Όταν το παιδί αρχίζει να κυλάει από το πίσω μέρος στο στομάχι και τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση καθυστέρησης;

Το περιεχόμενο

Οι γονείς τείνουν να ανησυχούν για το παιδί τους. Σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης των παιδιών, έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη συμμόρφωση της πραγματικής εξέλιξης του μωρού με τα πρότυπα και τους κανόνες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα είναι το ζήτημα του χρονικού διαστήματος της έναρξης των ανεξάρτητων πραξικοπημάτων από το πίσω στο στομάχι. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε πότε τα παιδιά θα αρχίσουν να κάνουν τέτοιες κινήσεις και τι πρέπει να κάνουν αν έχουν περάσει οι ημερολογιακές ημερομηνίες και το μικρό παιδί δεν βιάζεται να κυριαρχήσει τη νέα θέση του σώματος.

Όροι και κανόνες

Σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο φόρουμ στο Διαδίκτυο, μια νέα μητέρα θα βρει σίγουρα τους κανόνες και τους όρους με τους οποίους το παιδί πρέπει να κάνει κάτι ή να επιτύχει ορισμένες δεξιότητες. Συνήθως περιγράφουν με σαφήνεια πόσα μήνες το μωρό πρέπει να σηκώσει και να κρατήσει το κεφάλι και πότε πρέπει να γυρίσει, να καθίσει και να περπατήσει. Είναι αυτές οι προδιαγραφές που κάνουν μια ατυχή μητέρα να αισθάνεται τρομακτική, επειδή το μωρό μπορεί να μην τους αντιστοιχεί.

Κάθε παιδί είναι άτομο. Όλοι οι διάσημοι παιδίατροι, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου γιατρού Yevgeny Komarovsky, μιλούν για αυτό. Από αυτή την άποψη, όλες οι υπάρχουσες προδιαγραφές δεν είναι παρά μια κατευθυντήρια προσέγγιση, οι αποκλίσεις από τις οποίες είναι πιθανές και πολύ πιθανές. Σε αυτό το θέμα, δεν είναι τόσο η επιθυμία των γονέων να συγκρίνουν τα παιδιά με άλλα παιδιά και με κάποιους μέσους κανόνες, καθώς η επιθυμία των γονιών να κάνουν ό, τι είναι δυνατό και αδύνατο για το παιδί να «καλύψει» τα πρότυπα.

Οι γονικές ενέργειες μπορούν να βλάψουν το μωρό, αλλά οι μητέρες σπάνια το σκέφτονται. Πολύ σημαντικότερο είναι το δυσαρέσκεια και το σύμπλεγμα κατωτερότητας, τα οποία εκδηλώνονται αφού ένας γείτονας δηλώνει ότι το μωρό τους έχει πετάξει πέρα ​​δώθε σε ηλικία τριών μηνών και αμέσως άρχισε να κάθεται. Η μητέρα μπορεί να ακούσει προσβλητικές παρατηρήσεις από τον παιδίατρο της περιφέρειας, ο οποίος δεν είναι συνηθισμένος να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης κάθε νεαρού ασθενούς της και ως εκ τούτου βασίζεται επίσης σε πίνακες με κανόνες.

Αυτά τα περιβόητα πρότυπα ισχυρίζονται ότι το παιδί αρχίζει να κυλά από πλάτη στο στομάχι σε 4-5 μήνες. Στην πραγματική ζωή, τα πράγματα μπορεί να μην είναι αρκετά έτσι, αλλά η νεαρή μητέρα πρέπει ακόμα να συνηθίσει σε αυτή τη σκέψη.

Ένα παιδί που δεν θέλει να κυλήσει από το να ξαπλώνει στην πλάτη του στο στομάχι του σε αυτή την ηλικία δεν είναι ασυνήθιστο, και αυτός, πιθανότατα, δεν είναι άρρωστος με τίποτα, λέει ο Yevgeny Komarovsky. Οι ασθενείς σε αυτή την κατάσταση γίνονται συγγενείς του, που ξοδεύουν πολλά νευρικά κύτταρα για να βιώσουν ένα ανύπαρκτο πρόβλημα, καθώς και εκείνους που τους συμβουλεύουν έντονα να αντιμετωπίσουν το παιδί.

Έτσι σε ποια ηλικία το μωρό αρχίζει να κυλάει; Εάν δεν λάβετε υπόψη τους κανόνες που προαναφέρθηκαν, το μωρό μπορεί να κάνει τις πρώτες προσπάθειες πραξικόπης νωρίτερα από τέσσερις μήνες και επίσης πολύ αργότερα από 5 μήνες. Συχνά, σε 6 μήνες, το μωρό δεν γυρίζει στην κοιλιά ανεξάρτητα, αλλά όχι καθόλου λόγω κάποιας ασθένειας, αλλά αποκλειστικά λόγω των μεμονωμένων χαρακτηριστικών της ανάπτυξης.

Υπολογισμός του προγράμματος εμβολιασμού
Καταχωρίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού

Από τι εξαρτάται;

Οι συνδέσεις από την πλάτη στην κοιλιά εξαρτώνται από το αν οι μύες της πλάτης, της κοιλιάς και των πλαγίων λοξών μυών είναι έτοιμοι για τέτοια εργασία. Σε ένα νεογέννητο, αυτές οι μυϊκές ομάδες είναι μάλλον αδύναμες, καθώς κατά τη διάρκεια της προγεννητικής ανάπτυξης το παιδί δεν χρειαζόταν να κάνει τέτοιες κινήσεις. Αλλά το μωρό αρχίζει να "εκπαιδεύει" τους από τις πρώτες ημέρες της παραμονής τους σε αυτόν τον κόσμο.

Πόσο γρήγορα το παιδί μαθαίνει να κυλάει εξαρτάται από το βαθμό ανάπτυξης του μυός και την επιθυμία του παιδιού. Εάν το μωρό γεννήθηκε με την ιδιοσυγκρασία ενός "ελέφαντα", αν είναι αργός, τεμπέλης, υπνηλία, θα κυριαρχήσει τα πραξικά πολύ αργότερα από τους πιο περίεργους συνομηλίκους του.

Εάν το παιδί γεννήθηκε μεγάλο και στη συνέχεια κέρδισε βάρος πέρα ​​από τον κανόνα, τότε θα είναι δύσκολο γι 'αυτόν να πετάξει και να γυρίσει, και θα κυριαρχήσει επίσης την επανάσταση από πίσω στην κοιλιά. Τα πιο "καθυστερημένα" είναι συνήθως παιδιά που δεν είναι μόνο τεμπέληδες λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους, αλλά και είναι υπέρβαρα.

Θα είναι αρκετά δύσκολο να κυριαρχήσετε τα πραξικοπήματα για παιδιά που γεννήθηκαν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Σε πρόωρα μωρά, ο μυϊκός ιστός αναπτύσσεται πιο αργά. Επίσης, τα πραξικοπήματα θα είναι δύσκολα για παιδιά με συγγενείς ασθένειες, αδύναμα και συχνά άρρωστα παιδιά. Εάν έχετε ακριβώς μια τέτοια ψίχουλα, δεν πρέπει να εκπλαγείτε ότι δεν θα είναι σε θέση να κυλήσει στο στομάχι του για 5-6 μήνες.

Τα λεπτά και ευέλικτα παιδιά που γεννιούνται έγκαιρα και σωματικά υγιή, διακρίνονται από την αυξημένη νευρική διέγερση των μωρών, καθώς και από ανήσυχα και περιπετειώδη μωρά, συνήθως αρχίζουν να μαθαίνουν ένα νέο είδος κινήσεων και αρχίζουν να το χρησιμοποιούν ενεργά για να εξερευνήσουν τον κόσμο.

Γονείς

Αν το παιδί είναι ήδη 5 μηνών και δεν θέλει να κυλήσει, αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας και ανησυχίας. Θα είναι πιο χρήσιμο για ένα μωρό αν ανατραφεί από μια ψυχικά ισορροπημένη γυναίκα. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, οι μητέρες πρέπει να έλθουν μαζί, να σταματήσουν να επικεντρώνονται στα στατιστικά πρότυπα, να ακούνε φίλους και γείτονες. Εάν πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε φόρουμ θεματικών γυναικών στο Διαδίκτυο, κάντε το χωρίς αμφιβολία.

Δεν υπάρχουν λόγοι για εμπειρίες και μεγάλης κλίμακας ιατρικό έλεγχο ενός μωρού, αν δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Εάν ένα παιδί τρώει καλά, κοιμάται κανονικά, χαίρεται τη μαμά, ξέρει να εκφράζει τα συναισθήματά του, προσπαθεί να φωνάξει, αντιδρά στον ήχο γυρνώντας το κεφάλι, αναζωογονεί τη θέα ενός παιχνιδιού, δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί. Το μυϊκό σύστημα ενός τέτοιου μωρού απλώς δεν ενισχύεται ακόμη πλήρως.

Μερικές φορές είναι αρκετό μόνο να περιμένετε λίγο, και το μωρό σίγουρα θα αρχίσει να κάνει τους γονείς ευτυχείς με τα πρώτα τους πραξικόπημα.

Εάν οι καταγγελίες για την απουσία των πραξικοπημάτων δεν είναι οι μόνες, και η μητέρα παρατηρεί ότι το παιδί είναι λήθαργος, απαίσιος, δεν ανταποκρίνεται στα παιχνίδια ή στους δυνατούς ήχους, αν σπαθεί πολύ και συχνά, συχνά κλαίει για κανένα λόγο, δεν χαμογελά, δεν πινέζει, βεβαιωθείτε ότι το παιδί δείχνει στον παιδίατρο και νευρολόγο . Επίσης, δεν βλάπτει να επισκεφτεί κάποιον ορθοπεδικό. Εάν αυτοί οι ειδικοί δεν βρουν παθολογίες στο μωρό που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την κανονική ανάπτυξή του, τότε οι γονείς θα πρέπει επίσης να τηρήσουν τις τακτικές αναμονής. Εάν εντοπιστούν παθολογίες, θα συνταγογραφηθεί κατάλληλη θεραπεία.

Για λόγους ηρεμίας, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές ασθένειες που εμποδίζουν το μωρό να γυρίσει και να αναπτυχθεί πλήρως. Όλες αυτές οι ασθένειες θεωρούνται σοβαρές, οι περισσότερες από αυτές είναι συγγενείς. Οι γονείς μιλούν γι 'αυτούς στο νοσοκομείο μητρότητας ή κατά την πρώτη εξέταση, η οποία λαμβάνει χώρα σε 3 μήνες.

Το μικρό παιδί σας είναι ήδη άνω των πέντε μηνών, σημάδια συνολικής βλάβης στο κεντρικό νευρικό σύστημα, παράλυση δεν έχει βρεθεί ακόμη σε αυτό - αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν αξίζει να αναζητήσετε οδυνηρές αιτίες χωρίς την ύπαρξη ανεξάρτητων πραξικοπημάτων.

Οι γονείς πρέπει να κινηθούν προς δράση μόνο εάν δεν έχουν πλέον την υπομονή να παρακολουθήσουν το μωρό, που ψέμα και δεν πρόκειται να γυρίσει. Οι γιατροί προειδοποιούν τις μητέρες και τους μπαμπάδες από την υπερβολική δραστηριότητα που μπορεί να τον βλάψει. Αλλά το σφίξιμο μασάζ και η ελαφριά γυμναστική θα ωφεληθούν, θα ενισχύσουν τους μυς της πλάτης, του λαιμού, του θώρακα, των χεριών και των ποδιών. Το παιδί θα έχει απτά οφέλη αν, βεβαίως, το μασάζ εκτελείται σωστά και οι γονείς θα είναι πολύ πιο ήσυχοι, επειδή δεν θα είναι παθητικοί παρατηρητές, αλλά ενεργοί συμμετέχοντες στη βοηθητική διαδικασία.

Γνώμη του Δρ. Komarovsky

Οι γονείς δεν μπορούν να διδάξουν στο παιδί να ανατρέψει, καθώς ο πάνθηρας αρχίζει να κάνει νέες κινήσεις για τον εαυτό του μόνο αφού φτάσει σε κάποια ωριμότητα, δηλαδή σε εύθετο χρόνο. Αλλά η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία, αν δεν βιαστούν στα άκρα.

Ένα επικίνδυνο άκρο του Evgeny Komarovsky είναι συσκευές κατακόρυφης αποδέσμευσης - πεζοπόροι και πεζοπόροι. Αυτές οι συσκευές, οι οποίες για κάποιο λόγο θεωρούνται ότι αναπτύσσονται, συχνά διαδραματίζουν έναν καίριο αρνητικό ρόλο στο σχηματισμό παθολογιών της πλάτης, της σπονδυλικής στήλης και της στάσης του σώματος.

Ένα μωρό ηλικίας πέντε μηνών, αναρτημένο σε άλτες, δεν θα αρχίσει να κυλάει από μια θέση που βρίσκεται στην πλάτη του πιο γρήγορα, αλλά η πιθανότητα καμπυλότητας των ποδιών, των ποδιών και της σπονδυλικής στήλης θα αυξηθεί σημαντικά.

Ο Komarovsky προειδοποιεί τους γονείς όχι μόνο από τη χρήση τέτοιων συσκευών αλλά και από πολύ δραστήριες πράξεις διαφορετικού είδους - πολύ επιθετικό μασάζ, προσπάθειες να διδάξουν το παιδί να καθίσει, δυναμικές προσπάθειες που πρέπει, σύμφωνα με τους γονείς, να αναγκάσουν το παιδί να γυρίσει. , ενώ ο σύνδεσμος και η μυϊκή συσκευή του μωρού δεν θα είναι έτοιμοι να εκτελέσουν όλες αυτές τις δράσεις μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια των ενηλίκων. Και όταν είναι έτοιμοι, το παιδί θα αρχίσει να κάνει τα πάντα, και στην πραγματικότητα δεν θα χρειαστούν βοηθητικές τάξεις.

Το κύριο καθήκον των μητέρων και των πατέρων είναι να δημιουργήσουν συνθήκες για το παιδί που θα ήταν ευνοϊκές για την ενίσχυση του σώματός του. Όλα τα άλλα θα ρέουν από μόνα τους, σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, που δεν ανέχονται την παραμικρή παρέμβαση στο ατομικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του μωρού σας που έχει σχεδιάσει.

Μασάζ

Εάν η μητέρα που ανησυχεί για το πρόβλημα πηγαίνει στον παιδίατρο, υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες ότι ο γιατρός θα διαγνώσει τον υπερτονισμό που φοβίζει τους γονείς και θα στείλει τους ασθενείς για ένα μασάζ. Για κάθε νεογέννητο, ο αυξημένος μυϊκός τόνος είναι χαρακτηριστικός για αρκετά φυσιολογικούς λόγους και για μισό χρόνο, όταν συνήθως αρχίζουν να ακούγεται ο συναγερμός για την έλλειψη ανεξάρτητων πραξικοπημάτων, ο τόνος συνήθως δεν εξαφανίζεται.

Το μασάζ είναι μια δαπανηρή διαδικασία. Αλλά στην περίπτωση του αυξημένου μυϊκού τόνου σε ένα επαγγελματικό μασάζ δεν υπάρχει καμία ανάγκη, θα είναι αρκετό για αυτόν να εκτελείται από τους γονείς στο σπίτι.

Δεν είναι δύσκολο να κυριαρχήσει τις τεχνικές τόνωσης μασάζ. Δεν παίρνει πολύ χρόνο, αλλά θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Και ένα ακόμη σημαντικό σημείο - μια στενή επαφή με τη μητέρα είναι σημαντική για ένα παιδί κάτω του ενός έτους, έτσι αισθάνεται πιο χαλαρή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά παιδιά κραυγάζουν τόσο σκληρά όταν μαλάζονται από επαγγελματίες μασέρ. Με ένα μασάζ στο σπίτι τέτοιων νευρικών αντιδράσεων του παιδιού μπορεί να αποφευχθεί.

Μασάζ τεχνική για την ενίσχυση όλων των μυών που εμπλέκονται στη διαδικασία των πραξικοπημάτων, είναι αρκετά απλή. Περιέχει στοιχεία κλασσικού μασάζ. Αυτοί είναι τρεις συνήθεις τύποι κινήσεων: τρίψιμο, ζύμωμα, τσούξιμο (δόνηση).

Εδώ είναι μερικές αποτελεσματικές και αποτελεσματικές ασκήσεις για την ενίσχυση των κοιλιακών μυών:

 • "Τροχός". Το παιδί πρέπει να τοποθετηθεί στην πλάτη, με ζεστά χέρια με τον αντίχειρά του, η μητέρα αρχίζει να τραβάει κύκλους γύρω από τον ομφαλό - πρώτα μικρό και στη συνέχεια ευρύτερη σε διάμετρο. Όταν ο αντίχειρας αρχίζει να αγγίζει τα τοξοειδή τόξα, η διάμετρος των κύκλων θα πρέπει να μειωθεί και πάλι, μέχρι να περιγραφεί ένας μικρός κύκλος γύρω από τον ομφαλό.
 • "Ηλιοφάνεια". Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει δύο αντίχειρες των χεριών της μητέρας.Η λήψη είναι καλύτερη μετά την προηγούμενη. Με τα δάχτυλά της, η μητέρα κάνει τόξου-όπως κινήσεις προς την κατεύθυνση από τον ομφαλό στις νευρώσεις, τις πλευρές, στη βουβωνική χώρα. Μοιάζει με τις ακτίνες του ήλιου, αν φανταστείτε ότι το κέντρο του ήλιου είναι ο ομφαλός.
 • "Η κοιλιά της γάτας." Αυτή η άσκηση ονομάζεται έτσι, επειδή η μητέρα θα πρέπει να εκτελεί κινήσεις παρόμοιες με αυτές που εκτελεί, χαϊδεύοντας την κοιλιά της γάτας. Με ολόκληρη την παλάμη σας χωρίς πίεση και δύναμη, πρέπει πρώτα να κάνετε κυκλικές κινήσεις κατά μήκος του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος και στη συνέχεια - σε ημικύκλιο, όπως οι βούρτσες σε ένα αυτοκίνητο (δεξιά αριστερά).

Για την ενίσχυση της πλάτης και των πλευρικών μυών της μητέρας μπορεί να εφαρμόσει ένα πλήρες φάσμα κλασσικών τεχνικών. Βάλτε το μωρό στο στομάχι του σε μια πυκνή επιφάνεια που δεν θα πέσει κάτω από αυτόν και να προχωρήσει. Εδώ είναι μερικές αποτελεσματικές τεχνικές που θα βοηθήσουν το πίσω μέρος του παιδιού να γίνει ισχυρότερο γρηγορότερα.

 • "Άγγελος Πτέρυγα". Με ζεστά χέρια χωρίς ισχυρή πίεση, η μητέρα χτυπά απαλά το πίσω μέρος του μωρού προς την κατεύθυνση από τη σπονδυλική στήλη στις πλευρές, κατ 'αναλογία με την ανάπτυξη των πτερυγίων. Μετά από 15-20 εγκεφαλικά επεισόδια, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι εγκάρσιοι μύες της πλάτης θερμαίνονται καλά και μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη εισαγωγή.
 • "Σιδηροτροχιές". Αυτή η τεχνική είναι γνωστή σε όλους από το παιχνίδι των ομώνυμων παιδιών. Με την άκρη της παλάμης, η μητέρα οδηγεί κατ 'αρχήν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης αρκετές φορές και στη συνέχεια αρχίζει να μασάει με την άκρη της παλάμης και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης με ελαφρές κινήσεις δονήσεων προς τις πλευρές.
 • "Πόδια χήνας". Αυτή η τεχνική είναι συνήθως πολύ δημοφιλής στα παιδιά. Είναι ένα ελαφρύ τσούξιμο σε όλη την περιοχή της πλάτης. Αυτή η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της παροχής αίματος στους μύες.
 • "Σκουλήκι". Αυτή η άσκηση στοχεύει στην τόνωση των πλευρικών μυών, η οποία θα πρέπει τελικά να παρέχει στο παιδί την ικανότητα να κυλάει στην πλευρά και την κοιλιά του. Πάρτε τις λαβές του μωρού που βρίσκονται στην κοιλιά και τραβήξτε τους προς τα εμπρός, ενώ το μωρό θα βάλει το κεφάλι στην πλευρά του στην επιφάνεια μασάζ. Περπατήστε από τα χέρια στους ιερείς στα πλάγια.

Οι γενικοί κανόνες μασάζ για μωρά στο σπίτι υπονοούν την τήρηση ορισμένων συστάσεων:

 • αρχίστε να κάνετε μασάζ για να ενισχύσετε την πλάτη και την κοιλιά μόνο όταν το μωρό είναι σε θέση να κρατήσει το κεφάλι του.
 • μην μασάζ αν το παιδί αισθάνεται αδιαθεσία, αν έχει κακή διάθεση?
 • Προσπαθήστε να κάνετε ένα μασάζ με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αν σε κάποιο στάδιο το ψίχουλο αρχίσει να κλαίει και να κακοπαθεί, να σταματήσει τη δραστηριότητα.
 • μασάζ με ζεστά χέρια.
 • εφαρμόστε προϊόντα μασάζ (λάδι, κρέμα για μωρά)?
 • η διάρκεια μιας συνεδρίας στο αρχικό στάδιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 λεπτά, σταδιακά αυξάνεται σε 10-15 λεπτά.
 • μαθήματα μασάζ - 10 ημέρες, μετά τα οποία θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα εβδομάδας.

Γυμναστική

Η γυμναστική είναι χρήσιμη σε όλα τα μωρά, χωρίς εξαίρεση, ειδικά στους ανενεργούς και τεμπέληδες, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, δεν θέλουν να κυλήσουν από το πίσω μέρος στο στομάχι. Κάντε την γυμναστική καθημερινή υποχρεωτική τελετουργία, το μωρό θα την αγαπάει πολύ γρήγορα και θα το κάνει με ευχαρίστηση.

Οι ασκήσεις για τις μικρότερες είναι αρκετά παραδοσιακές - αυτή είναι η κάμψη και επέκταση των χεριών, των ποδιών, των κυκλικών κινήσεων των άκρων. Προκειμένου το μωρό να μάθει να κυλάει, προσθέστε ασκήσεις για τα πόδια σε κανονική γυμναστική.

Γίνονται απλά - βάλτε το μωρό στο στομάχι του. Φέρτε το δεξί πόδι και, στηρίζοντας το ψίχουλο για την πλάτη, γυρίστε μια στροφή προς τα αριστερά. Όταν αθροίζουμε το αριστερό πόδι, μια στροφή θα εμφανιστεί στα δεξιά. Βεβαιωθείτε ότι το αριστερό και το δεξί πόδι έχουν αθροιστεί με την ίδια ένταση και συχνότητα, έτσι ώστε οι πλευρικοί μύες και στις δύο πλευρές να αναπτύσσονται εξίσου καλά. Διαφορετικά, το μωρό μαθαίνει να κυλάει, αλλά μόνο στη μία πλευρά. Αν αυτό έχει ήδη συμβεί, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί οδηγώντας τα πόδια προς την αντίθετη πλευρά.

Ένα μεγάλο κίνητρο για ένα παιδί στην προπόνηση των πλευρικών μυών είναι ένα παιχνίδι. Είναι καλύτερα αν είναι κάτι νέο, προηγουμένως άγνωστο.Το παιχνίδι τοποθετείται μπροστά από ένα παιδί που βρίσκεται στην κοιλιά του λίγο στο πλάι, όταν προσπαθεί να φτάσει σε αυτό, το μωρό θα αφήσει τα πόδια κάτω και γυρίζει στο πλάι του και στη συνέχεια στην πλάτη του. Εάν αυτή η άσκηση έχει ήδη κατακτηθεί, μπορείτε να βάλετε το παιχνίδι μπροστά από το μωρό που βρίσκεται στην πλάτη σας στο πλάι, αυτό θα τον ενθαρρύνει να κάνει επαναστάσεις στο πλάι του και στη συνέχεια να γυρίσει στο στομάχι του.

Το παιδί πρέπει να κυλήσει και μετά από την πορεία των μαθημάτων στο fitball. Πριν από την εκπαίδευση στην μπάλα γυμναστικής, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Το κολύμπι θα είναι επίσης χρήσιμο, αναπτύσσει τέλεια όλους τους μυς, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής, ραχιαίας και πλάγιας πλάγιας. Μπορείτε να διδάξετε σε ένα παιδί να κολυμπήσει ανεξάρτητα σε ένα μεγάλο λουτρό χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, έναν ειδικό ορθοπεδικό κύκλο για κολύμβηση ή μπορείτε να εγγραφείτε με το μωρό στην πισίνα, όπου λειτουργούν ειδικές ομάδες για νεαρές μητέρες με βρέφη. Τέτοιες τάξεις θα ωφελήσουν και τη μητέρα μου: θα πάρει γρήγορα καλή φυσική κατάσταση μετά τον τοκετό.

Κριτικές

Το πρόβλημα της απουσίας των πραξικοπημάτων σε 5 μήνες συζητείται πολύ ενεργά. Πολλές γυναίκες έχουν γιοι και κόρες σε καμία βιασύνη για να παρακαλώ μαμάδες. Πολλοί έχουν περάσει από αρκετά αμειβόμενα μαθήματα μασάζ, μερικοί γιατροί έχουν συστήσει βιταμίνες, αλλά τελικά όλοι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χωρίς εξαίρεση. Πολύ περισσότερα προβλήματα για μια νεαρή μαμά δεν εμφανίζονται όταν το παιδί δεν θέλει να κυλήσει, αλλά όταν μαθαίνει να κάνει τέτοια πραξικοπήματα, επειδή από αυτή τη στιγμή το παιδί δεν μπορεί πλέον να μείνει χωρίς επιτήρηση για ένα λεπτό: οι αυτοπαραλείψεις από την πλάτη στο στομάχι είναι γεμάτες με πτώσεις και τραυματισμούς.

Τα πολύ ευαίσθητα και ευαίσθητα παιδιά, μαθαίνοντας να κυλήσουν, αρχίζουν να κοιμούνται χειρότερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάνουν μια στροφή στον ύπνο τους και δεν μπορούν να ηρεμήσουν μετά την αλλαγή της θέσης του σώματος τους. Εάν το παιδί ανήκει σε αυτό, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε τη θέση του σώματος πριν από τον ύπνο με ένα μικρό μαξιλάρι και ένα ρολό από μια κουβέρτα. Βάλτε και τις δύο πλευρές, δεν θα επιτρέψουν στο παιδί να πετάξει και να στρέψει πάρα πολύ και να φοβάται τη δική του δραστηριότητα.

Πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απουσίας παιδικών πραξικοπημάτων σε νευρολόγους βρίσκονται αντιμέτωπες με την επιλογή του να δώσουν στο παιδί τα φάρμακα που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Δεν είναι μυστικό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά συνταγογραφούνται νοοτροπικά φάρμακα.

Η χρήση τους από την ΠΟΥ και λογικούς παιδίατρους δεν το θεωρούν απαραίτητο, αλλά η απόφαση εναπόκειται στους γονείς. Τα φάρμακα μπορεί να έχουν παρενέργειες, αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί.

    Ο Δρ Komarovsky δεν υποστηρίζει τη θεραπεία των ναρκωτικών στην περίπτωση της έλλειψης ανεξάρτητων πραξικοπημάτων. Συνιστά να σκληρύνει το παιδί, να μην το τροφοδοτεί υπερβολικά, να κάνει γυμναστική και μασάζ, να κολυμπάει το μωρό - τότε δεν θα έχει υπερβολικά κιλά, θα υπάρχει δραστηριότητα και κάποια περιέργεια. Και όλα μαζί, αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά στο γεγονός ότι το παιδί θα γυρίσει, διότι από μια νέα προοπτική ο κόσμος βλέπει με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

    Δείτε παρακάτω για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κυλά στο στομάχι του.

    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

    Εγκυμοσύνη

    Ανάπτυξη

    Υγεία