Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Το περιεχόμενο

Ζώντας στο περιβάλλον της κοινωνίας, τα παιδιά είναι καταδικασμένα κυριολεκτικά στην ανάπτυξη, αλλά αν την αφήσετε να τρέξει την πορεία της, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ ή ακόμα και να πάει λάθος. Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί από το παιδί να αναπτύσσει γρήγορα και να αφομοιώνει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεξιοτήτων, επομένως είναι απλά απαραίτητο να το κατευθύνει.

Πολλοί γονείς αφήνουν αυτό το καθήκον σε δασκάλους σε φυτώρια και νηπιαγωγεία, ωστόσο, οι ίδιοι θα μπορούσαν να αναλάβουν μέρος του έργου. Είναι σαφές ότι το παιδί θα αναπτυχθεί γρηγορότερα εάν το κάνετε τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο σπίτι, και όχι μόνο στο νηπιαγωγείο, έτσι οι γονείς θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους τρόπους ανάπτυξης του μωρού τους.

Αναπτυξιακά καθήκοντα σε αυτή την εποχή

Είναι δυνατόν να καθοριστούν οι αναπτυξιακοί στόχοι, ξεκινώντας μόνο από τις υπάρχουσες δεξιότητες και ικανότητες. Σε δύο χρονών, το παιδί είναι ήδη ριζικά διαφορετικό από το νεογέννητο, αλλά ταυτόχρονα, κάθε μωρό είναι διαφορετικό, οπότε είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η επίτευξη ενός ορισμένου επιπέδου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε κάποιες κοινές κατευθύνσεις, όπου οι παιδαγωγικές προσπάθειες θα πρέπει να κατευθύνονται τόσο στους δασκάλους νηπιαγωγείων όσο και στους ίδιους τους γονείς:

 • Ομιλία Ένα παιδί ηλικίας δύο ετών μάλλον έχει ήδη τη δυνατότητα να μιλήσει με μεμονωμένες λέξεις, αλλά κάποιος περιορίζεται από αυτό, ενώ άλλοι μπορούν να μεταφέρουν μερικές απλές σκέψεις, όπως η επιθυμία για φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό επίπεδο είναι εντελώς ανεπαρκές για να ενσωματωθεί πλήρως στην κοινωνία ή τουλάχιστον να πάει στην πρώτη τάξη, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε το παιδί να μιλήσει - τουλάχιστον για να το καταλάβει ο ίδιος.
 • Γενικές και λεπτές κινητικές δεξιότητες. Σε ηλικία δύο ετών, τα παιδιά μπορούν ήδη να περπατούν και να τρέχουν ανεξάρτητα, καθώς και να κρατούν οτιδήποτε αρκετά ελαφριά αντικείμενα στα χέρια τους, και όμως δεν έχουν σχεδόν καμία δεξιότητα. Οι κινήσεις τους φαίνονται αβέβαιες, είναι σε θέση να αποβάλλουν συνεχώς τα πράγματα από τα χέρια και κάθε εργασία που απαιτεί υψηλή ακρίβεια και ακρίβεια θα είναι αδύνατη για αυτούς. Η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για μεγαλύτερη άνεση του παιδιού και για την ασφάλειά του.
 • Προσοχή. Η συνείδηση ​​ενός δυόχρονου καραπούζ είναι απούσα - συνήθως δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι δεν προσελκύει την προσοχή από μόνο του. Ωστόσο, η ικανότητα συγκέντρωσης είναι πολύ χρήσιμη τόσο για σπουδές όσο και για πολλούς τύπους εργασίας στο μακρινό μέλλον.
 • Αφηρημένη σκέψη και φαντασία. Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο ότι είστε εντελώς απαλλαγμένοι από φαντασία - δηλαδή, δεν μπορείτε να φανταστείτε ακόμη και οπτικά ένα γνωστό θέμα αν δεν το βλέπετε αυτή τη στιγμή. Θα είχε ένα τέτοιο πρόσωπο πολλά; Αλλά για παιδιά ηλικίας δύο ετών, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι από πολλές απόψεις σχετικό - πιο συγκεκριμένα, απλά δεν έχουν πολλά γνωστά θέματα, μόλις αρχίζουν να εξερευνούν αυτόν τον κόσμο.

Στο μέλλον, η καλή ανάπτυξη αυτών των ιδιοτήτων θα επιτρέψει να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο εφευρετικότητας και η δυνατότητα να εφεύρουν κάτι εντελώς νέο.

 • Δημιουργικό. Οι επιτυχίες του παιδιού στον δημιουργικό τομέα του επιτρέπουν να διεκδικεί τον εαυτό του, να αυξήσει τη δική του αυτοεκτίμηση και να βρει ακόμη και νέους φίλους.Δεν χρειάζεται να γίνει ένας εξαιρετικός κύριος, επειδή η δημιουργικότητα δεν μπορεί να είναι μόνο ένα επάγγελμα ή το νόημα της ζωής, αλλά και ένα ευχάριστο χόμπι. Ακόμη και αν θεωρείτε προσωπικά ότι η δημιουργικότητα είναι χάσιμο χρόνου και προσπάθειας, σημειώστε ότι αναπτύσσεται καλά το ίδιο τη μνήμη και κινητικές δεξιότητες.
 • Κοινωνική ανάπτυξη. Η υπερβολική συστολή στον σύγχρονο κόσμο είναι ένα μειονέκτημα, αλλά η ακατάλληλη αυτοπεποίθηση δεν θα είναι ούτε συν. Το παιδί πρέπει να μπορεί να συμπεριφέρεται στην κοινωνία, να κατανοεί τους γενικά αποδεκτούς κανόνες και να μην το παραβιάζει, να είναι ευγενικό και να μην προσβάλλει άλλους ανθρώπους. Ήδη σε δύο ή τρία χρόνια θα δώσει το αποτέλεσμα με τη μορφή των πρώτων φίλων νηπιαγωγείο, καλά, και στην ενηλικίωση, η ικανότητα να προσελκύσει τους ξένους στον εαυτό του μπορεί να γίνει πραγματικά ανεκτίμητη.

Βοηθητικά υλικά

Είναι προφανές ότι μόνο έξυπνοι γονείς μπορούν να βρουν μια ολόκληρη σειρά ασκήσεων για την ανάπτυξη ενός παιδιού δύο ετών, οπότε πρέπει να βασιστείτε μια σειρά υλικών υποστήριξης, τα οποία, ευτυχώς, υπάρχουν σε μια τεράστια ποικιλία:

 • Πρώτα απ 'όλα, τα βιβλία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Κυρίως τέτοιες δημοσιεύσεις έχουν σχεδιαστεί για τους γονείς, διότι τα παιδιά ηλικίας δύο ετών δεν μπορούν να διαβάσουν εκ των προτέρων. μπορούν να περιγραφούν λεπτομερώς τα δημοφιλή αναπτυξιακά προγράμματα, για παράδειγμα, οι μέθοδοι Montessori, τις οποίες χρησιμοποιούν επαγγελματίες εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικά κέντρα σε όλο τον κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα.

Εάν το βιβλίο περιέχει επίσης εικόνες, ίσως εξακολουθεί να έχει άμεσο ενδιαφέρον για το παιδί - ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι δυνατόν σε αυτή την ηλικία να αρχίσει να διδάσκει το παιδί να μετράει, δείχνοντάς του εικόνες με ψηφιακή ονομασία του αριθμού των αντικειμένων πάνω τους.

 • Μια εναλλακτική λύση στα βιβλία στην τεχνολογική μας εποχή μπορεί να είναι προγράμματα που μπορούν τώρα να βρεθούν στο Internet ή να αγοραστούν στο δίσκο. Μπορούν να δείξουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα καθήκοντα και τις ασκήσεις που θα βοηθούσαν το παιδί να επιτύχει καλύτερη επιτυχία στην ανάπτυξή του. Κατά μία έννοια, ακόμη και τα συνηθισμένα γελοιογραφίες με παραμύθι μπορούν να εκτελέσουν μια τέτοια λειτουργία, αν και ο παιδαγωγικός ρόλος, φυσικά, διαφέρει σε κάθε περίπτωση.
 • Τα βοηθητικά υλικά μπορούν να εκδοθούν με τη μορφή ενός συνόλου διαφορετικών εργαλείων, αποκαλύπτοντας πλήρως ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ειδικότερα, από την ηλικία των δύο ετών, η χρήση του ανάπτυξη επιτραπέζιων παιχνιδιών, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει κάρτες και μάρκες, καθώς και βιβλία που περιγράφουν το παιδαγωγικό αποτέλεσμα της πληκτρολόγησης και ένα στοιχείο πολυμέσων με τη μορφή δίσκου.

Ένας υπολογιστής, παρεμπιπτόντως, μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό βοηθητικό εργαλείο όχι μόνο λόγω της δυνατότητας αναπαραγωγής βίντεο, αλλά και ως ένας τρόπος για να τρέξετε παιχνίδια ηλεκτρονικής ανάπτυξης.

 • Δημιουργικές ασκήσεις είναι επίσης σε θέση να φέρει τεράστια οφέλη. Η κλασική και οικεία έκδοση είναι ποιήματα που μαθαίνονται στα νηπιαγωγεία. Αναπτύσσουν τέλεια τη μνήμη των παιδιών, και το πιο σημαντικό - κάνουν το παιδί να επαναλαμβάνει τα μαθησιακά λόγια, βελτιώνοντας την προφορά. το ίδιο αποτέλεσμα δίνεται από τα τραγούδια των παιδιών. Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν με τη μορφή βιβλίου συλλογής ή να βρεθούν από το κομμάτι στο Διαδίκτυο.
 • Χρωματισμός και χειροτεχνία συμβάλλουν, πρώτα απ 'όλα, στη βελτίωση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού - χάρη σ' αυτά, θα μάθει πολύ καλύτερα να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του και να εκτελεί οποιαδήποτε ωραία δουλειά. Επιπλέον, η υλοποίηση αυτών των καθηκόντων είναι πολύ ευνοϊκή για την ανάπτυξη της φαντασίας, η οποία μπορεί να κάνει έναν εξαιρετικό μηχανικό ή συγγραφέα από ένα μωρό.
 • Χορεύοντας αναπτύσσουν επίσης εξαιρετικές κινητικές δεξιότητες, αλλά τώρα είναι αρκετά μεγάλες. Επιτρέπουν στο παιδί να κερδίσει την εμπιστοσύνη στις κινήσεις τους, και ιδανικά ακόμη και να τους χαρίσει χαριτωμένα και όμορφα. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν ειδικά χαλιά χορούπου τονώνουν το μωρό να κινείται όχι χαοτικά, αλλά σε μια αυστηρά καθορισμένη κατεύθυνση.

Οι παιδοψυχολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παιδί δεν έχει επίγνωση της χρησιμότητας της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί, επομένως, θα αντισταθεί στις αναπτυξιακές προσπάθειες από την πλευρά του, εκτός αν τον ενδιαφέρει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο δίνοντας στη διαδικασία μια παιχνιδιάρικη μορφή, έτσι ώστε όλες οι λύσεις που παρουσιάζονται μοιάζουν με παιχνίδια, αλλά σίγουρα φέρουν ένα βαθύ αναπτυξιακό υπόβαθρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα από τα προαναφερθέντα μέσα δεν αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως ρουτίνα.

Τάξεις ανάπτυξης

Οι στοχοθετημένες προσπάθειες για την ανάπτυξη του παιδιού θα δώσουν ένα πολύ σημαντικότερο αποτέλεσμα από τις αυθόρμητες καταστάσεις που απαιτούν κάποια αυτο-ανάπτυξη από το μωρό. Τα παιδιά φαίνονται πολύ πιο αναπτυγμένα σε εκείνους τους γονείς που γνωρίζουν τη δική τους ευθύνη για την ανάπτυξη του μωρού και έχουν προσεγγίσει προσεκτικά τη μελέτη σχετικών παιδαγωγικών μεθόδων. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι βελτίωσης των βασικών δεξιοτήτων ενός παιδιού δύο ετών., εξετάζουμε εν συντομία μόνο τα πιο δημοφιλή, τα οποία πρέπει να είναι στο οπλοστάσιο όλων των νέων γονέων.

Ομιλία

Για την ανάπτυξη του λόγου είναι πολύ σημαντικό να κάνει το παιδί να μιλά τακτικά. Η πρακτική δείχνει ότι τα παιδιά που έρχονται στο σπίτι δεν χρησιμοποιούν πολύ ενεργά την ομιλία, περιορίζονται σε ελάχιστες ανάγκες - ζητούν φαγητό, γυρίζουν κινούμενα σχέδια και ούτω καθεξής. Μερικοί περιορίζονται γενικά μόνο στο κλάμα και δεν πρόκειται για πλήρη επέκταση του λεξιλογίου.

Συνήθως διεγείρεται η συνομιλητική δραστηριότητα του παιδιού με τη βοήθεια των μαθημάτων και των τραγουδιών των νηπιαγωγών μάθησης. Αυτό είναι ενδιαφέρον για το παιδί χάρη στο μυθικό χαρακτήρα του οικοπέδου, καθώς και λόγω της απροκάλυπτης έγκρισης των ενηλίκων θαυμάζοντας κάθε νέα εργασία που έμαθε? πολύ συγκεκριμένη ανταμοιβή για την επιτυχία μπορεί να εξυπηρετήσει και γλυκά.

Ως αποτέλεσμα, το παιδί θα μιλήσει τουλάχιστον πιο κατανοητά, στο μέγιστο - θα μάθει μερικές νέες λέξεις και θα κάνει πιο ενεργή χρήση του λόγου για επικοινωνία. Σε γενικές γραμμές, δεν μπορείτε να εφεύρουν τίποτα, αλλά απλά επικοινωνούν περισσότερο με το παιδί, δίνοντάς του διάφορες ερωτήσεις. Ακόμη και αν η απάντηση είναι μονοσαυλική, εξακολουθεί να συμβάλλει στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Προσοχή

Η ανάπτυξη της προσοχής προωθείται από απλά παιχνίδια που δεν απαιτούν καθόλου επιπλέον αγορές και είναι διαθέσιμα απολύτως σε κάθε περίπτωση. Το πιο απλό παράδειγμα: πηγαίνετε με το παιδί στο παράθυρο και του ζητήστε να βρει και να δείξει το πράσινο αυτοκίνητο. Ή τον αφήστε να βρει κάποια λεπτομέρεια που εμφανίζεται στην εικόνα. Μπορείτε να αναπτύξετε ταυτόχρονα και τη συλλογική σκέψη ζητώντας από το παιδί να μην βρει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά αντικείμενα που έχουν μια κοινή ποιότητα - το ίδιο χρώμα, σχήμα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.

Ένα παιχνίδι αυτού του τύπου μπορεί να αγοραστεί - πιθανότατα, θα υπάρχουν κάρτες με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μοτίβα, και το έργο του μικρού παίκτη θα είναι να ψάξει κάρτες με ορισμένες ιδιότητες.

Γενικές και λεπτές κινητικές δεξιότητες

Για την ανάπτυξη γενικών και λεπτών κινητικών δεξιοτήτων είναι κατάλληλα διάφορα δημιουργικά καθήκοντα. Ειδικότερα, η μοντελοποίηση του πηλού και του σχεδίου, καθώς και οι χειροτεχνίες και τα παζλ είναι πολύ ωφέλιμα για την ανάπτυξη των δακτύλων. Σε αυτή την ηλικία, το μωρό είναι σχεδόν τυφλός ή τραβάει κάτι που αξίζει τον κόπο, ωστόσο, το νόημα δεν είναι η δημιουργία ενός αριστουργηματικού έργου, αλλά η απόκτηση της εμπιστοσύνης των κινήσεων, οπότε θα ωφεληθεί ακόμη και το κοινότατο ζύμωμα ενός κομμάτι πλαστελίνης.

Η σύνδεση των κουκίδων με γραμμές για να αποκτήσετε μια πραγματική εικόνα θα είναι επίσης μια καλή παραγωγική λύση.

Μπορείτε ακόμη και να διδάξετε στο παιδί σας κάτι χρήσιμο, για παράδειγμα, πλύνετε τα χέρια σας κάτω από τη βρύση. Για την ανάπτυξη μεγάλων κινητικών δεξιοτήτων, όλες οι ενεργές σωματικές ασκήσεις είναι κατάλληλες - τόσο χοροί όσο και παιχνίδια στην ύπαιθρο.

Αφηρημένη σκέψη

Η έννοια της αφηρημένης σκέψης μπορεί να φαίνεται πολύ περίπλοκη για τα παιδιά ηλικίας τουλάχιστον δύο ετών, αλλά σε αυτό το στάδιο σημαίνει μια απλή μελέτη των ιδιοτήτων των αντικειμένων.Το μωρό εξακολουθεί να είναι κακώς προσανατολισμένο στη διάκριση μεταξύ μαλακών και σκληρών αντικειμένων, την ποσότητα, το χρώμα και ούτω καθεξής.

Για να βελτιωθεί η κατανόηση όλων αυτών των πραγμάτων, ένα μεγάλο bizybord - πίνακας με προσαρτημένα δείγματα διαφόρων μηχανισμών και υλικών. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να προφέρουν τα ονόματα ορισμένων χαρακτηριστικών στο μωρό και στη συνέχεια να του ζητήσετε να υποδείξει μόνο μαλακά αντικείμενα ή μόνο σκληρά ή μεγάλα ή ψυχρά ή ξύλινα.

Είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε στο παιδί να διακρίνει αντικείμενα σε μορφή και τρόφιμα - επίσης στη γεύση και τη μυρωδιά. Επιπλέον, το μωρό είναι έτοιμο να διακρίνει μεταξύ του ίδιου και διαφορετικού.

Δημιουργική ανάπτυξη

Η δημιουργική ανάπτυξη δεν θα δώσει δημιουργικά αποτελέσματα, αλλά θα συμβάλει στη βελτίωση άλλων χρήσιμων δεξιοτήτων. Η δημιουργικότητα, είτε η μουσική είτε το σχέδιο, αναπτύσσει μια καλή μνήμη, γιατί το παιδί πρέπει να έχει κατά νου τι προσπαθεί να αναπαράγει. Εν γένει διεγείρει τις διαδικασίες σκέψης και τη φαντασία. Εάν η δημιουργικότητα συνεπάγεται την ενεργό συμμετοχή των χεριών (για παράδειγμα, σχεδίαση ή μοντελοποίηση), τότε συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.

Κοινωνική ανάπτυξη

Η κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού είναι να τον διδάξει να συμπεριφέρεται στην κοινωνία. Στην ηλικία των δύο ετών τίθενται τα ελάχιστα καθήκοντα - να δώσουν στο παιδί μια ιδέα για χαιρετισμό, αποχαιρετισμό, ευγνωμοσύνη και γενναιοδωρία γενικά. Μερικοί ψυχολόγοι συστήνουν ήδη σε αυτό το στάδιο να δώσουν στο παιδί να παίξει τέτοια παιχνίδια, όπου υπάρχουν νικητές και ηττημένοι - έτσι ώστε να μαθαίνει να παίζει με αξιοπρέπεια.

Γενικά, οι δεξιότητες επικοινωνίας στην κοινωνία αναπτύσσονται καλύτερα σε έναν ευρύ κύκλο επικοινωνίας, Ως εκ τούτου, εδώ οι γονείς είναι πιο πιθανό να δώσουν μια γενική κατεύθυνση, ενώ οι λεπτομέρειες δίνονται πολύ καλύτερα στο νηπιαγωγείο, όπου τα παιδιά έχουν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να παγιώσουν αυτό που έχουν μάθει στην πράξη.

Φαντασία

Η έγκαιρη ανάπτυξη της φαντασίας θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη συνολική επιτάχυνση της σκέψης και την επέκταση των οριζόντων. Το καλύτερο από όλα, διαφορετικά παιχνίδια ρόλων θα κάνουν. - εκείνα όπου το παιδί υποτίθεται ότι είναι στη θέση κάποιου άλλου. Για να είμαι ειλικρινής, για τα δύο χρόνια είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμα πολύ δύσκολο, αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να καλέσετε το παιδί να φανταστεί τον εαυτό του στη θέση ενός παραμυθιού ήρωα, αν είναι αγόρι, πριγκίπισσα ή γιατρός, αν είναι κορίτσι.

Για μεγαλύτερη φυσικότητα, μπορείτε να αγοράσετε στα χαρακτηριστικά παιχνιδιού καταστημάτων του παιδιού του οποίου το ρόλο προσπαθεί να εισέλθει το παιδί. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να πάρετε ένα εντελώς απροσδόκητο αποτέλεσμα: για παράδειγμα, τα παιδιά φοβούνται μαζικά τους γιατρούς, αλλά ταυτόχρονα αγαπούν να παίζουν με τα ιατρικά πακέτα των παιδιών και σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών των παιχνιδιών, ο φόβος των ιατρών υποχωρεί!

Αναπτύξτε το φάσμα των εννοιών και εξοικειωθείτε με τα νέα

Ο κόσμος ενός παιδιού ηλικίας δύο ετών περιορίζεται κατά κύριο λόγο στο διαμέρισμά του, στην καλύτερη περίπτωση - συμπληρώνεται από μια παιδική χαρά και ένα κοντινό πάρκο. Αυτό δεν του επιτρέπει να μάθει όλες τις έννοιες που είναι απαραίτητες στη ζωή, ακόμα κι αν φαίνεται στοιχειώδες στους ενήλικες.

Θυμηθείτε αυτό Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που θα γνωρίζετε εντελώς ανεξάρτητα, όχι από τα λόγια άλλων ανθρώπων, όχι από βιβλία και τηλεοπτικές εκπομπές, δηλαδή σχεδόν όλες τις πληροφορίες για τον κόσμο που λάβατε από κάποιον, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να το μοιραστείτε με το μωρό.

Δείξτε και εξηγήστε στο παιδί σας κυριολεκτικά τα πάντα γύρω. Πείτε, για ποιους λόγους κάθε δωμάτιο και κάθε έπιπλο στο σπίτι εξυπηρετεί. Πηγαίνετε στο κατάστημα μαζί με το παιδί σας και δείξτε του πού προέρχονται όλα τα νόστιμα φαγητά που τρώει κάθε μέρα. Κάντε μια βόλτα με το παιδί σας σε ένα αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς, κάντε μια βόλτα μαζί του κάπου μακριά από το σπίτι και δείξτε τι δεν έχει ξαναδεί. Πάρτε το μικρό στο ζωολογικό κήπο ή δείτε το ενυδρείο.

Πείτε μας ποια είναι η οικογένεια, πώς σχηματίζεται. Προσπαθήστε να εξηγήσετε τι κάνει η μαμά και ο μπαμπάς, και όχι απαραίτητα με την έννοια των επαγγελμάτων - μπορείτε ακόμη και μόνο με το παράδειγμα του μαγειρέματος, το πλύσιμο των πιάτων, τον καθαρισμό του διαμερίσματος.Πείτε μας ποια επαγγέλματα υπάρχουν και γιατί χρειάζονται. Διδάξτε στο παιδί σας τα ονόματα διαφορετικών τμημάτων του σώματος.

Προσπαθήστε να κάνετε το παιδί που εμπλέκεται στο θέμα, προσπαθήστε να διεξάγετε μια αμοιβαία ενδιαφέρουσα συζήτηση, διαφορετικά το παιδί θα ξεχάσει τα πάντα.

Μην μιλάτε στην αφαίρεση, βρείτε μια ευκαιρία να δείξετε οπτικά στα παιδιά τι μιλάτε - όχι στη μπλε οθόνη, αλλιώς θα το αντιληφθούν αργότερα, αλλά είτε στην πραγματική απόδοση είτε τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι.

Δεν πρέπει να περιμένετε από το μικρό ακροατή να φτάσει αμέσως στην καρδιά του θέματος, θα πρέπει πιθανώς να του επαναλάβετε επανειλημμένα αυτό που είπατε πριν, αλλά σε κάθε περίπτωση θα απομνημονεύσει κάποιες νέες λέξεις, θα διευρύνει τους ορίζοντές του και τελικά θα χρησιμοποιήσει όλη αυτή τη γνώση για να χτίσει μια αρκετά νόημα συνομιλία.

Σχέδιο δείγματος για την εβδομάδα

Οι γονείς, ειδικά ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του παιδιού τους, τείνουν να κάνουν ένα σχέδιο άσκησης για την εβδομάδα, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό σωστό. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην επιβαρύνετε το μωρό σας, να το αναπτύξετε ομοιόμορφα, χωρίς προκατάληψη προς την κατεύθυνση οποιασδήποτε ποιότητας και επίσης να διασφαλίσετε ότι θα διασφαλίσετε πλήρως την ανάπτυξη του παιδιού. Αυτό θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του μωρού, καθώς και τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το σχέδιο που μόλις καταρτίστηκε από εσάς ή κάποιον άλλο να ληφθεί ως σταθερά - ακολουθήστε προσεκτικά τη διαδικασία και αξιολογήστε τα αποτελέσματαγια να ρυθμίσετε γρήγορα το πρόγραμμα.

Σκηνοθετήστε την ανάπτυξη του παιδιού, μην τον οδηγήσετε σε πολύ σφιχτά πλαίσια - μερικές φορές λίγο θα θέλει να παίξει όχι αυτό που προσφέρετε, αλλά κάτι άλλο, και θα πρέπει επίσης να έχει μια τέτοια ευκαιρία.

Κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου, βεβαιωθείτε ότι το φορτίο σε διαφορετικές ημέρες είναι περίπου το ίδιο σε όγκο. Επιλέξτε προσεκτικά μια ποικιλία εργασιών - για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος γύρω σας μπορεί και πρέπει να είναι κάθε μέρα, αλλά να σκεφτείτε τουλάχιστον 5-7 διαφορετικούς τρόπους για να το κάνετε και μην ξεκινήσετε ξανά τον κύκλο μέχρι να το ολοκληρώσετε τελείως.

Συμβουλές

Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές, η μη συμμόρφωση με τις οποίες μπορεί να διαγράψει εντελώς την αναμενόμενη θετική επίδραση της απασχόλησης. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες:

 • Η γνώση απορροφάται πάντα καλύτερα. αν ο σπουδαστής ενδιαφέρεται για αυτό, αλλά δεν τον σπρώχνουν με βία. Ένα παιδί ηλικίας δύο ετών ενδιαφέρεται να μάθει μόνο ως παιχνίδι, έτσι ώστε να βρει έναν τρόπο να τον ενδιαφέρει. Εάν το παιδί δεν δείχνει ενδιαφέρον για το παιχνίδι καθόλου, αυτή τη στιγμή ή κατ 'αρχήν, δεν σκέφτεστε καν να τον πιέσετε - θα το καταστήσετε χειρότερο.
 • Στην πραγματικότητα, σε αυτή την ηλικία, πολύς χρόνος αφιερώνεται στις τάξεις, επειδή η συγκέντρωση της προσοχής σε ένα παιδί επιτυγχάνεται για όχι περισσότερο από λίγα λεπτά, μετά την οποία το έργο πρέπει να αλλάξει. Παρ 'όλα αυτά μην προσαρμόζετε το μωρό και δεν εκτελείτε το έργο γι 'αυτόν - πρέπει να μάθει τον εαυτό του.
 • Το γεγονός ότι ένα μικρό παιδί δεν έχει καθήκον που σας φαίνεται στοιχειώδες είναι φυσιολογικό και τον πειράζει για αυτό, καθώς και για να μην θέλουν να κάνουν, απαγορεύεται αυστηρά Διαφορετικά, αναπτύσσει αποστροφή σε αυτό το επάγγελμα.

Η επιτυχία είναι ένα άλλο θέμα: θα πρέπει σίγουρα να επαινεθεί, διότι θα αποτελέσει καλό κίνητρο για περαιτέρω επιτεύγματα.

Ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά από 2 ετών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία