Αντανακλάσεις του νεογέννητου 2 μήνες

Παιδική ανάπτυξη σε 1 μήνα

Το περιεχόμενο

Η νεογνική περίοδος έχει τελειώσει και η ψίχα έχει ήδη εγκατασταθεί σε ένα νέο κόσμο γι 'αυτό. Τι έμαθε το παιδί τον πρώτο μήνα ζωής, ποιες δεξιότητες άρχισε να κατέχει και πώς μπορούν οι γονείς να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του μωρού σε ένα μήνα;

Φυσική ανάπτυξη σε 1 μήνα

Μια μέση αύξηση του βάρους ενός μωρού μωρού σε σύγκριση με το βάρος γέννησης είναι 600 γραμμάρια. Η ανάπτυξη του μωρού τον πρώτο μήνα αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 3 εκατοστά.

Αυτοί είναι οι μέσοι δείκτες και η ανάπτυξη του κάθε μωρού μεμονωμένα, αλλά υπάρχουν όρια στον κανόνα, όταν υπερβαίνουν τα όρια που το παιδί πρέπει να εξεταστεί από γιατρό.

Ζυγίζοντας ένα νεογέννητο
Τα πρώτα ψίχουλα ζύγισης βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο. Τώρα πρέπει να παρακολουθείτε τη δυναμική του βάρους

Οι φυσικοί δείκτες εξέλιξης ενός μωρού ηλικίας ενός μηνός παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Δείκτης

Αγόρια σε 1-2 μήνες

Τα κορίτσια 1-2 μήνες

Μέση τιμή σε 1 μήνα

Βάρος

3400-5800 g

3200-5500 g

4200-4500 g

Ανάπτυξη

50,8-58,5 εκ

49,8-57,6 cm

53,7-54,7 εκ

Περιφέρεια κεφαλής

34,9-39,6 cm

34,2-38,9 cm

36,5-37,3 εκ

Περιφέρεια θώρακα

34,1-38,9 cm

34-38,1 cm

36,1-36,5 εκ

Τι μπορεί να κάνει το μωρό;

Ακολουθούν οι δεξιότητες που μαθαίνει ένα μωρό κατά ηλικία 1 μηνός:

 • Κρατήστε το κεφάλι. Το μωρό, που είναι στη θέση του στην κοιλιά, μπορεί να σηκώσει το κεφάλι και να το κρατήσει μέχρι 5 δευτερόλεπτα.
 • Στήριξη του βλέμματος. Το παιδί ομολογεί όχι μόνο σε σταθερά αντικείμενα και στο πρόσωπο ενός ενήλικα, αλλά και σε κινούμενα αντικείμενα, αν είναι μεγάλα και φωτεινά.
 • Η ανάπτυξη του οράματος. Το μωρό μπορεί ήδη να κάνει διάκριση μεταξύ κόκκινου, μαύρου, κίτρινου και λευκού, καθώς και κυττάρων και γραμμών. Επιπλέον, το μωρό σε 1 μήνα ήδη αναγνωρίζει μαμά.
 • Η αντίδραση στον ήχο. Όταν το μωρό ακούει ένα δυνατό ή σκληρό ήχο, αρχίζει ή σταματά. Μερικές φορές ο ήχος φοβάται το μωρό τόσο πολύ που κάνει το μωρό να κλαίει.
 • Το γκουά Θα ακούσετε ήχους παρόμοιοι με το "gu" ή το "ha" από το μηνιαίο karapuz, οπότε η πρώτη ομιλία του μωρού ονομάζεται επίσης agukani.
Μωρό σε 1 μήνα
Από τη γέννηση, το μωρό έχει αλλάξει πολύ.

Το γεγονός ότι το μωρό θα πρέπει να είναι σε θέση να 1 μήνα, δείτε το επόμενο βίντεο του Nikolai Nikonov - ο κορυφαίος γιατρός και μασάζ θεραπευτής στη Ρωσία.

Μπορεί ένα ψίθυρο χαμόγελο;

Το συνειδητό χαμόγελο είναι μία από τις πιο ευχάριστες δεξιότητες που αναπτύσσει ένα παιδί κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα ζωής. Όσο πιο συχνά η μητέρα χαμογελάει στο μωρό, τόσο πιο γρήγορα βλέπει ένα χαμογελαστό χαμόγελο σε αντάλλαγμα. Επιπλέον, το χαμόγελο θα συνοδεύεται από άλλες εκδηλώσεις αναζωογόνησης του μωρού - το παιδί θα κινήσει τα πόδια και τα χέρια του, καθώς και να βρυχηθμό.

Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε πώς το νεογέννητο χαμόγελο, από τις πρώτες ημέρες της ζωής, αλλά τα πρώτα χαμόγελα του μωρού είναι ακούσια. Κατ 'αρχάς, η μητέρα θα παρατηρήσει ότι το ψίχουλο χαμογελάει σε ένα όνειρο, λίγο αργότερα - ενώ το μπάνιο ή μετά τη σίτιση. Αυτές είναι όλες οι παραλλαγές ενός φυσιολογικού χαμόγελου. Αλλά πιο κοντά σε ένα μήνα, το χαμόγελο του μωρού εμφανίζεται κοινωνικό περιεχόμενο. Γίνεται απάντηση σε επαφή με μητέρα ή άλλο στενό άτομο.

Φροντίδα

Η μαμά πρέπει πάντα να μένει κοντά στο μωρό και να ανταποκρίνεται αμέσως στις ανάγκες του μικρού.

Συχνά παίρνετε το μωρό στα χέρια σας, μην ξεχνάτε να στηρίζετε το κεφάλι σας, μιλάτε στο φιστίκι και μην ανησυχείτε ότι με αυτόν τον τρόπο διδάξτε το μικρό στο χέρι σας και μεγαλώστε εγωιστής. Αντίθετα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που οι μητέρες παίρνουν λιγότερο συχνά στα χέρια τους κλαίνε πιο συχνά και περισσότερο, προσπαθώντας να προσελκύσουν την προσοχή των μητέρων. Εάν το μωρό γνωρίζει ότι η μαμά είναι πάντα εκεί, τότε δεν θα φωνάξει για άλλη μια φορά.

Το μωρό σε 1 μήνα λούζει στο μπάνιο στην αγκαλιά της μητέρας
Το μωρό συμπεριφέρεται πολύ πιο ήρεμο παρουσία της μητέρας

Η φροντίδα του μωρού σε 1 μήνα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Διαδικασίες υγιεινής - πλύσιμο, φροντίδα ματιών και ματιών, πλύσιμο, κοπή νυχιών, χτένισμα.
 • Κολύμβηση
 • Περπατώντας στον καθαρό αέρα.
 • Μασάζ
 • Λουτρά αέρα.

Όταν ντύσετε το μωρό σας, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας δεν είναι κρύα ή υγρά, αφού τα μωρά ενός μηνός είναι πολύ ευαίσθητα στις απτικές αισθήσεις.

Πώς να προωθήσετε την ανάπτυξη;

Δεδομένου ότι οι περίοδοι αφύπνισης ενός μωρού είναι πολύ μικρές για ένα μήνα, η μητέρα πρέπει να διαθέσει σωστά χρόνο ώστε να μπορεί να έχει χρόνο και να μιλήσει με το μωρό, να κάνει διαδικασίες υγιεινής, να κάνει μασάζ, να κολυμπήσει στο μπάνιο και να πάρει ένα λεπτό για να αναπτύξει τα μωρά. Η ευεξία της μαμάς είναι επίσης σημαντική, επομένως είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο και να κάνετε μια καλή ξεκούραση ενώ το μωρό κοιμάται.

Μωρό σε 1 μήνα
Όλες οι αναπτυξιακές ασκήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται στον ελεύθερο χρόνο σας. Αυτές είναι μόνο συστάσεις, η ευεξία και η καλή σας διάθεση είναι πιο σημαντικές για το μωρό.

Ένα παιδί ενός μηνός σπουδάζει γύρω από αντικείμενα, τόσο ακίνητα όσο και κινούμενα, και τους ήχους του γύρω κόσμου. Ποια ίδια ανάπτυξη Είναι διαθέσιμες οι τάξεις σε αυτήν την ηλικία; Πρώτον, επικοινωνία με το μωρό για την ανάπτυξη της συναισθηματικής και πνευματικής του σφαίρας. Δεύτερον, η διέγερση της όρασης, οι απτικές υποδοχείς και η ακοή του παιδιού. Και, τρίτον, βοηθώντας να διατηρήσετε το κεφάλι, για το οποίο το μωρό συχνά εξαπλώνεται στην κοιλιά και διατηρείται σε μια θέση.

Εδώ είναι μερικές ενέργειες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός μηνιαίου μωρού:

 • Για να βοηθήσει το μωρό να εστιάσει την εμφάνιση, Δείξτε στο μωρό ένα μεγάλο παιχνίδι, περιμένετε να το κοιτάξει το μωρό και στη συνέχεια σιγά-σιγά να το μετακινήσετε στο πλάι, εξασφαλίζοντας ότι το βλέμμα του μωρού παραμένει εστιασμένο στο παιχνίδι.
 • Επαναλάβετε το ίδιο με την κουδουνίστρα, που κάνει ήχους ήχους. Κάντε αυτό με το μωρό σας 1-2 φορές την ημέρα για έως και 2 λεπτά σε μία συνεδρία.
 • Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τη κλασική μουσική του μωρού ή την καταγραφή διαφόρων μουσικών οργάνων. Αφήστε το μικρό να ακούει μουσική για έως και 10 λεπτά την ημέρα.
 • Κρεμάστε στο κούνια κινητό με μεγάλα παιχνίδια (3-4 κομμάτια) και μια ευχάριστη μελωδία. Μπορείτε επίσης να χαράξετε τα ψίχουλα ανάπτυξη mat.
 • Συνεχώς μιλάμε με το μωρό. Και το κάνετε έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να δει τις εκφράσεις του προσώπου σας. Έτσι θα τονωθείτε και ακούσετε το παιδί και την ανάπτυξη της ομιλίας του μωρού. Σε απάντηση της ήπιας ομιλίας της μητέρας της, το μωρό θα αρχίσει να ανταποκρίνεται γρηγορότερα με ένα συγκρότημα κινούμενων σχεδίων και ένα συνειδητό χαμόγελο.

Ας όχι μόνο η μητέρα παίζει με το μωρό, αλλά και τον μπαμπά, επειδή η αλληλεπίδραση με το μωρό είναι διαφορετική, που επιτρέπει στα ψίχουλα να απορροφούν το καλύτερο από κάθε ένα από αυτά.

Ο μπαμπάς φιλώνει το πόδι του μωρού σε 1 μήνα
Συμπεριλάβετε τον μπαμπά στα παιχνίδια και τα φιλιά μωρό

Παιχνίδια σε 1 μήνα

Για σωματική ανάπτυξη:

 • Βάζοντας το ψίχουλο στην πλάτη, τραβήξτε το παιδί από τις λαβές, σηκώστε τα επάνω από το κεφάλι, στη συνέχεια κάτω κάτω, στη συνέχεια διασχίστε στο στήθος και εξαπλώστε στις πλευρές. Με τα πόδια από ψίχουλα μπορείτε να μιμηθείτε κίνηση σε ένα ποδήλατο. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας γυμναστικής τραγουδά ένα ευχάριστο τραγούδι
 • Βάλτε το μωρό στην κοιλιά, δείξτε του το παιχνίδι και σηκώστε το, προωθώντας το μωρό να σηκώσει το κεφάλι του. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ψίχουλο στην κοιλιά σας και να καλέσετε το μωρό με το όνομα, έτσι ώστε το παιδί να σηκώσει το κεφάλι του και να αρχίσει να κοιτάζει στο πρόσωπό σας. Τέτοιες ασκήσεις θα βελτιώσουν την ανάπτυξη των μυών του.
 • Αγγίξτε απαλά το μωρό ενώ κολυμπάτε, συνοδεύοντας ένα τόσο ελαφρύ μασάζ με ένα ήσυχο τραγούδι. Αφού κολυμπήσετε το μωρό σας, τυλίξτε το μωρό σε μια πετσέτα, κρύψτε το πρόσωπό σας πίσω από την άκρη του, στη συνέχεια κοιτάξτε έξω από την πετσέτα και πείτε "κούκος".

Για την ανάπτυξη του οράματος:

 • Κάνετε ένα είδος "κούκλας" από μια πλάκα χαρτιού. Για να το κάνετε αυτό, τραβήξτε ένα πρόσωπο και στερεώστε μια λαβή στην πλάκα ώστε να μπορεί να κρατηθεί και να μετακινηθεί. Δείξτε την "κούκλα" στο μωρό από απόσταση 25 cm και περιμένετε το ψίχουλο για να αρχίσετε να βλέπετε το πιάτο.
 • Λυγίστε πάνω από το μωρό για να καθορίσετε το βλέμμα του στο πρόσωπό σας, και στη συνέχεια σιγά-σιγά μετακινήστε στο πλάι. Το μωρό θα σας ακολουθήσει γυρίζοντας το κεφάλι.
 • Για ένα μικρό παιχνίδι πρέπει να ράψετε τη γόμα και να κρεμάσετε το παιχνίδι πάνω από το παιδί. Στη συνέχεια, κάντε το παιχνίδι στην ελαστική μπάντα "άλμα" μπροστά από το παιδί πάνω-κάτω.Σύντομα το παιδί όχι μόνο θα κοιτάξει το άλμα παιχνίδι, αλλά και να προσπαθήσει να το αρπάξει με τα χέρια.
 • Δείξτε στο παιδί σας ένα φωτεινό παιχνίδι σε απόσταση 30 cm από το πρόσωπό του, στη συνέχεια οδηγείστε αργά το αντικείμενο οριζόντια. Παρατηρώντας ότι το παιδί κοιτάζει το παιχνίδι, τότε το μετακινεί κάθετα και στο τέλος μετακινεί το αντικείμενο σε κύκλο.
 • Κατά τη διάρκεια της σίτισης, τοποθετήστε ένα φωτεινό μαντήλι ή πετσέτα στον ώμο σας. Το παιδί θα κοιτάξει από το πρόσωπό σας σε αυτό το φωτεινό θέμα.
Η μαμά μιλάει στο μωρό για 1 μήνα
Ακόμα και η παράδοξη ομιλία σας αναπτύσσει το παιδί, δώστε περισσότερα συγχαρητήρια στα ψίχουλα

Για την ανάπτυξη άλλων αισθήσεων:

 • Διαβάστε τα ποιήματα των παιδιών στο παιδί σας για να αναπτύξουν ψίχουλα ακοής και αίσθηση ρυθμού. Μπορείτε να εισαγάγετε το μωρό με τους αγαπημένους σας έμμονες λέξεις ή να φέρετε το δικό σας. Μπορείτε να πάρετε ως βάση οποιοδήποτε τραγούδι και να αλλάξετε τις λέξεις σε αυτό σύμφωνα με το γούστο σας.
 • Δεσμεύστε τις μπότες του μωρού στο κουδούνι. Κατά τη διάρκεια της κίνησης των ποδιών, το ψίχουλο θα ακούσει το κουδούνισμα και θα το ακούσει.
 • Όταν το μωρό είναι στο παχνί, μιλήστε στο μωρό ενώ κινείστε γύρω από το δωμάτιο. Αυτό θα τονώσει τόσο την ακοή του μωρού όσο και το βλέμμα του.
 • Απαλά μασάζ στα πόδια και τις λαβές του μωρού με κάθε δάχτυλο. Αγγίξτε τα ψίχουλα όχι μόνο με τα χέρια σας, αλλά και με ένα κομμάτι βαμβακιού, μια μαλακή βούρτσα, ένα πετσετέ, μαλλί ή άλλο γάντι υφάσματος.
 • Βυθίστε τις μπάλες από βαμβάκι σε ασταθή, μυρωδικά υγρά, όπως το δυόσμο ή το βανίλια. Το να δώσετε ένα τέτοιο μωρό σε μια μπάλα θα τονώσει την αίσθηση της όσφρησης του βρέφους.

Η ανάπτυξη του παιδιού προωθείται με μασάζ. Για να μάθετε πώς να το κάνετε σωστά, δείτε το επόμενο βίντεο του Nikolay Nikonov.

Κατηγορίες νερού

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που διεγείρουν την ανάπτυξη των βρεφών 1 μήνα, μπορεί να ονομαστεί κολύμβηση. Μπορεί να γίνει τόσο στην πισίνα (υπό τον έλεγχο του εκπαιδευτή) όσο και στο μπάνιο στο σπίτι. Χάρη στις ασκήσεις στο νερό, το μωρό θα διεγείρει την αιθουσαία συσκευή. Για κολύμπι, αγοράστε ένα ειδικό φουσκωτό κύκλο για το μωρό που υποστηρίζει το μωρό κάτω από το λαιμό.

Αφού πληκτρολογήσατε ένα πλήρες λουτρό ζεστού νερού, χαμηλώστε το παιδί με τον κύκλο στο νερό και περιμένετε μέχρι το μωρό να είναι άνετο. Κυριολεκτικά ένα ή δύο κολύμπι και το μωρό θα αρχίσει να απολαμβάνει τέτοιες δραστηριότητες και η μητέρα μπορεί μόνο να παρακολουθήσει τα ψίχουλα και να πιάσει τις φωτεινότερες στιγμές για τη φωτογραφία.

Χαμηλώστε προσεκτικά το μωρό στο νερό, ξεκινώντας από τα τακούνια, λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία των μωρών στις αλλαγές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου. Εάν το μωρό αντιδρά αρνητικά στην πρώτη κολύμβηση, προσπαθήστε να βουτήξετε στο λουτρό μαζί με το μωρό. Τοποθετήστε το μωρό στο στήθος σας, βάλτε απαλά το σώμα του μωρού με λίγο νερό και δείξτε τα παιχνίδια.

Κολύμπι μωρό σε 1 μήνα
Το τσάι χαμομήλι μπορεί να προστεθεί στο νερό για να απαλύνει το δέρμα και να θέσει το μωρό σε ύπνο.

Δείξτε το karapuzu ότι μπορεί να απομακρύνει τα πόδια από τους τοίχους του λουτρού. Ξετυλίξτε το πλωτό μωρό έτσι ώστε τα λυγισμένα πόδια του να ξαπλώνουν στο πλάι και να περιμένετε μέχρι το ψίχουλο να σπρώξει και να κολυμπήσει λίγο πίσω. Στην απέναντι άκρη του λουτρού, γυρίστε το μωρό γύρω και επαναλάβετε την άσκηση.

Μια ενδιαφέρουσα άσκηση για τα μωρά του πρώτου μήνα ενώ το κολύμπι θα περπατήσει στο βάθος του λουτρού. Κρατήστε το μωρό κάτω από τα χέρια και στρέψτε ελαφρώς προς τα εμπρός, ενεργοποιώντας το αντανακλαστικό περπατήματος για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, δώστε στο μωρό ένα μικρό κολύμπι στην πλάτη.

Συχνά προβλήματα

Ανωμαλίες που μπορούν να εντοπίσουν οι γονείς σε 1 μήνα:

 • Αυξημένος ή μειωμένος μυϊκός τόνος του παιδιού. Η ασυμμετρία του μυϊκού τόνου είναι επίσης δυνατή.
 • Ίκτερος Για μερικά παιδιά, δεν περνάει από το μήνα, που απαιτεί διαβούλευση με έναν παιδίατρο.
 • Colic. Εμφανίζονται από την τρίτη εβδομάδα ζωής σε πολλά μωρά και προκαλούν μεγάλη δυσφορία στα ψίχουλα.
 • Ανεπαρκής αύξηση βάρους, η οποία μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τα προβλήματα της οργάνωσης του θηλασμού όσο και με τα νοσήματα του μωρού.

Για οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα, το παιδί πρέπει να παρουσιαστεί στον γιατρό μιλώντας για τα ανησυχητικά συμπτώματα.

Αντανακλάσεις του νεογέννητου 2 μήνες
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία