο Κομαρόφσκι θεωρεί τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη και όχι την υποχρεωτική επιρροή στον οργανισμό των παιδιών.

Ετοιμότητα για μαθήματα

Οι γονείς που είναι αποφασισμένοι να διδάξουν στο μωρό να κυλήσει από την κοιλιά στο πίσω μέρος πρέπει να απαντήσουν ειλικρινά στο κύριο ερώτημα για τον εαυτό τους - είναι το παιδί τους έτοιμο για τέτοιες δραστηριότητες; Δεν είναι τόσο δύσκολο να εκτιμήσετε τον βαθμό ετοιμότητας, αρκεί να σημειώσετε τις υπάρχουσες δεξιότητες:

  • το παιδί αισθάνεται σίγουρα σε θέση στο στομάχι του, κρατά εύκολα το κεφάλι, μπορεί να το μετατρέψει σε πρηνή θέση προς την κατεύθυνση του αντικειμένου ή οικείων φωνών.
  • σε μια στάση στο στομάχι του, ένα μικρό μπιζέλι μπορεί να στηριχτεί για λίγο στους αγκώνες του, προσπαθώντας να ανέβει ψηλότερα.
  • σε μια στάση στο πίσω μέρος του μωρού μπορεί να σηκώσει τα πόδια του, να τα φέρει στο πρόσωπο, τους αρπάζει, και προσπαθεί επίσης να σηκώσει το κεφάλι.

Εάν απαντήσατε ναι σε αυτές τις ερωτήσεις, αυτό σημαίνει ότι το μυϊκό σύστημα της πλάτης, του αυχένα και της κοιλιάς είναι σχεδόν έτοιμο να ενταχθεί σε μια νέα διαδικασία για αυτούς, μπορείτε να το κάνετε. Αν η απάντηση σε τουλάχιστον ένα στοιχείο είναι αρνητική, περιμένετε άλλο μήνα και απαντήστε ξανά στις ερωτήσεις.

Για τάξεις, θα χρειαστείτε λάδι μασάζ ή κρέμα για μωρά, ένα παιδικό χαλάκι γυμναστικής, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε μια σκληρή και επίπεδη επιφάνεια, για παράδειγμα στο πάτωμα, καθώς και μια μπαλίτσα (προαιρετικά).

Μασάζ και γυμναστική

Ενισχυτικό μασάζ, κάθε γονέας ή γιαγιά είναι σε θέση να κυριαρχήσει και να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα στο σπίτι. Είναι στο γνωστό περιβάλλον, όταν οι συγγενείς και τα οικεία χέρια αγγίζουν, το παιδί θα αισθανθεί όσο πιο ήρεμη και χαλαρή όσο το δυνατόν. Η αίσθηση ενός μασάζ, που η επαγγελματική μασέρ ενός παιδιού (δηλαδή ένας πλήρης ξένος για ένα μωρό) κάνει το παιδί να φωνάζει για άγχος, θα είναι λίγο.

Το μασάζ στο σπίτι θα ενισχύσει την επαφή μεταξύ μητέρας και παιδιού, θα κάνει τη διαδικασία ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και επίσης θα σώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, επειδή το μασάζ είναι μια δαπανηρή χαρά.Οι τάξεις θα πρέπει να διεξάγονται μόνο όταν το μωρό είναι υγιές, είναι ξεκούραστο, δεν πεινάει. Συνιστάται να τα συνδυάσετε με την υιοθέτηση αερίων - αυτό θα είναι ένα διπλό όφελος.

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε δύο φορές την ημέρα και ένα, εξαρτάται από τη διάθεση όλων των συμμετεχόντων στη διαδικασία. Εάν το παιδί είναι εκτός είδους, δεν χρειάζεται να κρατάτε γυμναστική ή να κάνετε μασάζ με κάθε κόστος. Χρήσιμες ασκήσεις θα είναι μόνο αν το μωρό ενδιαφέρεται για την ίδια τη διαδικασία που ξεκίνησε η μητέρα του παιχνιδιού.

Όταν κάνετε ένα μασάζ, δώστε προσοχή στη δύναμη πίεσης των χεριών - η αφή πρέπει να είναι ελαφριά, χωρίς να προκαλεί πόνο. Αν το μωρό δεν αισθάνεται άνετα, σίγουρα θα σας ενημερώσει για αυτή τη φωνή, θα τον ακούσει και θα αλλάξει την τακτική της έκθεσης.

Αναφέρουμε αρκετές αποτελεσματικές τεχνικές που συνιστώνται να εφαρμοστούν όχι νωρίτερα από την ηλικία των 3 μηνών, προκειμένου να κυριαρχήσουν τα πραξικοπήματα από την κοιλιά στην πλάτη.

  • "Κύκλοι και τόξα". Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει να ενισχυθεί ο τύπος. Με ένα αδύναμο πάτημα, θα είναι δύσκολο να τεθεί πίσω. Το μωρό πρέπει να βρίσκεται στην πλάτη του. Η μαμά σε κυκλικές κινήσεις κινείται εύκολα και μασάει την κοιλιά του παιδιού σε δεξιόστροφη κατεύθυνση - γύρω από τον ομφαλό, επεκτείνοντας τον κύκλο και πίσω. Στη συνέχεια, με τους αντίχειρές σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε το τόξο από τον ομφαλό στις νευρώσεις και από τον ομφαλό μέχρι τη βουβωνική ζώνη.
  • "Ισχυρή πλάτη". Αυτή η υποδοχή πραγματοποιείται τοποθετώντας το παιδί στο στομάχι του. Αρχικά, είναι εύκολο να κάνετε μασάζ και να χτυπάτε την πλάτη κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και στη συνέχεια να κάνετε εγκάρσια τομή με τα άκρα των δακτύλων κατά μήκος της γραμμής των νευρώσεων προς τη σπονδυλική στήλη.
  • "Caterpillar". Αυτή η τεχνική πραγματοποιείται για την ενίσχυση των πλευρικών και λοξών μυών. Όταν γυρίζετε από την κοιλιά προς τα πίσω, το μωρό στηρίζεται στη χειρολαβή, μεταφέροντας το σωματικό βάρος σε αυτό, κυρίως λόγω της εργασίας των πλευρικών μυών, συμβαίνει ακριβώς η στροφή στην πλάτη. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το παιδί στο στομάχι του και να «τεντώσετε» τον, σηκώνοντας τα χέρια του. Οι κινήσεις του φωτός μαζεύονται και μετακινούνται πλευρικούς μύες από τις μασχάλες στα γόνατα ή τα πόδια.

Το μασάζ στο σπίτι γίνεται μόνο με ζεστά χέρια, μια πινελιά από κρύες παλάμες δεν θα είναι ευχάριστη για το παιδί, δεν θα είναι σε θέση να χαλαρώσει και να σας εμπιστευτεί. Εφαρμόστε μαλακτικά μασάζ. Η διάρκεια της συνεδρίασης, αυξάνεται σταδιακά - από πέντε λεπτά σε 10-15 λεπτά. Μετά από μια διαδρομή 10 ημερών, κάντε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες.

Η γυμναστική πρέπει να είναι καθημερινή. Εάν επαναλαμβάνεται μέρα με τη μέρα, το παιδί το συνηθίζει και το παίρνει με μεγάλη χαρά. Οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για το πραξικόπημα με την κοιλιά στο πίσω μέρος είναι οι εξής.

  • "Ποδήλατο". Αυτή η άσκηση συμβάλλει στην ενίσχυση των ποδιών, της κάτω πλάτης και των πλευρικών μυών του βρέφους. Ξαπλωμένοι στην πλάτη σας, λυγίστε τα πόδια του μωρού στα γόνατά σας και να τα κάνετε ρυθμικές κινήσεις, σαν το μωρό να πετάει ποδήλατο. Μια τέτοια εναλλακτική μείωση των ποδιών θα έχει θετική επίδραση όχι μόνο στην ανάπτυξη μυών, αλλά και στην πέψη - η συσσώρευση των εντερικών αερίων είναι απίθανη.
  • "Μεταλλαγή." Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει το παιδί να κυριαρχεί γρήγορα το ίδιο το πραξικόπημα. Βάλτε το στην κοιλιά, μετακινήστε απαλά το αντίθετο πόδι και γυρίστε το μωρό στην πλευρά του, και στη συνέχεια στην πλάτη. Εάν εισέλθει το δεξί πόδι, το παιδί θα πρέπει να στραφεί προς τα αριστερά · εάν το αριστερό πόδι εισέλθει, η στροφή γίνεται προς τα δεξιά.
  • "Potyagushi." Αυτή η άσκηση θα απαιτήσει ένα ενδιαφέρον και πολύχρωμο παιχνίδι που είναι καινούργιο και δεν είναι ακόμα εξοικειωμένο με το παιδί ή άλλο ασφαλές και ενδιαφέρον αντικείμενο. Ένα παιδί που βρίσκεται στο στομάχι του βλέπει ένα παιχνίδι μπροστά του. Τοποθετήστε το ακριβώς μπροστά από αυτό και κάντε το έτσι ώστε το ψίχουλο να φτάσει και να το αγγίξει. Στη συνέχεια, μετακινήστε το παιχνίδι λίγο προς την πλευρά και μακριά, έτσι ώστε το παιδί πρέπει να τεντώσει πίσω του, τεντώνοντας τους πλευρικούς και τους λοξούς μυς. Βοηθήστε τον, δημιουργώντας παλάμη παλάμη κάτω από το πόδι, έτσι ώστε το ψίχουλο μπορεί να σπρώξει και να προχωρήσει. Σταδιακά, το μωρό θα αρχίσει να κυλάει έτσι ώστε να είναι ευκολότερο για αυτόν να φτάσει σε ένα ενδιαφέρον θέμα.

Αναπτύξτε την πλάτη, την κοιλιά και τις πλευρές, ώστε τελικά να κυλήσετε από την κοιλιά στην πλάτη και την πλάτη, και μπορείτε να fitball.Αλλά πρώτα απ 'όλα αξίζει να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο για να μην βλάψετε το μωρό.

Μπορείτε να εξασκήσετε επιπλέον μαθήματα κολύμβησης. Εμφανίζονται ακόμη και στο νεογέννητο. Μπορείτε να διδάξετε στο μωρό σας να κολυμπήσει σε ένα μεγάλο λουτρό ανεξάρτητα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία και τη γνώση των επαγγελματιών εκπαιδευτών που μπορούν να βοηθήσουν το μικρό παιδί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγγραφείτε με ένα ψίχουλο σε μια ειδική ομάδα για τα μικρά παιδιά στην πισίνα.

Συμβουλές και κόλπα

Οι γονείς που ασχολούνται με το παιδί, για να του διδάξουν τα πρώτα πραξικοπήματα, πρέπει να είστε υπομονετικοί, όχι όλα θα αποδειχθούν αμέσως. Όλες οι ασκήσεις και οι τεχνικές μασάζ πρέπει να εκτελούνται σωστά, με αυστηρή τήρηση της τεχνικής της εφαρμογής τους.

Οι ενήλικες πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι μύες εκπαιδεύονται συμμετρικά - από τις δύο πλευρές, διαφορετικά το μωρό μπορεί να αρχίσει να κυλά μόνο στη μία πλευρά.

Συχνά συμβαίνει ότι ένα παιδί που έχει ήδη αρχίσει να κυλάει από το ξαπλωμένο στο στομάχι του στην πλάτη, σταματά ξαφνικά να το κάνει. Δεν υπάρχει τίποτα παθολογικό ή ασυνήθιστο. Πολύ συχνά, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν νέες δεξιότητες σε θραύσματα, σε μερικές μέρες, πιστέψτε με, το ψίχουλο σίγουρα θα "θυμάται" την αποκτηθείσα ικανότητα να αλλάξει τη θέση του σώματος στο διάστημα και να το εκμεταλλευτεί, αλλά συνειδητά - όταν έχει έγκυρο κίνητρο.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να διδάξετε ένα παιδί να ανατρέψει, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Υπολογισμός του προγράμματος εμβολιασμού
Καταχωρίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία