Σε ποια ηλικία μπορείτε να αρχίσετε να καθίσετε ένα παιδί;

Το περιεχόμενο

Η ανάπτυξη των φυσικών δεξιοτήτων στα βρέφη είναι μια από τις πιο οξείες για τους γονείς, ιδιαίτερα ανησυχούν για την επικαιρότητα της εμφάνισης μιας συγκεκριμένης ικανότητας. Πολύ συχνά, οι μητέρες των βρεφών αρχίζουν να ακούγονται τον συναγερμό λόγω του γεγονότος ότι το μωρό τους δεν κάθεται σε ηλικία μισού έτους, ενώ το γειτονικό παιδί είναι ήδη αρκετά ανεκτό σε αυτό. Αξίζει να ανησυχείτε και από ποια ηλικία μπορείτε να αρχίσετε να καθίσετε μικρά παιδιά, θα το πούμε σε αυτό το υλικό.

  Πότε και πώς το μωρό αρχίζει να καθίσει;

  Το ερώτημα πότε ένα παιδί πρέπει να αρχίσει να κάθεται ανεξάρτητα, ακούγεται κάπως λανθασμένο, επειδή όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά και επομένως οι αναπτυξιακές περίοδοι κάθε μωρού είναι πολύ ατομικές. Ωστόσο, υπάρχουν και τα μέσα στατιστικά πρότυπα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως παραδειγματικά ορόσημα και όχι ως η απόλυτη αλήθεια.

  Πιστεύεται ότι ένα υγιές μωρό πρέπει να καθίσει στην ηλικία των έξι μηνών, σε 7 μήνες θα πρέπει να κατέχει το κάθισμα με υποστήριξη και χωρίς αυτό το παιδί πρέπει να κάθεται ελεύθερα σε ηλικία 9-10 μηνών.

  Η σίγουρη συνεδρίαση συνήθως ακολουθεί μακρύ προπαρασκευαστικό στάδιο, το οποίο αρχίζει με τη νεογνική περίοδο. Για να καθίσετε, το μωρό πρέπει να έχει καλά αναπτυγμένους μύες στο λαιμό, την πλάτη, τους βραχίονες και την κοιλιά. Θα βοηθήσουν τη σπονδυλική στήλη να αντέξει τον νέο τύπο φορτίου με τη μορφή του βάρους του μωρού σε καθιστή θέση. Επιπλέον, το παιδί πρέπει να μάθει πώς να διατηρεί την ισορροπία.

   Αν παρατηρήσετε ότι το μωρό έχει μάθει να κυλάει και το κάνει αρκετά συχνά και ενεργά, τότε μπορείτε να είστε ήρεμοι - σύντομα θα καθίσει. Καθίστε κάτω τα παιδιά αρχίζουν διαφορετικά. Αλλά για όλους, το πρώτο στάδιο είναι βραχυπρόθεσμα, δηλαδή, το παιδί αναλαμβάνει καθιστή θέση στον ιερέα, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει το φορτίο, επομένως, καταρρέει στην πλάτη του ή στο πλευρό του.

   Περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη των πρώτων προσπαθειών, το παιδί μαθαίνει να καθίσει με υποστήριξη και μετά από ένα μήνα και μισό και χωρίς αυτό. Σε περίπου 8 μήνες, ένα παιδί μπορεί να περάσει πολύ καιρό να κάθεται, παίζοντας, μερικοί ακόμη προσπαθούν να πάρουν και τα τέσσερα και να αρχίσουν να σέρνουν.

   Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να είναι σε κατάσταση αναμονής και όλη την ώρα προσπαθούν να παρεμβαίνουν στις φυσικές διαδικασίες και να βοηθούν το παιδί να καθίσει πιο γρήγορα.

   Βιαστείτε το ψίχουλο δεν είναι απαραίτητο, αναπτύσσει ένα συγγενές δικό του πρόγραμμα, παρέμβαση στην οποία μπορεί να βλάψει τη σωματική του ανάπτυξη και την υγεία του.

   Παράγοντες επιρροής

   Εάν η φύση υπαγορεύει τις δικές της συνθήκες, τότε γιατί είναι διαφορετικές αυτές οι συνθήκες για τα διαφορετικά παιδιά: ένα παιδί αρχίζει να κάθεται μόνο μετά από 9 μήνες και ένα άλλο προσπαθεί να καθίσει σε πέντε; Είναι θέμα επιρροής παράγοντες που αφήνουν το σημάδι τους για την ταχύτητα της γνώσης νέων δεξιοτήτων.

   Ας τα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

   • Κατάσταση υγείας. Τα μωρά που εμφανίστηκαν εγκαίρως, χωρίς ιστορικό τραυματισμών κατά τη γέννηση, υποξίας, ισχαιμίας, δυσπλασίας ισχίου και συγγενούς νόσου, κάθονται παραδοσιακά νωρίτερα. Τα εξασθενημένα και συχνά άρρωστα παιδιά στη φυσική ανάπτυξη μπορεί να υστερούν από τους ισχυρότερους συνομηλίκους τους. Οι νευρολογικές διαταραχές, ακόμα και οι δευτερεύουσες, μειώνουν επίσης την ταχύτητα της εκμάθησης νέων δεξιοτήτων. Ο ισχυρότερος από αυτούς τους παράγοντες είναι η πρόωρη ζωή.Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εξασθενημένα ή πρόωρα βρέφη καθυστερούν στην ανάπτυξη, χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στον έξω κόσμο και να αναπτύξουν το μυοσκελετικό σύστημα τους.
   • Το βάρος του παιδιού. Τα κοριτσίστικα παιδιά φαίνονται γλυκά, αλλά το επιπλέον βάρος δεν βοήθησε κανέναν ακόμα ευκολότερο να αντέξει τη σωματική άσκηση. Αυτό ισχύει και για τα μωρά. Τα μωρά με κανονικό βάρος και τα λεπτά παιδιά (πλήρους απασχόλησης) συνήθως κάθονται και αρχίζουν να σέρνουν πριν από τους παππούδες τους.
   • Χαρακτηριστικό Τα ίδια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σε ένα έμβρυο εμφανίζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και μετά τη γέννηση μπορεί κανείς εύκολα να προσδιορίσει ποιος είναι ποιος. Φλεγματικά και μελαγχολικά παιδιά καθιστούν αργότερα λόγω της τεμπελιάς και της βραδύτητάς τους. Αλλά η χολική και η αρρενωπή τείνουν να κινούνται περισσότερο και στο τέλος να μαθαίνουν νέες δεξιότητες νωρίτερα.
   • Περιβάλλον και κίνητρα. Αυτός ο παράγοντας είναι ο μόνος που εξαρτάται από τους γονείς, και αυτό εν μέρει. Έτσι, ένα παιδί που έχει ελευθερία, χωρίς να τον περιορίζει συνεχώς με ένα παρκοκρέβατο ή έξω από ένα παχνί, αρχίζει να καθίσει νωρίτερα. Εάν το μωρό δεν έχει οξεία ανάγκη και επιθυμία να καθίσει, δεν θα βιαστούμε. Αλλά επειδή οι γονείς είναι αρκετά ικανοί να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κίνητρο, για παράδειγμα, κρεμώντας το παιχνίδι, ώστε να μπορεί να φτάσει μόνο σε καθιστή θέση.
   • Η κληρονομικότητα επηρεάζει επίσης. Εάν η μαμά και ο μπαμπάς ήταν παιδιά "καθυστερημένα" στην παιδική τους ηλικία, τότε είναι τουλάχιστον λάθος να υπολογίζουμε την πρόοδο του Stakhanov σε όλους τους φανταστικούς και αδιανόητους όρους από τα δικά τους παιδιά.

   Σχετικά με τα γενετήσια χαρακτηριστικά

   Πιστεύεται ότι τα κορίτσια αναπτύσσονται νωρίτερα, ότι είναι λιγότερο τεμπέληδες και γρήγορα μαθαίνουν νέες κινήσεις. Ταυτόχρονα, πιστεύεται ότι τα αγόρια μπορούν να καθίσουν νωρίτερα, δεδομένου ότι τα κορίτσια διαθέτουν αναπαραγωγικό σύστημα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η συνεδρίαση έως 7 μηνών να μπορεί να οδηγήσει σε μεταγενέστερη στειρότητα στην ενηλικίωση. Και οι δύο δηλώσεις δεν είναι αληθείς.

   Τα οστικά και μυϊκά συστήματα, καθώς και οι αρθρικοί και χόνδροι ιστοί αναπτύσσονται ανεξάρτητα από το φύλο του ατόμου. Και το ζήτημα της βραδύτητας των αγοριών είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Η ιατρική δεν έχει αποδείξεις ότι τα κορίτσια αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Στην περίοδο που προηγείται της εφηβείας και κατά την εφηβεία, υπάρχει πραγματικά μια διαφορά, αλλά προκαλείται από διαφορετικές ορμόνες φύλου. Τα παιδιά του πρώτου έτους της ζωής αναπτύσσουν το ίδιο.

   Καθίστε και τα αγόρια και τα κορίτσια, δεν συνιστάται μέχρι έξι μήνες. Πολλοί παιδίατροι γενικά δεν συνιστούν να αφήνουν τα παιδιά μακριά μέχρι να κάθονται μόνοι τους.

   Εάν το μουνί το κάνει νωρίς - σε 5 μήνες, για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητο να εμποδιστεί το παιδί. Αλλά και για να αναγκάσει το παιδί να καθίσει, αν δεν μπορεί, είναι αδύνατο.

   Σχετικά με το κάθισμα

   Μιλώντας για την καθυστέρηση, πρέπει να καταλάβετε σαφώς τι είναι. Οι άνθρωποι καλούν λανθασμένα να κάθονται και να προσγειώσουν το παιδί ανάμεσα στα μαξιλάρια, και η κάθετη στα χέρια της μητέρας.

   Ονομάζεται σωστά κάνοντας κάθοψη της σχετικής κατακόρυφης κατανομής, στην οποία η σπονδυλική στήλη του παιδιού δεν βρίσκεται σε ορθή γωνία με τη λεκάνη. Με άλλα λόγια, για να κρατάτε το μωρό όρθιο στην αγκαλιά του, κρατώντας την πλάτη του προς αυτόν, είναι μια επιλογή να κάθεται σωστά. Η τοποθέτηση του παιδιού στο καροτσάκι και η ανύψωση του κάτω μέρους του καροτσιού περίπου 45 μοίρες είναι επίσης αληθές.

   Αλλά και οι δύο συνιστώνται να μην γίνουν πριν το ίδιο το παιδί αρχίσει να δείχνει την επιθυμία να καθίσει, δηλαδή στο προπαρασκευαστικό στάδιο της γνώσης της ικανότητας (κατά μέσο όρο, από 4-6 μήνες).

   Είναι εύκολο να καταλάβετε ότι το μωρό είναι "ώριμο" για να καθίσει: το μικρό παιδί αρχίζει να γυρίζει και να αναπνέει ενώ βρίσκεται σε ένα κρεβάτι ή καροτσάκι προσπαθώντας να σηκωθεί στους αγκώνες του. Η μαμά πρέπει να θυμάται ότι ενώ το παιδί δεν είναι έτοιμο να καθίσει, πρέπει να το κρατάτε όρθιο με υποχρεωτική στήριξη κάτω από τον κώλο.

   Εάν βάζουν ένα μωρό στα γόνατά τους, ένας ενήλικας δεν πρέπει να καθίσει ευθεία, αλλά να ξαπλώνει. Και τότε το φορτίο στη σπονδυλική στήλη θα μειωθεί σημαντικά.

   Δυστυχώς, οι μητέρες δεν πέφτουν συχνά στις αποχρώσεις του σχηματισμού λέξεων, και η έννοια της «καθισμένης» σημαίνει την εξαναγκασμένη περιστροφή του παιδιού, την προσγείωση. Οι γιατροί δεν το συνιστούν καθόλου. Η ανώριμη σπονδυλική στήλη, οι αρθρώσεις και οι μύες επιβαρύνονται δυσανάλογα γι 'αυτούς. Οι συνέπειες μπορεί να περιλαμβάνουν κακή στάση του σώματος, σκολίωση, μεταβολές, υποξαιώσεις και κατάγματα των ισχίων, κακώσεις των πυελικών οστών (ιδιαίτερα επικίνδυνες για την αναπαραγωγική λειτουργία και γενική υγεία των κοριτσιών), παραμόρφωση των άκρων, εσφαλμένη τοποθέτηση των ποδιών στο μέλλον, εμφάνιση μεταβολών σπονδυλικής συμπίεσης και μεσοσπονδυλική κήλη.

   Ως εκ τούτου, μπορείτε να καθίσετε με την έννοια της "φύτευσης ενός παιδιού" όχι νωρίτερα από ό, τι μαθαίνει να καθίσει.

   Απαγορευμένες ενέργειες

   Για την προστασία του παιδιού, πολλοί γιατροί, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου γιατρού Yevgeny Komarovsky, συστήνουν στους γονείς να εγκαταλείψουν το παιδί μόνο του. Θα καθίσει όταν ο ίδιος είναι έτοιμος για αυτό, όταν μπορεί.

   Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε γυμναστική, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων για την ανάπτυξη της πλάτης, του λαιμού, των βραχιόνων και της κοιλιάς. Μασάζ και περιπάτους, κολύμβηση και σκλήρυνση, έλλειψη καταναγκασμού στην κατανάλωση είναι χρήσιμες.

   Εκείνοι που προτείνουν να καθίσει το παιδί, παρά την προθυμία του, πρέπει να σταλούν στην κλινική για πειράματα, ακόμη και αν είναι πιστοποιημένος γιατρός, ο τοπικός παιδίατρος - λέει ο Δρ. Komarovsky.

   Οι γονείς πρέπει να το γνωρίζουν Η έναρξη της κατακόρυφης περιστροφής με τη χρήση μανδάλων ή περιπατητών είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτές οι συσκευές αναγκάζουν το παιδί να βρίσκεται σε θέση που δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσική για την ηλικία του και συνεπώς το κάθετο φορτίο θα είναι πολύ σημαντικό. Ανεξάρτητα από το πόσο λαμπερά και ελκυστικά είναι τα άλματα στο παιδικό κατάστημα, θυμηθείτε ότι δεν είναι μόνο επιβλαβή, είναι δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία του παιδιού σας.

   Εάν το παιδί αρχίσει να καθίσει στο στάδιο της βραχυπρόθεσμης συνεδρίασης, θα πρέπει να προστατεύεται από τα χτυπήματα όταν πέφτει. Θα χρειαστεί να πέσει το μωρό και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να επιβληθούν μαξιλάρια ή οθωμανοί πάνω του, καθώς και να είναι συνεχώς κοντά για να αποκλείονται οι μη φυσιολογικές καταστάσεις, όπως η μηχανική ασφυξία, που μπορεί να συμβεί εάν ένα πεσμένο μωρό κολλήσει ανάμεσα στα μαξιλάρια.

   Τι πρέπει να προσέξουμε

   • Η στάση ενός παιδιού που προσπαθεί να καθίσει μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Μερικά μωρά κλίνουν στην παλάμη, άλλα σε δύο χέρια, άλλα σε αγκώνες, και τέταρτα κάθονται μόνο αφού υιοθετήσουν την πόζα σε όλα τα τέσσερα. Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε τον παιδικό τρόπο επίτευξης του στόχου - το κάνει όπως τον αρέσει.
   • Όταν το παιδί αρχίσει να καθίσει, προσέξτε τη στάση του. Μια στρογγυλή πλάτη με τους ώμους χαμηλωμένους δείχνει ότι το μωρό έχει αδύναμους μυς του αυχένα και της πλάτης. Εάν το μωρό πέσει πίσω, θα πρέπει να αρχίσει να ενισχύει τους κοιλιακούς μυς, abs. Αν πέσει στην πλευρά, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι κοιλιακοί μύες και οι λοξές πλευρικοί μύες. Για να βοηθήσετε τους γονείς να έρχονται σε συνδυασμό με ασκήσεις για κάθε ομάδα μυών. Μην αφήνετε το παιδί να καθίσει στα γόνατά του με την έξοδο. Η τοποθέτηση σε σχήμα W τραυματίζει τις αρθρώσεις του ισχίου.
   • Εάν ένα παιδί στους 9 μήνες δεν παρατηρεί καν προσπάθειες να καθίσει μόνο του, φροντίστε να τον δείξετε σε νευρολόγο, ορθοπεδικό και παιδίατρο.

   Για πληροφορίες σχετικά με το χρονικό διάστημα που μπορείτε να καθίσετε ένα παιδί, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Υπολογισμός του προγράμματος εμβολιασμού
   Καταχωρίστε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

   Εγκυμοσύνη

   Ανάπτυξη

   Υγεία