Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά

Το περιεχόμενο

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά δεν είναι μόνο χρήσιμες, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες για αυτούς. Κατά κανόνα, κρατούνται υπό μορφή παιχνιδιού, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλη χαρά. Για τους γονείς, αυτό δεν είναι μόνο ο κοινός χρόνος δαπανών με το παιδί, αλλά και να τον βοηθήσει να αναπτύξει και να μάθει νέα πράγματα.

Η σημασία της ανάπτυξης δραστηριοτήτων

Πρακτικά όλοι οι γονείς γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να αναπτύξουν το μωρό σας από νεαρή ηλικία. Εξάλλου, η σωστή ανάπτυξή του είναι μια επιτυχημένη εκκίνηση σε μεταγενέστερη ζωή.

Σε αυτό το δύσκολο θέμα, δεν πρέπει να ελπίζετε μόνο για ένα νηπιαγωγείο, οι ενήλικες θα πρέπει να ασχολούνται με ένα ψίχουλο στο σπίτι.

Οι μητέρες και οι μπαμπάδες προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ότι το παιδί τους μεγαλώνει ως έξυπνος, επιτυχημένος και προσανατολισμένος στο στόχο άνθρωπος που ξέρει πώς να επιτύχει τους στόχους του. Και κάνουν πολύ σωστά, επειδή η μεγαλύτερη ικανότητα να απορροφήσει ένα νέο εγκέφαλο είναι στην περίοδο από τη στιγμή της γέννησης σε 6 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία, το μωρό θα μπορεί να θυμάται το μεγαλύτερο ποσό νέων πληροφοριών γι 'αυτόν.

Σπίτια

Τα οφέλη της εργασίας με ένα παιδί στο σπίτι είναι πολλά:

 • Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στο μωρό σας, εστιάζοντας στο χρόνο στον οποίο είναι σε θέση να εμπλακεί. Μπορείτε εύκολα να λάβετε υπόψη την ιδιοσυγκρασία, τα ενδιαφέροντα, τον τρόπο λειτουργίας της ημέρας του παιδιού σας.
 • Όντας αφοσιωμένοι με το μωρό στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικούς από τους δικούς σας λόγους, ψαλμωδίες ή άλλες τελετουργίες που θα συντονίζουν συναισθηματικά το παιδί στην τάξη.
 • Κατά κανόνα, στο σπίτι, όλα όσα χρειάζεστε για να εξασκήσετε είναι πάντα κοντά σας, επειδή χρειάζονται όχι μόνο χαρτί και μολύβια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παιχνίδια και τα έπιπλα, να επωφεληθείτε από τα απορρίμματα. Το μωρό σας θα μπορεί να σας πει πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό που είναι το πιο ενδιαφέρον γι 'αυτόν.
 • Μαθήματα με ένα μικροσκοπικό σπίτι - αυτή είναι μια επιλογή προϋπολογισμού. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα για την επίσκεψη αναπτυξιακών κέντρων.
 • Ο χρόνος που ξοδεύετε μαζί με το παιδί σας είναι ανεκτίμητος. Όλες οι επιτυχίες του, νέες γνώσεις και δεξιότητες - αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς σας.

Όλα αυτά τα οφέλη της μελέτης στο σπίτι είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικά. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά βρίσκονται επίσης στο νηπιαγωγείο.

Στον κήπο

Ο σκοπός των τάξεων στον κήπο είναι η ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να μεταφέρουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους στα παιδιά. Και πρέπει να εκτελούν τρία καθήκοντα: εκπαιδευτικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά.

Όλες οι κλάσεις κατασκευάζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα DOW, το οποίο καθορίζεται από τη διοίκηση και έχει συγκεκριμένη δομή. Αυτό είναι διαφορετικό από την τάξη στο σπίτι, όπου περνάτε το χρόνο σας σε ελεύθερη μορφή και λαμβάνετε υπόψη την επιθυμία του παιδιού να σπουδάσει σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Ένα σημαντικό σημείο στην οργάνωση των τάξεων στον κήπο είναι αυτό διεξάγει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ο δάσκαλος λαμβάνει υπόψη όλα τα ψυχολογικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά ενός παιδιού μιας συγκεκριμένης ηλικίας και θα είναι σε θέση να του παράσχει πληροφορίες με τη μορφή με την οποία το παιδί είναι σε θέση να το δεχτεί.

Οι τάξεις κατασκευάζονται λαμβάνοντας υπόψη το τι πρέπει να γνωρίζει ένα παιδί μιας συγκεκριμένης ηλικίας και να μπορεί να κάνει. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να επεξεργαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο όλο το απαραίτητο υλικό για να το κάνουν κάθε παιδί της ομάδας ήταν σε θέση να το μάθει.

Στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν τέτοιες δεξιότητες που δεν είναι πάντα επεξεργασμένες από τους γονείς τους στο σπίτι. Για παράδειγμα, οι δεξιότητες της ανεξάρτητης έρευνας. Τα παιδιά μάθουν να εργάζονται σε μια ομάδα, η οποία είναι σχεδόν αδύνατη στο σπίτι.

Μαθήματα με παιδί έως ένα έτος

Η ανάπτυξη της πρώιμης παιδικής ηλικίας έγινε πλέον πολύ δημοφιλής. Ξεκινά ήδη από την πρώτη μήνες της ζωής. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε με παιδιά από τη γέννηση. Οι γονείς πρέπει να τα γνωρίσουν, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να ακολουθήσουμε αυστηρά μόνο ένα. Μπορείτε να επιλέξετε από αυτά μόνο τι σας αρέσει και ταιριάζει στο μωρό σας.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους είναι συνήθως προσανατολισμένα προς τα συναισθήματα, αλλά είναι πολύ πιθανό να ασκηθούν και να διδάξουν κάτι. Οι τάξεις σε αυτή την ηλικία συμβάλλουν στην ψυχοκινητική ανάπτυξη. Βοηθά το παιδί σας στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

Προκειμένου τα μαθήματα να είναι ευεργετικά, δεν πρέπει να επιβαρύνετε το μωρό μαζί τους. Μην περάσετε μακρόχρονα μαθήματα και δεν απαιτείτε συνέχιση αν το ψίχουλο αρνείται.

Η φανατική επιθυμία σας να δώσετε στα παιδιά βαθιά γνώση μπορεί να είναι επικίνδυνη γι 'αυτούς. Μην το ξεχάσετε. Εξετάστε τα παραδείγματα των μαθημάτων με το μωρό. έως ένα έτος.

Μαθαίνοντας γράμματα και αριθμούς

Θα χρειαστεί να ράψετε μεγάλα νούμερα και γράμματα από το υφασμάτινο και φωτεινό υλικό (ταιριάζει κατάλληλα, βελούδο, φλοκωτά), μεγέθους περίπου από την παλάμη ενός ενήλικα. Θα πρέπει να είναι με τη μορφή μαξιλαριών με διάφορα υλικά πλήρωσης: δημητριακά (σιμιγδάλι, ρύζι, φασόλια), βαμβάκι, χαρτί, πριονίδι, αφρός μπάλες.

Προσφέρετε στο παιδί ένα γράμμα ή έναν αριθμό, δίνοντάς του σαφώς το όνομά του. Το παιδί θα εξοικειωθεί με το σκορ και το αλφάβητο, θα βελτιώσουν τις κινητικές ικανότητες των χεριών και την αντίληψη των διαφορετικών χρωμάτων (όταν αισθανθούν αυτά τα γράμματα).

Μπορείτε να αρχίσετε να ασχολείστε με τους πρώτους μήνες της ζωής. Αρχικά μπορείτε να τοποθετήσετε εκπαιδευτικό υλικό στα ψίχουλα μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το μωρό μεγαλώνει, μπορείτε να το βάλετε στο μαξιλάρι, απλώντας τα μαξιλάρια κοντά σε αυτό. Αυτό θα χρησιμεύσει ως κίνητρο για τη φυσική ανάπτυξη των ψίχτων. Για να μπορέσει να πάρει το γράμμα που του αρέσει, θα είναι απαραίτητο να το φτάσει - ή ακόμα και να σέρνει σε αυτό.

Παίζεται με σιμιγδάλι

Δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε τίποτα για αυτή τη δραστηριότητα. Απλά πρέπει να βάλετε ένα ψίχουλο στο πάτωμα και να βάλετε ένα δίσκο μπροστά του ή να απλώσετε ένα πετσέτα. Τώρα εξομαλύνετε το σιμιγδάλι και αφήστε το μωρό να αρχίσει να σύρει με τα δάχτυλά του. Μπορεί να τραβήξει, να το γεμίσει, να το χύσει έξω από το στυλό στο δίσκο - και ακόμη και να το δοκιμάσει.

Κάρτα τεχνική Glenn Doman

Οι τάξεις με κάρτες δεν χρειάζεται να ξεκινούν από τη γέννηση, αξίζει να περιμένετε 9 ή 10 μήνες. Η ουσία της μεθόδου είναι ότι το παιδί παρουσιάζει κάρτες με διαφορετικές συγκεκριμένες εικόνες (καλύτερα από μία ομάδα - για παράδειγμα, κατοικίδια ζώα, άγρια ​​ζώα, πιάτα, έπιπλα, κλπ.), Γράμματα, αριθμούς, προφέροντας σαφώς το όνομα καθενός από αυτά.

Η επίδειξη μιας κάρτας θα πρέπει να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Όταν δείξετε στο παιδί σας όλες τις κάρτες, ζητήστε του να παίξει παιχνίδια στο εξωτερικό, δίνοντας προσοχή στη σωματική ανάπτυξη. Μπορείτε να κάνετε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχέδιο της Μαρίας Γκοσσινσγιανσκά

Για να ξεκινήσετε μαθήματα σε αυτή τη μέθοδο απαιτεί την ικανότητα του παιδιού να καθίσει καλά. Για να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, τις παλάμες και ακόμη και τα πόδια των ψίχουλων. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο χαρτί σχεδίασης ή ένα ρολό παλιού ταπετσαριού, καθώς και φωτεινά, ασφαλή χρώματα (είναι καλύτερο να αγοράσετε αυτά που δεν χρειάζεται να αραιωθούν με νερό), τα δοχεία για αυτά και το πετρέλαιο. Θα πρέπει να εξαπλωθεί έτσι ώστε να μην λεκιάζει το πάτωμα.

Βάλτε το μωρό στο πετρέλαιο που απλώνεται στο πάτωμα, βάλτε ένα χαρτί πρόσοψης μπροστά του και τοποθετήστε τα δοχεία με χρώματα. Θα πρέπει να του δείξετε μια φορά τι να κάνετε. Δώστε του ένα παράδειγμα βυθίζοντας το δάχτυλό σας στο χρώμα και σχεδιάζοντας κάτι.Η επόμενη ψίχα θα ενεργήσει ανεξάρτητα.

Μην προσπαθήσετε να διδάξετε το παιδί σας να σχεδιάσει, μην του ζητήσετε να το επαναλάβει μετά από σας. Δώστε του την ευκαιρία να αναπαράγει αυτό που επιθυμεί.

Αφήστε τον να χρησιμοποιήσει εκείνα τα μέρη του σώματος που θέλει, επιλέγει τα χρώματα που του αρέσουν περισσότερο. Το σχέδιο αυτό συμβάλλει στη δημιουργική, αισθητηριακή και ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη των ψίχουλων και των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του χεριού.

Fitball άσκηση

Έχουν θετική επίδραση στη σωματική ανάπτυξη του μωρού, βελτιώνουν τη λειτουργία της αιθουσαίας συσκευής και προάγουν την ανάπτυξη του προσανατολισμού στο διάστημα. Οι τάξεις μπορούν να διεξαχθούν από τρεις μήνες.

Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε ένα ελαφρύ κτύπημα στην μπάλα, τοποθετώντας το παιδί στο στομάχι του. Μπορείτε να κάνετε την ίδια ταλάντευση, τοποθετώντας το ψίχουλο στην πλάτη του. Στην επόμενη άσκηση, θα χρειαστεί να βάλετε το παιδί στην μπάλα και πιέστε απαλά το χέρι σας στον κώλο ή την κοιλιά - ανάλογα με το πώς βρίσκεται πάνω του. Η μπάλα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει.

Η άσκηση "Stuffers" πρέπει να γίνεται κρατώντας τη σφαίρα μεταξύ των ποδιών. Βάλτε το παιδί στη σφαίρα και, κρατώντας τον πίσω του, τον διδάξτε να το πηδάει. Τέτοιες κατηγορίες είναι συνήθως πολύ διασκεδαστικές και σαν μωρά. Μπορείτε να κάνετε πολλές άλλες ασκήσεις.

Ασκήσεις με διαφορετικές μπάλες

Για την ανάπτυξη των μπάλες ακρόασης με διαφορετικές καμπάνες μέσα. Οι σφαίρες με αιχμές υποκινούν την ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του χεριού, καθώς και με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με τα πόδια του μωρού. Οι μπάλες από ύφασμα θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια δεξιότητα πια.

Παιχνίδια με φιάλες

Για να διεξάγετε ένα τέτοιο παιχνίδι, γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό με το μισό, και το δεύτερο με λίγο δημητριακά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι, μπιζέλια ή φαγόπυρο. Τώρα κλείστε τα καπάκια σφιχτά και τα δώστε στο μωρό. Αφήστε τον να τα κουνήσει, να τα γυρίσει, να κάνει οτιδήποτε. Αυτά τα παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ακοής, της όρασης, της φροντίδας.

Χρησιμοποιήστε ρούχα, μουσικά παιχνίδια, πυραμίδες, κύβους, κουδουνίστρα σε παιχνίδια με ένα παιδί μέχρι το έτος. Όλα αυτά έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του παιδιού σας.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά

Από τη στιγμή που το παιδί γυρίζει 1, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να περιπλέξετε τα καθήκοντα γι 'αυτόν. Οι αναπτυξιακές δραστηριότητες θα πρέπει να στοχεύουν στην ανάπτυξη της ομιλίας, της ακοής, του οράματος και του της μνήμης το μωρό, την ικανότητά του να σκέφτεται λογικά, να είναι πολύ προσεκτικός, να εξοικειωθεί με τον έξω κόσμο, να αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες. Μπορείτε να προωθήσετε τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των ψίχουλων.

Από 1 έως 2 χρόνια

Μπορούμε να διακρίνουμε τις παρακάτω επιλογές.

Σχεδίαση με τη βοήθεια των δακτύλων

Αυτός ο τρόπος σχεδίασης είναι κατάλληλος για ακόμα πολύ μικρά παιδιά. Βοηθά στην ανάπτυξη του λεπτές κινητικές δεξιότητες, αισθητική ευαισθησία, καλλιτεχνική σκέψη, ενσταλάζει μια αγάπη για τις εικαστικές τέχνες. Το μωρό ενός έτους τραβά σύντομες γραμμές σε ένα φύλλο, μπούκλες, βάζει τελείες. Μπορείτε ήδη να αρχίσετε να σχεδιάζετε πραγματικές φωτογραφίες με το παιδί σας. Για παράδειγμα, με την τοποθέτηση λευκών κουκκίδων σε ένα φύλλο μπλε χαρτονιού, θα λάβετε μια χιονοστιβάδα το βράδυ.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να σχεδιάσετε σταγόνες βροχής που πέφτουν από ένα σύννεφο στο έδαφος, λουλούδια σε ένα πράσινο πεδίο, αστέρια στον ουρανό. Σταδιακά, τα σχέδια του μωρού θα γίνουν πιο δύσκολα, θα εμφανιστούν σπίτια, ήλιοι, φυτά, ζώα, οικογενειακά πορτρέτα. Σημαντικός κανόνας: χρησιμοποιήστε μόνο χρώμα για δάχτυλο, δεδομένου ότι δεν βλάπτουν το μωρό, ακόμα κι αν αποφασίσει να τις δοκιμάσει.

Κινητική και ζωντανή άμμος

Επί του παρόντος, τα παιχνίδια αυτά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Κινητική και ζωντανή άμμος είναι πολύ παρόμοια στην απτική αντίληψη, αλλά το χρώμα και η σύνθεση τους είναι διαφορετικά. Και οι δύο τύποι άμμου είναι ασφαλείς και μη τοξικοί.

Το Kinetic ονομάζεται άμμος, η οποία αποτελείται από 98% φυσική άμμο και το 2% της σιλικόνης είναι τα συνδετικά στοιχεία. Αυτή η άμμος είναι ανθεκτική στην υγρασία, μπορεί να πλυθεί και να αποθηκευτεί σχεδόν παντού.

Η ζωντανή άμμος διαφέρει από την κινητική σύνθεση και τις ιδιότητες.Αποτελείται από πετρώματα κελύφους, αιθέρια έλαια και μια μικρή ποσότητα συνδετικών στοιχείων. Πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία και το άμεσο ηλιακό φως. Όταν απελευθερώνεται στο νερό διαλύεται. Φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο χωρίς να κλείσετε το καπάκι. Είναι απαραίτητο να του δοθεί η ευκαιρία να «αναπνεύσει».

Τα παιδιά αγαπούν να ταρακουνίζουν με την άμμο, κάνουν κέικ και κέικ για τα παιχνίδια τους από αυτά, χτίζουν φρούρια και διάφορες μορφές. Σαν ένα sandbox, χρησιμοποιήστε ένα βολικό δοχείο για το παιδί. Θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδιά και να έχει αρκετά μεγάλες πλευρές ώστε να μην χρειάζεται να το αφαιρέσετε από το δάπεδο σε μεγάλες ποσότητες.

Οι σήραγγες

Για τις αναπτυξιακές δραστηριότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα απόβλητα. Αυτό το παιχνίδι θα απαιτήσει χαρτόνι rolls του χαρτιού τουαλέτας, μπάλες που θα περάσουν ελεύθερα σε αυτούς τους σωλήνες, και ένα φύλλο από παχύ χαρτόνι.

Στερεώστε τα σωληνάρια μαζί και δημιουργήστε μια μεγάλη σήραγγα από αυτά - με στροφές και ζιγκ-ζαγκ. Κάντε μια σταθερή στάση από δύο φύλλα από παχύ χαρτόνι, η σήραγγα σας θα πρέπει να συνδεθεί με αυτό. Τώρα ζητήστε από το παιδί σας να χαμηλώσει τη σφαίρα στη σήραγγα από ψηλά. Ας παρατηρήσουμε πως η μπάλα θα εμφανιστεί από κάτω. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει μια χρονιά ψίχουλα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παιχνίδια Clothespins

Τέτοιες κατηγορίες είναι εξαιρετική ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων των χεριών. Μπορείτε να σκεφτείτε μια ποικιλία παιχνιδιών μαζί τους. Πρώτα πρέπει να εξηγήσετε και να δείξετε στο μωρό πώς να κρατήσει, τρόπους προσκόλλησης σε κάτι. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι.

Μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας μια ποικιλία από κενά από χαρτόνι και να του ζητήσετε να τελειώσει την εικόνα με τη βοήθεια των clothespins. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια σιλουέτα ενός σκαντζόχοιρου, στο οποίο το παιδί συνδέει τις βελόνες. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, τον ήλιο και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες τέχνες.

Μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ για τα δάκτυλα του μωρού, καλύπτοντας τα clothespins στα δάχτυλά του. Προσέξτε να μην βλάψουν τα παιδιά τα μαντηλάκια.

Μπορείτε να προσφέρετε για να προσφέρει clothespin οποιαδήποτε ζώα που πραγματικά θέλει να φάει. Όταν ανοίξει ο κροτίδων, το ζώο θα ανοίξει το στόμα του. Τροφοδοτήστε το σκυλί σας, την τίγρη ή τα ψάρια. Χρησιμοποιήστε ξηρά φασόλια, ζυμαρικά, κουμπιά ή άλλα μικρά αντικείμενα ως τρόφιμα. Προσέξτε προσεκτικά ότι το μωρό δεν τους τραβάει στο στόμα σας.

Σχεδίαση σφραγίδων

Σε ηλικία ενός έως δύο ετών, είναι ήδη δυνατό να δείξουμε σε ένα παιδί πώς να δημιουργήσει ένα αριστούργημα με τη βοήθεια γραμματοσήμων. Για την κατασκευή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία ειδών, λαχανικών και φρούτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτούς τους σκοπούς τις πατάτες, κόβοντας το σε μισό, τα καρότα, τα καρούλια νήματος, τα σγουράκια από τα βάζα - η φαντασία σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε. Η βαφή θα πρέπει να αραιώνεται με νερό - με τη συνοχή της ξινή κρέμα. Δείξτε στο παιδί σας πώς να βουτιά μια σφραγίδα στο χρώμα και να βάλει μια σφραγίδα σε ένα φύλλο χαρτιού. Τα παιδιά για πολύ καιρό να εμπλακούν σε μια τέτοια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα.

Εφαρμογές

Σε ένα έτος, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τις απλούστερες εφαρμογές με το μωρό σας. Δείξτε στο παιδί σας πώς να αποκόψει μικρά κομμάτια από μια πετσέτα και να τα εφαρμόσει σε ένα φύλλο χαρτονιού που έχει λερωθεί με κόλλα. Στο χαρτόνι, μπορείτε να σχεδιάσετε οποιοδήποτε αντικείμενο ή ζώο εκ των προτέρων. Σέξυ χαρτοπετσέτες σε αυτό.

Άμμος ζωγραφική και παιχνίδια

Για αυτό το παιχνίδι, ανακατεύουμε την άμμο και οποιαδήποτε δημητριακά, μπορείτε να πάρετε ρύζι ή φαγόπυρο. Τοποθετήστε ένα πετσέτα στο πάτωμα και βάλτε ένα μωρό σε αυτό. Τοποθετήστε ένα δίσκο με ένα μείγμα μπροστά του και δείξτε πώς να αντλήσετε από αυτό.

Στο μέλλον, τα ψίχουλα πρέπει να έχουν πλήρη ελευθερία δράσης. Μπορεί να σχεδιάζει, να χύνεται, να χύνεται σε καλούπια, να εκτοξεύει λίγο νερό. Τέτοια παιχνίδια αναπτύσσουν καλά την αισθητηριακή ευαισθησία και βοηθούν στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.

Bizybord

Ένα παιχνίδι που τα παιδιά αγαπούν. Βοηθά στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.

Τραγούδια και παιχνίδια με τη μέθοδο του Zheleznov

Με τη βοήθεια αυτών των μουσικών παιχνιδιών, μπορείτε να αναπτύξετε ένα μουσικό αυτί για το παιδί σας, μια αίσθηση ρυθμού.Αυτά τα τραγούδια παρέχουν καλή βοήθεια στη συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ομιλίας. Βοηθούν στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ικανότητας για άμεση ανταπόκριση στην κατάσταση και τις λέξεις που εκφράζει ένας ενήλικας.

Επιλέγοντας 3-4 τραγούδια κάθε μέρα για να εξασκηθείτε, θα είστε σε θέση να ευχαριστήσετε και να συγχαρώ το παιδί σας, ενώ θα το αναπτύξετε με επιτυχία.

2 έως 3 χρόνια

Σε ηλικία 2-3 ετών, είναι απαραίτητο να δοθεί μεγάλη προσοχή όχι μόνο στην ανάπτυξη της νοημοσύνης του μωρού, αλλά και στην σωματική του ανάπτυξη. Μαθήματα με το μωρό μπορεί να γίνει όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και σε μια βόλτα. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι πληροφορίες που θέλετε να παρουσιάσετε μια ψίχα πρέπει να δίνονται με τη μορφή ενός παιχνιδιού.

Δεν μπορείτε να αναγκάσετε το παιδί να κάνει αν δεν το θέλει Σκεφτείτε καλύτερα πώς να διεξάγετε μια αναπτυξιακή δραστηριότητα με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο που θα τον ενδιαφέρει.

Για να διαφοροποιήσετε τις δραστηριότητές σας με μικρά παιδιά, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να προσπαθείτε να διεξάγετε περιεκτικές τάξεις, οι οποίες συνεπάγονται αλλαγή δραστηριοτήτων.

Ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων και αισθητηριακής ευαισθησίας

Πολύ χρήσιμο για αυτό το παιχνίδι με διάφορα αντικείμενα. Μπορούν να είναι κουμπιά, χάντρες, κουμπιά, φερμουάρ, μικρά βότσαλα, κοχύλια, φυσικό υλικό. Το παιδί μπορεί να τα αγγίξει, να μάθει να κορδόνι σε ένα νήμα, φερμουάρ και unzip, διπλώστε σε ένα μικρό βάζο. Το ίδιο το παιδί θα μπορεί να βρει πολλές διαφορετικές παραλλαγές του παιχνιδιού με όλους αυτούς τους θησαυρούς. Αυτό θα τον βοηθήσει:

 • Γραμμές και ταξινομητές.
 • Παιχνίδια με ζυμαρικά και δημητριακά. Το ταξινομούμε, το ρίχνουμε από το δοχείο μέσα στο δοχείο, το χρησιμοποιούμε για χειροτεχνία, αναδιπλώνονται σε κάποια πιάτα με τη βοήθεια κουταλιού.
 • Sandbox με κινητική ή ζωντανή άμμο.
 • Παιχνίδια με διάφορους κατασκευαστές, παζλ, ψηφιδωτά.
 • Μάθαμε πώς να μαγειρεύουμε απλά γεύματα με τη μητέρα μας - σαλάτες, σάντουιτς, αρτοσκευάσματα.
 • Παιχνίδια με δάχτυλα και θέατρο.

Η ανάπτυξη της φαντασίας μέσω της δημιουργικότητας

Μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας:

 • Σχέδιο - δάχτυλο, ακουαρέλες, γκουάς, χρωματιστά μολύβια, κραγιόνια με κερί, μαρκαδόροι και στυλό. Χρησιμοποιήστε μη τυποποιημένες μεθόδους: κηλίδες, σπειρώματα, σφραγίδες, φυσώντας σταγόνες χρώματος και ούτω καθεξής.
 • Βιοτεχνίες από πηλό ή ζύμη.
 • Χειροτεχνία από φυσικά υλικά ή θραύσματα (δημητριακά, ζυμαρικά, κώνοι, χεράρι, κουτιά από χαρτόνι, εφημερίδες, κύτταρα αυγών και πολλά άλλα).
 • Εφαρμογές από κομμάτια ήδη κομμένα, κομμάτια από χρωματιστό χαρτί. Μαζικές εφαρμογές δημητριακών, ζυμαρικών και βαμβακιού.
 • Μπορείτε να αρχίσετε ήδη να διδάσκετε τα ψίχουλα να κόβετε με ψαλίδι σε μια ευθεία γραμμή, σύμφωνα με μια ομαλή καμπύλη, αφήστε το παιδί να δημιουργήσει σύνθετα σχήματα. Πρέπει να γίνεται υπό την αυστηρή επίβλεψη ενός ενήλικα. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μαθαίνει να συμμορφώνεται με την ασφάλεια κατά την εργασία με ψαλίδι.
 • Χρησιμοποιήστε πρότυπα σχεδίασης. Τα εύχρηστα εργαλεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως αυτά - για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν κύκλο με τη βοήθεια ενός γυαλιού.

Φυσική ανάπτυξη, ευκινησία

Προτείνετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

 • Περπατώντας με εμπόδια, με τη μορφή καμπύλης διαδρομής, κορμών, αναρρίχησης και κάθοδος από λόφο, διάφορες κουκούλες.
 • Τρέξιμο - με εμπόδια, στη συμφωνηθείσα διαδρομή. Σάλκι, ουρές, κατεβάστε.
 • Διάφορα παιχνίδια με μπάλα, ρίψη, ρίχνοντας σε έναν στόχο, κύλιση.
 • Άλμα σε διάφορα παιχνίδια (πάνω από εμπόδια).
 • Αναρρίχηση των ράβδων τοίχου, σκάλες, στις πλατφόρμες δρόμου, στον καναπέ, στις σήραγγες.
 • Μαθήματα χορού στρογγυλά χορούς.
 • Απόκρυψη και αναζήτηση, απόκρυψη και αναζήτηση.
 • Διασκεδαστική φόρτιση σε μια παιχνιδιάρικη, ποιητική μορφή.
 • Ποδήλατο, ποδήλατο, σκούτερ.

Ανάπτυξη ομιλίας, μάθηση για ανάγνωση, καταμέτρηση

Αυτό περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Μελετάμε γράμματα και αριθμούς, αναζητούμε τους στο περιβάλλον, σε μια βόλτα.
 • Θεωρούμε αντικείμενα, σκάλες κατά την κάθοδο και την ανάβαση, βήματα. Μάθηση σχετικά με τον αριθμό και τον αριθμό.
 • Μάθηση των ποιημάτων των παιδιών.
 • Προτείνουμε στο παιδί να ακούει την ιστορία στην οποία υπάρχουν λάθη.Το καθήκον του - με τη βοήθεια καθοδηγητικών ερωτήσεων σχετικά με την ανάγκη να το επισημάνουμε και να συνεχίσουμε την ιστορία.
 • Αινίγματα Αναζητήστε στοιχεία που ταιριάζουν με τη δεδομένη περιγραφή.
 • Εξέταση εικονογραφήσεων, ανάγνωση ιστοριών και ποιημάτων, ακρόαση ακουστικών παραμυθιών, ταινίες προβολής.

Παιχνίδια με ρόλους

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Το παιχνίδι "κόρες-μητέρες" στο οποίο το παιδί μαθαίνει να νοιάζει κάποιον. Τα αντικείμενα του παιχνιδιού μπορούν να είναι κούκλες, μαλακά παιχνίδια και για αγόρια - ακόμα και αυτοκίνητα.
 • Παιχνίδια που σχετίζονται με ορισμένα επαγγέλματα. Μπορεί να είναι "Store", "Doctor", "Fireman", "Hairdresser", "Policeman" και άλλοι.
 • Παιχνίδια με διαφορετικούς τύπους μεταφορών: "Bus", "Race", μεταφορά αγαθών, "Ειδικά αυτοκίνητα", "Γκαράζ" και ούτω καθεξής.

Η ανάπτυξη της μνήμης, της λογικής, της προσοχής

Αυτά είναι παιχνίδια που αποσκοπούν στην απομνημόνευση βασικών χρωμάτων, σχημάτων, όγκων:

 • Διδακτικά παιχνίδια με κάρτες: βρείτε ένα επιπλέον στοιχείο, τις διαφορές, τι λείπει, τι έχει αλλάξει, ποιος έχει ένα σπίτι, βρει ένα ζευγάρι, να βρει ένα παρόμοιο στοιχείο, ποιος τρώει τι.
 • Συνεχίζουμε απλές ακολουθίες από κύβους, χάντρες.
 • Διανέμουμε κύβους σε χρώμα, μια φόρμα.
 • Αρχίζουμε να διδάσκουμε το παιδί να παίζει ντόμινο, λατ.
 • Παζλ και κομμένα εικόνες.
 • Αναζήτηση στο σπίτι αντικειμένων συγκεκριμένου σχήματος ή χρώματος.

Γνωριμία με τον κόσμο γύρω

Οι μητέρες πρέπει να περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες στο οπλοστάσιό τους:

 • Η οικογένειά μου: οικογενειακοί δεσμοί, αναζήτηση και αναγνώριση στη φωτογραφία, ιστορίες για κάθε μέλος της οικογένειας, διαφορετικοί τύποι επικοινωνίας - άμεση επαφή, τηλέφωνο, βιντεοκλήσεις.
 • Ζώα και τα μικρά τους, όπου ζουν, τι τρώνε, έντονοι ήχοι, εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές πληροφοριών - εικονογραφήσεις, παρουσιάσεις, ταινίες, παραμύθια.
 • Γνωρίζουμε το ημερολόγιο, τις εποχές και τα σημάδια τους, μιλάμε για διάφορα φαινόμενα καιρού, ζητάμε από το παιδί να μας πει για τον καιρό στο δρόμο.

Αρχίζουμε να εισάγουμε τις έννοιες του "έτους", "μήνα" και "εβδομάδας", "ημερών της εβδομάδας". Μιλήστε για τις διακοπές που έρχονται.

 • Φροντίζουμε τα φυτά - εσωτερικά και εξωτερικά (εξοχικό, κήπο).
 • Κάνετε έναν τροφοδότη πουλιών με το παιδί σας και τα ταΐζετε τακτικά. Καλέστε τα πουλιά που έρχονται να τρέφονται, καθώς και αυτά που συναντάτε όταν περπατάτε.
 • Πείτε το παιδί σας για το φως και τη σκιά, δείξτε του το πραγματικό "σκιώδες θέατρο".
 • Εισάγετε τα ψίχουλα με διαφορετικές έννοιες, διδάξτε πώς να μετρήσετε το ύψος, το βάρος, το πλάτος, το μήκος.
 • Παίξτε το θέατρο. Τοποθετήστε μια μαριονέτα, ένα τραπέζι ή ένα δάχτυλο μαζί με το παιδί σας και στη συνέχεια να το δείξετε στους αγαπημένους σας.
 • Πείτε το παιδί σας για διαφορετικές πόλεις, χώρες, χώρο, πλανήτες.
 • Παίξτε στο αντίθετο: βρώσιμο και μη βρώσιμο, βαρύ και ελαφρύ, μακρύ και κοντό, κρύο και ζεστό - και ούτω καθεξής.
 • Διδάξτε το μωρό σας για να βοηθήσετε τους ενήλικες: με αυτό, πλύνετε το πάτωμα, τα πιάτα, σκουπίστε, σκουπίστε τη σκόνη. Αφήστε τον για αυτόν τον απαραίτητο εξοπλισμό: ένα κουρέλι, μια σκούπα, ένα σφουγγάρι, έναν μικρό κάδο νερού.
 • Κάντε ένα εργαστήριο διασκέδασης στο σπίτι, δείχνοντας στο παιδί σας απλά πειράματα και πειράματα. Παρατηρήστε πώς η ζάχαρη και το αλάτι διαλύονται στο νερό, βαφή, πείτε ότι δεν μπορούν όλες οι ουσίες να διαλυθούν. Διεξαγωγή πειραμάτων με διαφορετικές καταστάσεις ύδατος: στερεά, υγρά, αέρια. Κάνετε πάγο με το μωρό σας, γυρίστε το πάλι στο νερό και έπειτα στον ατμό.
 • Μιλήστε για διαφορετικά πράγματα στο σπίτι και στο δρόμο, εξηγήστε τι είναι για.

Θυμηθείτε ότι το παιδί γνωρίζει μόνο τον κόσμο. Για αυτόν, τώρα κάθε φαινόμενο που φαίνεται να είναι ένα ενήλικο μικροσκοπικό πρόβλημα για έναν ενήλικα είναι μια πραγματική ανακάλυψη.

3 έως 4 χρόνια

Η ανησυχία των παιδιών 3-4 ετών είναι απεριόριστη. Ενδιαφέρονται για όλα όσα τους περιβάλλουν. Επιδιώκουν να μάθουν πώς και τι συμβαίνει, να μελετούν τις ιδιότητες διαφόρων αντικειμένων, να τα συγκρίνουν με άλλους, να βρίσκουν τα κοινά και τα διαφορετικά μεταξύ τους. Το πιο σημαντικό καθήκον των γονέων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι να στηρίξουν το μωρό στις προσπάθειές του. Δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να διαμορφώσετε μια θετική στάση απέναντι στη μάθηση, να ενθαρρύνετε τη γνωστική δραστηριότητα των ψίχτων.

Σε αυτήν την ηλικία, τα παιδιά είναι ήδη εντελώς ανεξάρτητα, έχουν μάθει πολλά και έχουν αποκτήσει επαρκή κατάθεση γνώσης. Τώρα αναπτύσσουν ενεργά λογική σκέψη, αναπτύσσοντας την ικανότητα να δημιουργήσουν αιτιώδεις σχέσεις. Είναι σε αυτή την εποχή που το θεμέλιο τίθεται για το σχηματισμό της προσωπικότητας του παιδιούΩς εκ τούτου, η εξελικτική ανάπτυξη είναι τόσο απαραίτητη.

Μπορεί να είναι καλή βοήθεια για τους γονείς το βιβλίο υπό την επιμέλεια του Λ. Α. Παραμόνοβα "Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά 3-4 ετών". Σε αυτό μπορείτε να βρείτε πολλές έτοιμες περιλήψεις για την επιτυχή ανάπτυξη του μωρού σας σε διάφορες κατευθύνσεις.

Να ασχοληθείτε με παιδιά αυτής της ηλικίας, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ανάπτυξη του λόγου, τις λεπτές κινητικές δεξιότητες, τη λογική σκέψη, τις δημιουργικές ικανότητες, την εξοικείωση με τις στοιχειώδεις μαθηματικές έννοιες, τον έξω κόσμο, τη μουσική ανάπτυξη. Δώστε προσοχή στα παρακάτω.

Αναπτύξτε την ομιλία

Ο κατάλογος των κατηγοριών έχει ως εξής:

 • Γνωρίζουμε τα παιδιά με ευγενικά λόγια: γεια σου, ευχαριστώ, παρακαλώ και ούτω καθεξής. Το προσωπικό παράδειγμα ενός ενήλικα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.
 • Με τη βοήθεια των γραφικών εικόνων κάνουν μικρές ιστορίες.
 • Διδάξτε το μωρό σας να περιγράψει εικόνες.
 • Στοιχεία ομάδας σύμφωνα με ορισμένα χαρακτηριστικά και σκοπό. Διάφορα διδακτικά παιχνίδια βοηθούν πολύ καλά σε αυτό.
 • Προσανατολισμός στο διάστημα - κάτω, κάτω, για, κοντά, πάνω, κάτω και ούτω καθεξής.
 • Μελετήστε με το ψίχουλο διάφορα χαρακτηριστικά αντικειμένων, τις ιδιότητές τους και τα σημάδια - με τη βοήθεια απεικονίσεων και στην πραγματικότητα.
 • Ζητήστε από το παιδί να επαναλάβει τα παραμύθια που του διαβάζετε. Αφήστε τον να προσπαθήσει να γράψει ένα σύντομο παραμύθι από μόνος του.
 • Παρακολουθήστε για τη σωστή χρήση του λόγου, των ρήμων, των αντωνυμιών του παιδιού.
 • Κάνουν γυμναστική αρθρώσεων.

Ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων

Διαφορετικές δραστηριότητες αναψυχής που αναφέρονται παρακάτω:

 • Γυμναστική για τα δάχτυλα.
 • Γλυπτική και σχεδίαση.
 • Εφαρμογές.
 • Μάθετε να κόβετε με ψαλίδι.
 • Κορδόνι.
 • Κατασκευαστές.
 • Η εκκόλαψη, το σχέδιο γύρω από τα σχέδια σε σημεία, περνώντας λαβύρινθους, κρατώντας κομμάτια.

Λογική σκέψη

Κατά την ανάπτυξη αυτής της ικανότητας θα σας βοηθήσει:

 • Παζλ και κομμένα εικόνες.
 • Αναζήτηση διαφορών στις εικόνες.
 • Εύρεση επιπλέον στοιχείων.
 • Ομαδοποίηση αντικειμένων σε ομάδες (πιάτα, έπιπλα, παπούτσια κ.λπ.).
 • Σύγκριση των κύριων χαρακτηριστικών - χρώμα, σχήμα, μέγεθος.
 • Σύγκριση δύο αντικειμένων μεταξύ τους - η αναζήτηση ομοιοτήτων και διαφορών.

Δημιουργικότητα

Δώστε προσοχή στα εξής:

 • Σχεδιάστε τα σημεία.
 • Με βάση το προτεινόμενο μοντέλο.
 • Χρωματισμός.
 • Εκκόλαψη.
 • Σχεδίαση με μη συμβατικές τεχνικές.
 • Σχέδιο σχεδίου.

Δημογραφικές Μαθηματικές Αντιπροσωπείες

Η μητέρα συνιστάται να κυριαρχήσει τα ακόλουθα με ένα παιδί:

 • Αποτέλεσμα μέχρι 5 σε απευθείας και σε αντίστροφη σειρά.
 • Ο συσχετισμός του αριθμού αντικειμένων με τον αριθμό.
 • Επιλεκτικός λογαριασμός ορισμένων αντικειμένων (για παράδειγμα, βρείτε τους ήλιους ανάμεσα στα στοιχεία της εικόνας και μετρήστε τα).
 • Γνωριμία με τις έννοιες "μεγάλο", "μεσαίο", "μικρό", "πάνω", "κάτω", "δεξιά", "αριστερά".
 • Η απομνημόνευση απλών γεωμετρικών σχημάτων (κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο), η ικανότητα να τους δείξουμε, να βρούμε αντικείμενα παρόμοια με αυτά.

Γνωριμία με τον κόσμο γύρω

Αυτό περιλαμβάνει:

 • Γνωριμία με τις εποχές (χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο), την εναλλακτική αλλαγή και τα κύρια χαρακτηριστικά.
 • Γνωριμία με τις ώρες της ημέρας (πρωί, απόγευμα, βράδυ, νύχτα).
 • Γνωριμία με διαφορετικούς τύπους μεταφορών (νερό, αέρας, σιδηρόδρομος, οδικό δίκτυο, ειδικά αυτοκίνητα, βοηθοί αυτοκινήτων, μεταφορές για δημόσια και προσωπική χρήση κ.ο.κ.).
 • Γνωρίστε τα επαγγέλματα.
 • Γνώση των κατοικίδιων ζώων - εκείνων που ζουν στο χωριό και στο δάσος. Διδάξτε το μωρό να τα περιγράψει, να καλέσει, όπως λένε, να διακρίνει μέρη του σώματος ενός ανθρώπου και ενός ζώου (όχι πόδια, αλλά πόδια, όχι πρόσωπο, αλλά ρύγχος και παρόμοια).
 • Μάθετε να διακρίνετε ανάμεσα στα δέντρα και τα φύλλα τους, να συναντιούνται με διαφορετικά λουλούδια, φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Το παιδί πρέπει να μάθει να διακρίνει μεταξύ των λαχανικών και των φρούτων, πώς διαφέρουν (λαχανικά - μεγαλώνουν στον κήπο, φρούτα - στον κήπο, στα δέντρα).
 • Το μωρό πρέπει να είναι σε θέση να ονομάσει τα ζώα και τους μικρούς τους.
 • Μαθαίνουμε ευγενικές λέξεις.

Δώστε στα παιδιά ένα προσωπικό, θετικό παράδειγμα πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Μουσική ανάπτυξη

Τέτοιες δραστηριότητες είναι απαραίτητες για το παιδί σας να αναπτυχθεί πλήρως και ολοκληρωμένα. Με τη βοήθειά τους, τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν τον ρυθμό, να προσανατολίζονται στον χώρο, να αναπτύσσουν ακοή και προσοχή.

Τα παιδιά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εκφράσεις και κινήσεις του προσώπου για να εκφράσουν τον χαρακτήρα ενός μουσικού έργου, αναπτύσσουν πλαστική, μυοσκελετική συσκευή, βελτιώνει το συντονισμό των κινήσεων. Με τη βοήθεια του χορού, τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους μοναδική εικόνα, δεδομένης της φύσης της ηχητικής μουσικής.

Στις μουσικές τάξεις με παιδιά τριών ετών, θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε τα εξής βήματα:

 • ασκήσεις ανάπτυξης λόγου ·
 • Εκμάθηση απλών χορευτικών κινήσεων.
 • Εκμάθηση τραγουδιών και ποιημάτων.
 • αρθρωτικές, δάκτυλες και αναπνευστικές ασκήσεις.
 • τα μουσικά έργα και τους χορούς, όπου σαφώς εντοπίζεται ένα ρυθμικό μοτίβο.
 • γνωριμία με διάφορα μουσικά όργανα και αναγνώριση του ήχου τους.
 • υπαίθριο παιχνίδι.

Από 5 έως 6 χρόνια

Σε ηλικία πέντε ετών είναι ήδη σημαντικό να ξεκινήσετε μαθήματα για την προετοιμασία ενός παιδιού για το σχολείο. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δημιουργήθηκαν τα θεμέλια για την επιτυχή εκπαίδευση ενός μελλοντικού πρώτου βαθμού. Με τη βοήθεια των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, θα είστε σε θέση να προετοιμάσετε ποιοτικά το μωρό σας για αυτό το δύσκολο στάδιο, χωρίς να εξαρτάται μόνο από το νηπιαγωγείο. Το πιο σημαντικό είναι να οργανώσετε τα μαθήματά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να διεξάγονται με ποιοτικό και ενδιαφέρον τρόπο για τα παιδιά.

Σε αυτήν την ηλικία, τα μαθήματα συνεχίζονται με παιχνιδιάρικο τρόπο, αλλά θα πρέπει ήδη να περιλαμβάνουν στοιχεία μάθησης - με καθορισμένους κανόνες, ειδικές απαιτήσεις και αξιολόγηση του αποτελέσματος. Ένα παιδί προσχολικής ηλικίας πρέπει ήδη να μάθει να ακούει τις οδηγίες του ενήλικα και να τις ακολουθεί με σαφήνεια.

Στο πρόγραμμα των τάξεων με ανώτερο προσχολικό, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν τα αναπτυξιακά καθήκοντα:

 • λεπτές κινητικές δεξιότητες.
 • ομιλίες.
 • γνωστικού ενδιαφέροντος.
 • βασικές διανοητικές διαδικασίες.
 • δημιουργικότητα ·
 • νοημοσύνη ·
 • φυσική.

Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε στη δραστηριότητά σας έναν κύκλο αναπτυξιακών δραστηριοτήτων με παιδιά προσχολικής ηλικίας για μια βόλτα. Ένα τέτοιο κοινό χόμπι συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας, όχι λιγότερο από τα απλά μαθήματα στο σπίτι.

Αξιοποιήστε κάθε κύκλο τέτοιων επαγγελμάτων σε ένα συγκεκριμένο θέμα (μελέτη σπιτιών, κανόνες κυκλοφορίας, υποδομές της περιοχής κατοικίας, επάγγελμα, κανόνες συμπεριφοράς σε δημόσιους χώρους, παρατήρηση αντικειμένων ζωντανής φύσης κλπ.). Αυτή η μορφή απόκτησης νέων γνώσεων σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα είναι πιο βολική. Είναι δυνατό να συνδυάσετε ένα συγκεκριμένο μάθημα σε μια βόλτα με εργασίες στο ίδιο θέμα στο σπίτι - για να εδραιώσετε τις γνώσεις που αποκτήσατε.

Ξεκινήστε τη μαγειρική για το σχολείοαναπτύσσοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που θα του είναι χρήσιμες κατά την είσοδό του στην πρώτη τάξη. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη διδασκαλία της ανάγνωσης και την προετοιμασία των χεριών για γραφή, καταμέτρηση, εξοικείωση με κεφαλαία γράμματα και αριθμούς

Αναπτύξτε τη δυνατότητα να συσχετίσετε τον αριθμό και τον αριθμό, τον ήχο και το γράμμα, τη δυνατότητα εγγραφής τους. Διδάξτε ένα προσχολικό για να πλοηγηθείτε σε ένα φύλλο χαρτιού, να εκκολαφθείτε, να εντοπίσετε γύρω από τα σημεία, να διακοσμήσετε προσεκτικά, να κόψετε, να περιγράψετε σε ένα στένσιλ. Συμπεριλάβετε στη μοντελοποίηση και το σχέδιο, το οποίο μπορεί να διαφοροποιήσει τις μη συμβατικές τεχνικές.

Δημιουργήστε διάφορες ενδιαφέρουσες τέχνες και εφαρμογές. Προωθήστε το σεβασμό για τη φύση και τα ζώα, κάντε αινίγματα και παζλ για τα παιδιά.

Για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας

Στην πρωτοβάθμια σχολική ηλικία, υπάρχει μια έντονη ανάπτυξη της νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικιακής περιόδου, εμφανίζεται η ανάπτυξη βασικών ψυχικών λειτουργιών. Αυτό, για παράδειγμα, προσοχή, λογική σκέψη, μνήμη, αντίληψη, φαντασία. Παράγεται η συνείδησή τους. Αυτός ο σημαντικός παράγοντας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την προετοιμασία των μαθητικών τάξεων ανάπτυξης.

Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε το παιδί στην εκμάθηση βασικών εκπαιδευτικών θεμάτων, προετοιμάζοντας γι 'αυτά, σχηματίζοντας μια θετική στάση απέναντι στη μαθησιακή διαδικασία. Δώστε προσοχή στην επέκταση των οριζόντων του παιδιού, αναπτύξτε την ομιλία.

Κατά την ηλικία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κύρια δραστηριότητα αλλάζει από το παιχνίδι στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι με παιχνιδιάρικο τρόπο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνδρες αφομοιώνουν τις πληροφορίες πληρέστερα.

Τα παιδιά της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας θα τα αγαπήσουν αν χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για να εξασκηθείτε. Τώρα μπορείτε να συναντήσετε πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια online. Το πιο σημαντικό πράγμα - μην ξεχνάτε για το χρονικό όριο που δαπανάται στα παιχνίδια υπολογιστών.

Την υπεύθυνη προσέγγιση της επιλογής των παιχνιδιών για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις αγορές τρομακτικών τεράτων, μεταλλάξεων, ρομπότ. Αντ 'αυτού, θα είναι πολύ χρήσιμο να αγοράσετε μια ποικιλία σχεδιαστές, παζλ, ψηφιδωτά, κιτ για τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Μια καλή επιλογή θα είναι επιτραπέζια παιχνίδια, το οποίο μπορεί να παίξει ολόκληρη η οικογένεια: πούλια, σκάκι. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη της διάνοιας του παιδιού, στη λογική, στη μάθηση στη λογική και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, προβλέποντας το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων τους. Αυτά τα παιχνίδια βοηθούν στην ανάπτυξη της μνήμης, μαθαίνουν να συνοψίζουν και να πραγματοποιούν υπολογισμούς. Με τη βοήθειά τους, τα παιδιά θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, θα αναπτύξουν επιμονή, επιμονή, αυτοπειθαρχία, θα διαμορφώσουν την ικανότητα να εκτελούν ενέργειες στο μυαλό, καθώς και τη βούληση να κερδίσουν.

Αναπτυξιακές τάξεις για ψυχολόγο με παιδιά

Ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει πολύ τους γονείς στην ανατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών τους. Υπάρχουν κατηγορίες που κρατούνται σε μια ομάδα. Κατά κανόνα, οι γονείς επιλέγουν το ατομικό έργο ενός ψυχολόγου με ένα παιδί.

Η ανάπτυξη του μωρού αρχίζει με μια ολοκληρωμένη διάγνωση και μια λεπτομερή συνομιλία με τη μητέρα. Με τη βοήθεια αυτού του εκπαιδευτικού λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο ανάπτυξης του παιδιού σε ένα δεδομένο χρονικό σημείο, χτίζει το έργο του λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου παιδιού, συντάσσει ένα μεμονωμένο πρόγραμμα.

Ο ψυχολόγος βοηθά στην ανάπτυξη βασικών γνωστικών διανοητικών διαδικασιών στα παιδιά. Αυτό, για παράδειγμα, μνήμη, σκέψη, προσοχή, αντίληψη και φαντασία. Είναι ένα υψηλό επίπεδο ανάπτυξης που συμβάλλει στην επιτυχία της μάθησης του παιδιού. Στις τάξεις τους, οι ψυχολόγοι δίνουν προσοχή στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, η οποία είναι πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή.

Οι ψυχολόγοι διδάσκουν στο παιδί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να το αντιμετωπίζει, να διορθώνει τις εκδηλώσεις επιθετικότητας και θυμού. Βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας των παιδιών, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η αλληλεπίδρασή τους με τους ενήλικες και τους συνομηλίκους.

Οι ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να βρουν τη σωστή διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση, να προτείνουν πώς να ανταποκρίνεται σωστά στις πράξεις ενός παιδιού σε μια δεδομένη κατάσταση.

Στο έργο τους, οι ψυχολόγοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία μεθόδων και τεχνικών εργασίας. Μερικές φορές είναι πολύ απροσδόκητες για τους γονείς. Εξετάστε μερικά από αυτά:

 • Πολύ συχνά πρακτική μέθοδος παίζουν θεραπείαόπου το παιδί χάνει τις πραγματικές καταστάσεις ζωής με παιχνίδια ή ενήλικες.
 • Παραμύθι θεραπεία - μέθοδο εργασίας, η οποία σας επιτρέπει να εκφράσετε με λόγια τις ίδιες καταστάσεις και στιγμές όπως στο παιχνίδι. Διαφέρει από το προηγούμενο ότι υπάρχει ένας παραμύθι ή ένας σοφός βοηθός-σύμβουλος που λέει στο παιδί μια διέξοδο από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση.
 • Θεραπεία τέχνης - αυτά είναι σχέδια. Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά προσφέρονται να σχεδιάσουν ένα ανύπαρκτο ζώο και να το μιλήσουν. Οι γονείς δεν πρέπει να προσπαθούν να ερμηνεύουν αυτά τα σχέδια από μόνοι τους, καθώς μόνο ένας ψυχολόγος θα είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς πού ακριβώς το παιδί φαντάζεται και πού υπάρχουν πραγματικά προβλήματα.

Όλες αυτές οι μέθοδοι εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μικρά παιδιά.Για τους μαθητές, χρησιμοποιούνται ήδη και άλλες τεχνικές, οι οποίες στοχεύουν συνήθως στο χαρακτηρισμό και την αναγνώριση προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις του παιδιού με φίλους, συμμαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ανθρώπους. Σε αυτή την ηλικία, η επιλογή των μεθόδων και των τεχνικών της εργασίας είναι πολύ μεγάλη.

Συμβουλές για τους γονείς

Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες χρήσιμες συστάσεις:

 • Θυμηθείτε ότι το παιδί αναπτύσσεται στο παιχνίδι. Προσπαθήστε να διεξάγετε όλες τις κατηγορίες μόνο σε μορφή παιχνιδιού. Κατασκευάστε τις δραστηριότητές σας, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα του μωρού.
 • Είναι απαραίτητο να συμμετέχετε τακτικά, καθημερινά.
 • Δοκιμάστε ανά πάσα στιγμή την αλληλεπίδρασή σας με το παιδί για να του δώσετε νέες γνώσεις. Αν ξεκινήσατε να προετοιμάζετε φαγητό - ζητήστε από το παιδί να σας βοηθήσει, να πείτε ταυτόχρονα για τα λαχανικά και τα φρούτα, για το πώς διαφέρουν μεταξύ τους.
 • Σε μια βόλτα μπορείτε να δείτε τα φυτά και τα ζώα, να παρατηρήσετε τις μεταφορές, να μάθετε τους κανόνες του δρόμου και ούτω καθεξής. Εάν ξεκινήσατε να τακτοποιείτε τα ρούχα σας στο ντουλάπι, ρωτήστε τα ψίχουλα για να τα βοηθήσετε να τα ταξινομήσετε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην παιδική κλινική, μπορείτε να πείτε στο παιδί για τους γιατρούς που εργάζονται εκεί. Δώστε τη φαντασία σας και αναπτύξτε το παιδί οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

 • Παρακολουθήστε το μωρό. Κατά τις πρώτες εκδηλώσεις της κόπωσης πρέπει να σταματήσει η άσκηση.
 • Προσπαθήστε να δημιουργήσετε τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη των ψίχτων. Τίποτα δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή του παιδιού.
 • Ξεκινήστε να ασκείτε μόνο σε καλή διάθεση.
 • Μην βιαστείτε το παιδί.
 • Ποτέ μην συγκρίνετε το μωρό σας με κανέναν, μην τον κακοποιείτε, μην ουρλιάζετε. Προσπαθήστε να επαινείτε όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά μόνο όταν κάτι έχει αποδειχτεί πολύ καλά γι 'αυτόν. Εκφράστε την έγκρισή σας αν είναι καλύτερη σήμερα από ό, τι ήταν χθες.
 • Αγάπη το μωρό σας - δεν έχει σημασία τι. Αποδεχτείτε το για αυτό που είναι, με όλες τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του. Μην προσπαθήσετε να συνειδητοποιήσετε μέσα από αυτό τα παιδικά σας όνειρα.

 • Δώστε του την ευκαιρία να γίνει ανεξάρτητο πρόσωπο και να πάρει τις αποφάσεις του. Διδάξτε να είστε υπεύθυνοι για τις επιλογές και τις ενέργειές σας.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε μια επιλογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά σύμφωνα με τη μέθοδο Montessori.

Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία