Εκπαιδευτικές ασκήσεις για παιδιά 7 ετών

Το περιεχόμενο

Κάθε παιδί, μεγαλώνει, μαθαίνει όλο και πιο καινούριο και ενδιαφέρον. Στην ηλικία των 7-8 ετών, τα παιδιά, κατά κανόνα, αρχίζουν τη σχολική ζωή. Σε αυτή την ηλικία, γνωρίζουν ήδη και είναι σε θέση να κάνουν πολλά, είναι σε θέση να σπουδάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η ταυτότητα των ώριμων ψίχιών εξακολουθεί να διαμορφώνεται.

Οι ενήλικες πρέπει να καθορίσουν τη σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη των απογόνων τους. Ο κύριος στόχος των γονέων σε μια τέτοια περίοδο θα πρέπει να είναι να βοηθήσουν το παιδί να προσαρμοστεί στο σχολείο, να αναπτύξει βασικές νοητικές διαδικασίες, όπως η μνήμη, προσοχή, σκέψης, ομιλίας, φαντασίας, καθώς και λεπτών κινητικών δεξιοτήτων και επιμονής. Μια ποικιλία αναπτυξιακών ασκήσεων για παιδιά ηλικίας 7 ετών θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος στο σπίτι.

Συμβουλές για την οργάνωση μαθημάτων

Αν ξαφνικά, για διάφορους λόγους, η οικογένεια δεν έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες πρόσθετες αναπτυξιακές δραστηριότητες με το παιδί, τότε οι γονείς μπορούν να δουλεύουν με το παιδί στο σπίτι μόνοι τους.

Όταν μια μητέρα δουλεύει με το μωρό της, όχι μόνο να εξηγεί το απαραίτητο έργο και να ελέγχει το αποτέλεσμα αργότερα, αλλά παραμένοντας δίπλα του κατά τη διάρκεια του μαθήματος, βοηθώντας σε δύσκολες στιγμές, τον επαινεί για τις επιτυχίες του, υποστηρίζει αποτυχίες και περιγράφει υπομονετικά το υλικό που είναι δύσκολο για το παιδί το μωρό αρχίζει να προσπαθεί σκληρά. Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα της τάξης θα είναι πολύ υψηλότερο, θα μάθει πολύ περισσότερες πληροφορίες.

Στην ηλικία των 7 ετών, τα παιδιά εξακολουθούν να κυριαρχούνται από δραστηριότητες παιχνιδιού, οι οποίες, με την έναρξη της σχολικής ζωής, σταδιακά αντικαθίστανται από τη μάθηση. Εάν ο γονέας που ασχολείται με το παιδί λαμβάνει υπόψη αυτόν τον σημαντικό παράγοντα και χρησιμοποιεί το παιχνίδι στις σπουδές του, τότε θα είναι πολύ ευκολότερο να το ενδιαφέρει το μωρό. Και αν το μωρό ενδιαφέρεται, τότε οι γνώσεις που λαμβάνει αυτή τη στιγμή θα θυμούνται πολύ περισσότερο και πληρέστερα.

Χρησιμοποιήστε στην πράξη όσο το δυνατόν περισσότερο πρακτικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να μαγειρέψετε δείπνο με το παιδί σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, θα δώσετε στο παιδί σας τη γνώση του τι μαχαιροπίρουνα υπάρχει και του τι προορίζονται, ποια συστατικά θα χρησιμοποιηθούν, μιλούν για τους κανόνες ασφαλείας στην κουζίνα.

Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τα ψίχουλα να δείξουν τη φαντασία τους. Εξασφαλίστε γνώση των κανόνων της εθιμοτυπίας όταν σερβίρετε πιάτα στο τραπέζι.

Στην ηλικία των 7-8 ετών, τα παιδιά αγαπούν να παίζουν σε μια ομάδα. Αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική για την οργάνωση του μαθήματος. Η εταιρεία μπορεί να κάνει ένα παιδί όχι μόνο συνομηλίκους, αλλά και γονείς. Μπορείτε να οργανώσετε μια παράσταση παραμυθιού για τους παππούδες χρησιμοποιώντας ένα θέατρο για τα δάχτυλα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας παραμύθι μαζί με το μωρό, να κάνετε κοστούμια και απαραίτητες ιδιότητες από αυτοσχέδια μέσα και να το δείξετε στον μπαμπά σας. Όλα αυτά βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας, της φαντασίας, της δημιουργικότητας. Επίσης στον οικογενειακό κύκλο μπορείτε να κανονίσετε έναν διαγωνισμό για την επίλυση προβλημάτων λογικής, να δημιουργήσετε μια εικόνα από ένα παζλ, όλα μαζί να λύσετε σταυρόλεξα, να χτίσετε στοιχεία από τον σχεδιαστή. Σε τέτοιες δραστηριότητες, τα αποτελέσματα του μωρού μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα από τους γονείς του.

Ο υπολογιστής θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση των τάξεων, αλλά αξίζει να συζητήσουμε αμέσως με το παιδί τον χρόνο που μπορεί να περάσει μαζί του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για προβολή εκπαιδευτικών ταινιών, επίλυση παζλ σε απευθείας σύνδεση.

Ως δοκιμή της γνώσης που αποκτήσατε, μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας μια λύση σε δοκιμές διαφορετικών κατευθύνσεων.Τέτοια προγράμματα παρέχουν αυτόματα μια ολοκληρωμένη ανάλυση που βοηθά τους ενήλικες να εντοπίζουν τα κενά στη γνώση. Τα παιδιά μοιάζουν πολύ με αυτά τα μαθήματα.

Ασκήσεις για την ανάπτυξη της λογικής σκέψης

 • Το παιχνίδι "Ανάγνωση σκέψεων". Ένας ενήλικας ή παιδί διανοητικά κάνει μια λέξη. Ο υποψήφιος πρέπει να μαντέψει τι έκανε η λέξη με τη βοήθεια των κορυφαίων ερωτήσεων που μπορούν να απαντηθούν μόνο με "Ναι" ή "Όχι".
 • Το παιχνίδι "Rhymes". Με τη λεγόμενη λέξη πρέπει να καλέσετε rhyming λέξεις με τη σειρά. Ο νικητής είναι αυτός που κάλεσε την τελευταία λέξη. Για παράδειγμα, η λέξη "baby" rhyming λέξεις θα είναι "burly, καλάμια, σιωπηλή". Κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, εκτός από τη λογική σκέψη, το ενεργό και παθητικό λεξιλόγιο των ψίχουλων είναι καλά ανεπτυγμένο.
 • Παιχνίδι "Συμπληρώστε τη λέξη." Ο πρώτος συμμετέχων κάνει μια λέξη και γράφει την επιστολή με την οποία αρχίζει. Οι παρακάτω συμμετέχοντες γράφουν γράμματα ένα προς ένα πριν ή μετά, προσπαθώντας να μαντέψουν τι σημαίνει ένας αρχάριος με τη λέξη. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να εξαντληθούν οι ικανότητες κάθε συμμετέχοντος να συνθέσει μια λέξη από τις γραπτές επιστολές. Μετά από αυτό, ο αρχάριος λέει σε όλους τι λέξη αρχικά σκέφτηκε.
 • Παιχνίδι "Βρείτε το περιττό". Παραλλαγές του παιχνιδιού που μπορείτε να σκεφτείτε πολλοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα στο σπίτι για αυτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε 5-7 λαχανικά μπροστά από το παιδί, να του δώσετε χρόνο να τα εξετάσετε και να τον ζητήσετε να γυρίσει μακριά. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να προσθέσετε κάποια φρούτα. Αφού το μωρό γυρίσει, πρέπει να πει τι έχει αλλάξει, τι είναι περιττό και γιατί.
 • Παιχνίδι "Συλλέξτε την ιστορία." Το παιχνίδι θα απαιτήσει μια σειρά από εικόνες, στις οποίες το παιδί πρέπει να κάνει μια ιστορία σταδιακά. Ο ενήλικας τις τοποθετεί μπροστά από το μωρό με τυχαία σειρά. Το έργο του παιδιού είναι να αποκαταστήσει την ακολουθία των εικόνων μέσα στο νόημα και να συνθέσει μια ιστορία. Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά εκφωνούν εντελώς τις προτάσεις, μην χάσετε το σημασιολογικό νήμα της ιστορίας.
 • Παιχνίδι "Κάντε μια προσφορά". Το παιδί καλείται να κάνει μια φράση των λέξεων που αναμειγνύονται μαζί.
 • Επίλυση σταυρόλεξων παιδιών, παίζοντας το Sudoku για παιδιά Εξαιρετική βοήθεια για την ανάπτυξη λογικής σκέψης και την ικανότητα απάντησης σε μη τυποποιημένες ερωτήσεις.
 • Το παιχνίδι "Βρείτε τη διαφορά". Το παιδί προσφέρεται να βρει 10 διαφορές σε δύο εικόνες. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να διεξαχθεί ως διαγωνισμός, αν υπάρχουν δύο ζεύγη εικόνων. Ο στόχος του παιχνιδιού σε αυτή την έκδοση είναι να βρει όλες τις διαφορές το συντομότερο δυνατό.
 • Αντιμετωπίζει τέλεια την ανάπτυξη της λογικής δημιουργίας παζλ. Επιπλέον, τέτοια παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιμονής, της προσοχής και των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του χεριού.
 • Η διέλευση του λαβυρίνθου είναι πολύ συναρπαστική για τα παιδιά. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να προσφερθεί ως desktop και online. Τα παιδιά θα μεταφέρουν τον ήρωα κατά μήκος των μπλεγμένων μονοπατιών με ενθουσιασμό, βοηθώντας τον να φτάσει στη γραμμή τερματισμού.
 • Παιχνίδια ετικέτας τσέπης

Μαθήματα για την ανάπτυξη της μνήμης

 • Συζητήσεις με ένα παιδί για το πώς πήγε η μέρα του. Τέτοιες συνομιλίες τα βράδια θα βοηθήσουν όχι μόνο να του δώσει χρόνο, που συχνά οι γονείς δεν έχουν αρκετό κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και να αναπτύξουν μνήμη και ομιλία. Ζητήστε από το μωρό να αναφέρει τα πάντα με τις μικρότερες λεπτομέρειες, να θέτει ερωτήσεις, να καθορίζει μικρές λεπτομέρειες (ποιο χρώμα ήταν η μπάλα, μπλουζάκι από φίλο / φίλη κ.λπ.). Αρχικά, τα παιδιά μιλούν μπερδεμένα, ασυνείδητα, αλλά σταδιακά οι ιστορίες γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένες, οι προτάσεις δημιουργούνται σωστά, το παιδί αρχίζει να θυμάται τα μικρά πράγματα, όλες τις λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες.
 • Ανάγνωση των βιβλίων και την απομνημόνευση ποιημάτων. Εάν το παιδί εξακολουθεί να είναι δύσκολο να διαβάσει τον εαυτό του, τότε το κάνετε εσείς. Ζητήστε του να επαναλάβει αυτό που διαβάζετε, να εκφράσετε την άποψή σας για το τι διαβάζετε. Προσπαθήστε να ενσταλάξετε την αγάπη της ανάγνωσης. Αν όμως δεν κατάφερε να πετύχει, τότε πρέπει να διαβάσετε αρκετές σελίδες την ημέρα, ακολουθούμενη από συζήτηση. Απομνημονεύστε τουλάχιστον ένα quatrain ανά ημέρα.Εκτός από το γεγονός ότι θα αναπτύξετε αυτή τη μνήμη, θα συμβάλλετε στην επέκταση του ενεργού και παθητικού λεξιλογίου του παιδιού σας, την ανάπτυξη της ομιλίας του.
 • Ένα παιχνίδι "λέξεων". Ζητήστε από το παιδί να απομνημονεύσει τις λέξεις που θα τον καλέσετε. Στη συνέχεια, λένε 10 λέξεις, μπορείτε να βασιστείτε σε ένα συγκεκριμένο θέμα (λαχανικά, φρούτα, κατοικίδια και άγρια ​​ζώα, πουλερικά). Το έργο των ψίχουλων να θυμάστε και να επαναλάβετε τον μεγαλύτερο αριθμό λέξεων που κάλεσα. Εάν ένα παιδί επτά ετών μπορεί να επαναλάβει 5 λέξεις μετά από εσάς, θεωρείται ότι έχει ένα καλά αναπτυγμένο βραχυπρόθεσμο τη μνήμη, 7-8 από αυτές τις λέξεις υποδεικνύουν μια καλή εξέλιξη της μακροχρόνιας μνήμης.
 • Παιχνίδια με εικόνες. Από 5 έως 10 φωτογραφίες εμφανίζονται πριν από το παιδί. Αφού το μωρό εξετάσει προσεκτικά και τα θυμάται, πρέπει να γυρίσει μακριά. Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να αφαιρέσετε 1-2 εικόνες ή να τις οργανώσετε με διαφορετική σειρά. Το καθήκον του μωρού είναι να ονομάσει οποιεσδήποτε εικόνες που λείπουν ή να επαναφέρουν την ακολουθία που είχε προηγουμένως.
 • "Ζευγαρωμένες εικόνες". Για αυτό το παιχνίδι, πάρτε μερικά ζευγάρια εικόνων του ίδιου μεγέθους και της όπισθεν. Όλοι τους αναμιγνύονται και παρουσιάζονται στο τραπέζι. Οι παίκτες πρέπει να ανοίγουν εναλλάξ ένα ζευγάρι εικόνων και να τους δείχνουν σε άλλους. Αν ένα ζευγάρι ανοίξει, ο παίκτης το παίρνει μόνος του. Εάν οι αδιάσπαστες εικόνες είναι ανοιχτές, αντιστρέφονται και τίθενται σε λειτουργία και η σειρά μεταδίδεται στην επόμενη συσκευή αναπαραγωγής. Ο νικητής είναι αυτός που κατάφερε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ζευγαρωμένων εικόνων.
 • Ζητήστε από το παιδί σας να εξετάσει προσεκτικά κάθε σχέδιο. Μετά από αυτό, να τον μετατρέψει και να του ζητήσει να πει ή να γράψει στο φύλλο με τις ελάχιστες λεπτομέρειες τι θυμήθηκε. Στη συνέχεια, δείξτε ξανά την εικόνα και ελέγξτε αν ήταν σωστό.
 • Μέθοδος σύνδεσης Βοηθά να θυμόμαστε τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν σε ένα χαοτικό χάος. Διδάξτε το παιδί σας να το χρησιμοποιήσει. Για να το κάνετε αυτό, προσφέρετε στο παιδί να ονομάσει τις ενώσεις σε μια λέξη ή να τον βοηθήσει με αυτό. Οι σύλλογοι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί, γελοίες, οικείες για όλους, ή κατανοητές μόνο για το παιδί σας και για εσάς. Με αυτή την άσκηση, θα τον βοηθήσει να οικοδομήσει σχέσεις ανάμεσα σε αυτό που πρέπει να θυμάστε και αυτό που ήδη γνωρίζει και καταλαβαίνει.
 • Μαθαίνοντας να παίζετε μουσικά όργανα να μάθουν ξένες γλώσσες, να μάθουν να χορεύουν - όλα αυτά δεν είναι μόνο χρήσιμα, αλλά και παρέχουν μεγάλη βοήθεια στην ανάπτυξη του παιδιού.

Για την ανάπτυξη φροντίδας

Δοκιμές διόρθωσης

Αυτή η άσκηση βοηθά τέλεια στην αντιμετώπιση της εξέλιξης της φροντίδας στο μωρό σας. Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι το ψίχουλο προσφέρεται ένα φύλλο χαρτιού με το κείμενο που τυπώνεται πάνω του. Το καθήκον του είναι να διαχωρίσει ένα γράμμα που συλλαμβάνεται από τους ενήλικες.

Σταδιακά, μπορείτε να περιπλέξετε την εργασία προσθέτοντας μια άλλη ενέργεια, για παράδειγμα, διαγράψτε ένα γράμμα και υπογραμμίστε τη δεύτερη. Εάν το παιδί δεν γνωρίζει ακόμα τα γράμματα, τότε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με οποιονδήποτε χαρακτήρα.

Το ίδιο έργο μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο ζητώντας από κάθε χαρακτήρα να βάλει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Κατάσκοποι

Παίξτε με το μωρό στους κατασκόπους. Για να το κάνετε αυτό, σκεφτείτε έναν συγκεκριμένο κωδικό για κάθε γράμμα ή αριθμό - μια ένδειξη. Και έπειτα να του στείλετε ένα μυστικό μήνυμα, το οποίο πρέπει να αποκρυπτογραφήσει.

Αναζητά τα λείπει

Σε αυτή την άσκηση, προσφέρεται στο παιδί ένα σύνολο γραμμάτων σε ένα χαρτί, μεταξύ των οποίων πρέπει να βρει λέξεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, το ιωδολοκβραλοσκοπυλοαλκορκοχειρογλυκόλυλοβολοσουλφονικό άλας με ακετόνη και το φθορίδιο του φθορίου. Μεταξύ αυτών των επιστολών, το μωρό πρέπει να βρει τα ονόματα των λαχανικών και να τα διασπάσει.

Παρόμοια εργασία μπορεί να γίνει με αριθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, ανάμεσα στο σύνολο ψηφίων, η ψίχα θα πρέπει να βρει έναν συγκεκριμένο αριθμό. Για παιδιά που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με αριθμούς και γράμματα, αυτή η εργασία μπορεί να προσφερθεί με διαφορετικά σύμβολα. Εδώ το παιδί θα πρέπει να βρει έναν συγκεκριμένο συνδυασμό χαρακτήρων.

Θέατρα

Για αυτή την εργασία θα χρειαστεί να πάρετε ένα απλό ποίημα με μία ή περισσότερες επαναλαμβανόμενες λέξεις. Ξεκινήστε ζητώντας το παιδί σας να το διαβάσει εκφραστικά. Μετά από αυτό, το μωρό θα πρέπει να το διαβάσει ξανά, αλλά με την προσθήκη μιας προϋπόθεσης, για παράδειγμα, μία από τις συχνά επαναλαμβανόμενες λέξεις θα χρειαστεί να μιλήσει πολύ δυνατά.

Εάν το παιδί σας έχει αντιμετωπίσει αυτό, τότε περιπλέξτε την εργασία προσθέτοντας μια άλλη προϋπόθεση. Εάν το ψίχουλο εξακολουθεί να μην μπορεί να διαβάσει, τότε πρέπει να το κάνετε. Θα χρειαστεί, για παράδειγμα, να ακούσει μια συγκεκριμένη λέξη, χτυπώντας τα χέρια του.

Για την ανάπτυξη της φαντασίας

Χειροποίητα Σχέδια

Εκτός από το γεγονός ότι το σχέδιο με τις παλάμες και τα δάκτυλά σας διεγείρει τέλεια την ανάπτυξη της φαντασίας και της φαντασίας, βοηθά επίσης στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων στο χέρι και αναπτύσσει επιμονή στο μωρό. Για να το κάνετε αυτό, προσφέρετε τα ψίχουλα για να χρωματίσετε την παλάμη σε οποιοδήποτε χρώμα που του αρέσει και να κάνετε ένα αποτύπωμα σε ένα κομμάτι χαρτί.

Μπορείτε να κάνετε εκτυπώσεις δύο παλάμες πλάι-πλάι. Τώρα αφήστε το παιδί να φανταστεί και να ολοκληρώσει το σχέδιό του. Ίσως θα έχει ένα δέντρο ή ένα πουλί νεράιδα, ή ίσως ένα μικρό άτομο με μια μεγάλη γενειάδα. Η φαντασία των παιδιών είναι πολύ πλούσια. Θα του δώσει μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Χαλάσματα διασκέδασης

Ζητήστε από το παιδί να τραβήξει πάνω στη βούρτσα όσο το δυνατόν περισσότερη μπογιά και ρίξτε μια μεγάλη κηλίδα στη μέση του φύλλου. Διπλώστε το φύλλο στο μισό και πιέστε προς τα κάτω. Στη συνέχεια, πρέπει να ισιώσετε το φύλλο και να ζητήσετε από το μωρό να δει τι μοιάζουν με αυτές τις κηλίδες. Αφήστε τον να τελειώσει το σχέδιό του.

Μαγικό νήμα

Ένα νήμα μήκους 30-40 cm πρέπει να βυθιστεί σε γκουάς και να τοποθετηθεί σε ένα φύλλο χαρτιού, μπορείτε να το κυλήσετε όπως θέλετε. Επάνω κάλυμμα με το δεύτερο φύλλο και πιέστε. Στη συνέχεια, πρέπει να τραβήξετε το νήμα, κρατώντας και τα δύο φύλλα

Κοιτάξτε τις εικόνες που προκύπτουν με το παιδί και ζητήστε του να πει τι φαίνεται, να του ζητήσετε να σχεδιάσει τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Κακός μάγος και καράγια

Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε μπροστά στο παιδί ένα φύλλο χαρτιού με δύο απολύτως πανομοιότυπους αριθμούς. Πρέπει να μετατρέψει μια φιγούρα σε κακό μάγο, και το δεύτερο - σε μια καλή νεράιδα χρησιμοποιώντας χρωματιστά μολύβια. Αφήστε το μικρό να ονειρευτεί και να σας πει τι μπορεί να κάνει ο κακός μάγος και πώς η καλή νεράιδα τον κέρδισε.

Ιστορίες μουσικής

Ενεργοποιήστε το παιδί σας για να ακούσετε την κλασσική μουσική και να τον ζητήσετε να κλείσει τα μάτια του. Θα πρέπει να σας πω για το τι, κατά τη γνώμη του, αυτή η μουσική λέει τι συναισθήματα που μεταφέρει.

Ο χορός ζεσταίνεται

Χορεύοντας σε μια συγκεκριμένη μουσική, το παιδί πρέπει να λέει για την εικόνα που έχει συλλάβει και τους άλλους συμμετέχοντες - να μαντέψει τι είδους εικόνα έκανε. Μπορεί να είναι ένας αστεία πίθηκος, ένα τρομερό λιοντάρι, είναι σημαντικό το παιδί να σκέφτεται με τη δική του εικόνα και πώς πρέπει να το αποκαλύψει.

Σε ηλικία 7 ετών, είναι ήδη πολύ σημαντικό να σκεφτείτε τις αγορές παιχνιδιών ή εκπαιδευτικού υλικού για το μωρό σας. Όλοι αυτοί θα πρέπει να δώσουν στο παιδί νέες γνώσεις για κάτι.

Μια πολύ καλή εξαγορά θα είναι μια εγκυκλοπαίδεια αφιερωμένη στο θέμα που ενδιαφέρει το παιδί. Σε μια προσπάθεια να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα, τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον αρχίζουν να το διαβάζουν.

Επίσης, σε ηλικία επτά ετών, πρέπει να εργαστείτε για την ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του χεριού. Αξιοσημείωτη βοήθεια με αυτό θα σας δώσει και ενδιαφέροντα καθήκοντα, χρωματισμό, πηλό, μολύβια και χρώματα.

Μια καλή βοήθεια παρέχεται επίσης από διάφορους κατασκευαστές, μωσαϊκά. Μάθετε με το μωρό λίγες ρίμες για την ανεξάρτητη απόδοση των ασκήσεων των δακτύλων.

Και το πιο σημαντικό - πάντα να θυμάστε ότι η ανάπτυξη ενός παιδιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς. Μην βασίζεστε μόνο σε νηπιαγωγείο ή σχολείο σε αυτό το δύσκολο έργο.

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία