Πώς να διδάξετε ένα παιδί να μετρήσει;

Το περιεχόμενο

Η ανάγνωση, η γραφή, η καταμέτρηση είναι οι βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την γνώση της γνώσης ενός παιδιού, γι 'αυτό πρέπει να δουλεύουν από νεαρή ηλικία και να μην περιμένουν το παιδί να πηγαίνει στο σχολείο. Έχοντας διδάξει ένα ψίχουλο για να διαβάσετε, να γράψετε και να μετρήσετε, θα διευκολύνετε πολύ τη ζωή του σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα μπορεί να είναι η εκμάθηση του λογαριασμού, αλλά μην φοβάστε και εγκαταλείπετε την αποτυχία: το κύριο πράγμα είναι η υπομονή και η εργασία.

Χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης

Η προσοχή ενός μικρού παιδιού είναι δύσκολο να επικεντρωθεί σε κάτι σοβαρό. Ξεκινήστε την κατάρτιση πρέπει να είναι με τη μορφή ενός παιχνιδιού που ενδιαφέρει τα ψίχουλα. Δεν είναι απαραίτητο να καθίσετε με το μωρό στο τραπέζι, σαν σε ένα σχολείο. Μπορείτε να μάθετε με διάφορους τρόπους: μετακίνηση, καθισμένη στο πάτωμα, ακόμη και άλμα επί τόπου.

Με τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, μπορείτε να ξεκινήσετε πιο σοβαρά, απαιτώντας τάξεις συγκέντρωσης. Ο χρόνος που δαπανάται για το λογαριασμό μπορεί επίσης να αυξηθεί. Για παράδειγμα, συνιστάται να συμμετέχετε με μωρά για 10 λεπτά περίπου τρεις φορές την ημέρα. Με παιδιά προσχολικής ηλικίας - 20 (30 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση).

Η διδασκαλία ενός παιδιού για καταμέτρηση θα είναι ευκολότερη εάν βασιστείτε σε μερικούς απλούς κανόνες:

 • Δημιουργήστε ένα ευνοϊκό κλίμα. Με κραυγές, δεν θα επιτύχετε τίποτα, απλά αποθαρρύνετε το παιδί από το να μάθει να μαθαίνει. Στην περίπτωση αυτή, η υπομονή και η ειρήνη είναι σημαντικοί παράγοντες.
 • Συνδεθείτε για να μάθετε τα γύρω αντικείμενα, δείξτε στο παιδί σας ότι η ικανότητα μέτρησης είναι ζωτικής σημασίας. Μπορείτε να μετρήσετε τις πλάκες στο τραπέζι, τα πουλιά που πετούν μέσα στο πάρκο, τα παιδιά στην παιδική χαρά, τα φρούτα, τα αυτοκίνητα, τα παιχνίδια, οι σκάλες στο κλιμακοστάσιο και πολλά άλλα.
 • Μην ζητάτε περισσότερα από ένα μικρό παιδί από ό, τι μπορεί. Όλα τα παιδιά είναι ατομικά στην ανάπτυξή τους, κάθε νέα δεξιότητα έρχεται στον καιρό της.

Εάν το μωρό δεν λειτουργεί, μην ενοχλούμε. Περιμένετε, επιστρέψτε στην εργασία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, σε μια εβδομάδα, μήνα).

 • Όταν μαθαίνετε, προσπαθήστε να ακολουθήσετε τρία βήματα. Κατ 'αρχάς, αφήστε το μωρό να συνηθίσει στα ονόματα, στους όρους, στην ίδια τη διαδικασία. Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι κατανοεί την ουσία του θέματος. Απλή απομνημόνευση είναι παράλογη, είναι απαραίτητο το παιδί να μάθει να καταλαβαίνει, να γνωρίζει την ουσία του κάθε φαινομένου. Όταν οι πληροφορίες είναι κατανοητές από το παιδί, μπορεί να το εξηγήσει και να το εξηγήσει, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε απομνημόνευση.
 • Μην ξεχνάτε ότι όταν εξοικειωθείτε με τα μαθηματικά αξίζει να δίνετε προσοχή όχι μόνο στο λογαριασμό. Μπορείτε επίσης να διδάξετε το ψίχουλο να αναγνωρίσει γεωμετρικά σχήματα, να προσανατολίσετε τον εαυτό σας στο διάστημα έτσι ώστε να μπορεί να δείξει πού βρίσκονται τα "κορυφή", "κάτω", "δεξιά" και "αριστερά". Μέχρι περίπου τριών ετών, το μωρό πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιο αντικείμενο είναι μικρότερο, μεγαλύτερο, υψηλότερο, χαμηλότερο, προς ποια κατεύθυνση πρόκειται.

Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία

Τα παιδιά μαθαίνουν κάτι νέο πολύ πιο εύκολο από τους ενήλικες. Η ανάγκη αποκτήσεως νέων γνώσεων αναδύεται στα παιδιά από την ηλικία των δύο ετών. Νέες πληροφορίες δίνονται στα παιδιά χωρίς προσπάθεια, ώστε να μάθουν γρήγορα κάποια δράση. Αλλά κατά την κατάρτιση του λογαριασμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία του παιδιού:

 • Αρχίστε να διδάσκετε μπορεί να εξεταστεί σε 2 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά είναι σε θέση να κυριαρχήσουν το σκορ από 0 έως 3. Μέχρι την ηλικία 2,5-3, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκορ σε 10. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με οπτικά βοηθήματα, αντικείμενα, αυτοσχέδια μέσα (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ζάρια, μπαστούνια).
 • Σε 3-4 χρόνια το παιδί είναι σε θέση να μάθει να μετρά σε 20. Σε αυτό το στάδιο, η ορατότητα είναι ακόμα απαραίτητη: αξίζει να χρησιμοποιείτε κάρτες με αριθμούς, αντικείμενα που πρέπει να μετρηθούν.
 • Εάν ένα παιδί έχει μια μαθηματική νοοτροπία, σε 4-5 χρόνια μπορεί να μάθει να μετρά στους 100.Το κυριότερο είναι να εξηγήσουμε την αρχή του σχηματισμού αριθμών από τους αριθμούς. Μην απελπίζεστε, αν σε αυτή την ηλικία δεν δίνεται στο παιδί σας λογαριασμό με δεκάδες. Μπορείτε να συνεχίσετε την εκπαίδευση σε 6 χρόνια.
 • Στην ηλικία των 5-6 χρόνια πρέπει να προχωρήσετε από την οπτικοποίηση στην ψυχική αριθμητική. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το παιδί πρέπει να μάθει να μετράει χωρίς τη βοήθεια ραβδιών, δακτύλων, καρτών. Πρέπει να εκπαιδεύσετε την αντίστροφη μέτρηση και να καλέσετε τους αριθμούς σε μια χαοτική σειρά.

Προσθήκη και αφαίρεση

Η δυνατότητα προσθήκης και αφαίρεσης παράγεται συνήθως από πέντε χρόνια. Πρώτον, θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια διαφόρων ειδών, στη συνέχεια να εκπαιδεύσει για να λύσει τα απλά παραδείγματα στο μυαλό. Κατά την κατάρτιση του λογαριασμού, είναι σταδιακά απαραίτητο να εισαχθούν απλά παραδείγματα προσθήκης και αφαίρεσης. Είναι ακόμα νωρίς για να λύσουμε παραδείγματα με μια στήλη, αλλά είναι πολύ πιθανό να διδάξουμε μονοσήμαντους αριθμούς.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μαθηματικά με ένα παιδί ώστε να μην χάσει το ενδιαφέρον του. Ως εκ τούτου, δεν βαρετό παραδείγματα όπως "3 + 5 =? "Δεν μπορεί να είναι. Μαθαίνουμε, δελεάζουμε, καθαρά. Είναι δυνατόν σε κωμική μορφή.

Πρέπει να ξεκινήσετε με ένα απλό. Για παράδειγμα, προσθέστε μια μονάδα σε κάθε γνωστό ψηφίο και αφαιρέστε την. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα ενδιαφέροντα για το παιδί ή σημαντικά για αυτόν. Ένα παράδειγμα είναι καλύτερα να παρουσιαστεί με τη μορφή μιας ερώτησης: "Έχετε δύο cookies. Ένας θα μοιραστείτε με τη μαμά. Πόσο θα έχετε; "Και όλα με το ίδιο πνεύμα.

Για να προχωρήσετε στην αφαίρεση, βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι καλά κατακτημένο. Χρησιμοποιήστε τα παραδείγματα προσθήκης και αφαίρεσης όχι μόνο στην τάξη, αλλά και σε μια βόλτα, στο κατάστημα, κατά το μεσημεριανό γεύμα, κατά τον καθαρισμό του δωματίου. Αφήστε το παιδί να δηλώσει την κατάσταση της εργασίας μετά από σας. Χρησιμοποιήστε ειδικά βοηθήματα και διδακτικά υλικά με απλές ασκήσεις. Δώστε προσοχή στην παρουσία ζωηρών εικονογραφήσεων. Μην ξεχνάτε - πρέπει να παρασύρετε το παιδί.

Για να προσθέσετε και να αφαιρέσετε εύκολα, το μωρό πρέπει να μελετήσει τη σύνθεση του αριθμού. Πρέπει να μάθει ότι το 5 αποτελείται από τους αριθμούς 2 και 3, 1 και 4, 10 - από τους αριθμούς 1 και 9, 2 και 8 και ούτω καθεξής. Πριν μάθετε να μετράτε σωστά στο μυαλό σας, ένα παιδί πρέπει να λύσει προβλήματα με οπτικό υλικό ή με δάχτυλα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την κατάρτιση για μάθηση από την ηλικία των 4 ετών, όχι νωρίτερα. Από την ηλικία αυτή, ο χρόνος που αφιερώνεται για προσθήκη και αφαίρεση επηρεάζει τη συνολική εξέλιξη.

Είναι σημαντικό να μάθετε τις έννοιες "περισσότερο", "λιγότερο". Μετακινηθείτε στα βιβλία κατάρτισης, μπορείτε να ρωτήσετε τι ζώα στη σελίδα περισσότερο, τι χρώμα λιγότερο. Πρέπει επίσης να μάθετε τον όρο "εξίσου". Πρέπει να εξηγηθεί στο παιδί ότι το ποσό δεν αλλάζει από την αλλαγή των τόπων των εξαρτημάτων.

Δεν μπορούμε να χάσουμε την ευκαιρία να ζητήσουμε από το μωρό να μετράει στο μυαλό σας. Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, με οτιδήποτε: μπορείτε να μετρήσετε στο σπίτι, πάγκους, λουλούδια, καρέκλες.

Επιπτώσεις στην ανάπτυξη

Σε ηλικία 5-6 ετών, τα περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας ήδη γνωρίζουν πώς να μετρήσουν αξιοπρεπώς έως 20 ή ακόμα και έως 100. Η μάθηση για να μετράει συγκεκριμένα και τα μαθηματικά συμβάλλουν γενικά στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού στο σύνολό του. Μια διανοητική βαθμολογία διεγείρει τον εγκέφαλο, τον καθιστά τεταμένο. Απομνημόνευση αριθμών, σύνθεση τους ανάπτυξη μνήμης.

Η επίλυση απλών εργασιών, όπου πρέπει να υπολογίσετε, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αντικείμενα, το παιδί συνδέει τη φαντασία του, αντλώντας διάφορες εικόνες στο κεφάλι του. Μιλώντας δυνατά τις συνθήκες του προβλήματος, το παιδί εκπαιδεύει την ομιλία. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι ενήλικες να προφέρουν το κείμενο σωστά, επειδή το ψίχουλο θα το επαναλάβει.

Η γνώση των αριθμών θα δώσει στο παιδί την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάποιο βαθμό στη ζωή των ενηλίκων: θα είναι σε θέση να βοηθήσει να ρυθμίσει το τραπέζι, γνωρίζοντας πόσα μαχαιροπίρουνα χρειάζεστε, να εκτελείτε μικρά καθήκοντα από τους γονείς, τα οποία θα τον συνηθίσουν στην ευθύνη και πολλά άλλα. Αυτή είναι μια καλή προετοιμασία για το σχολείο. Ήδη στην πρώτη τάξη, το παιδί θα είναι σε θέση να μετράει πόσα παιδιά είναι παρόντα στο μάθημα, τα οποία θα καλέσουν την ημερομηνία, θα ξέρουν τι σημαίνει "να ετοιμάσει δύο μολύβια για δουλειά.

Γρήγορες τεχνικές

Η κατάρτιση πρέπει να γίνεται σταδιακά. Πρώτα πρέπει να μάθετε τους αριθμούς από 0 έως 10. Αλλά αυτό είναι επίσης δύσκολο για το μωρό. Επομένως, συντρίψτε την πρώτη δεκάδα, για παράδειγμα, σε δύο πεντάρια και μάθετε σταδιακά.Για την εκπαίδευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία βοηθημάτων διδασκαλίας, να συνδέσετε ενδιαφέρον υλικό (παιχνίδια, παραμύθια, σημειώσεις), να διασκεδάσετε τα μαθήματά σας, αποφεύγοντας τη βαρετή μάθηση.

Στο σπίτι μπορείτε εύκολα να διαφοροποιήσετε τη διαδικασία μάθησης:

 • μάθετε να υπολογίζετε στα δάχτυλα.
 • επιλέξτε εργασίες με τη μορφή παιχνιδιών.
 • συνδέστε τους μετρητές.
 • να προβάλλετε εικόνες, να ρωτάτε πόσα στοιχεία εμφανίζονται.
 • δείτε εκπαιδευτικά προγράμματα με το μωρό σας.
 • διδάξτε ποίηση και παραμύθια με αριθμούς και αριθμούς με το παιδί σας.
 • σκεφτείτε συνεχώς όλα όσα έρχονται στον δρόμο σας.

Οι ακόλουθες μέθοδοι και κανόνες για τη διδασκαλία προσχολικής ηλικίας προτείνονται. Μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη μέθοδο για το παιδί σας. Είναι καλύτερα να συνδυάσετε πολλά.

Μεθοδολογία Σεργκέι Πολυάκοφ

Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, είναι απαραίτητο να αρχίσει να διδάσκει ένα παιδί στον λογαριασμό όταν το ενδιαφέρει. Μόλις οι γονείς παρατηρήσουν ότι το μωρό ενδιαφέρεται για αριθμούς, η μάθηση πρέπει να ξεκινήσει. Όχι αργότερα. Ο Σεργκέι Πολιάκοφ δεν συνιστά τη χρήση της μεθόδου κατάρτισης λογαριασμού, στην οποία πρέπει να προστεθεί κάποιος. Αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία εκμάθησης, εμποδίζει το παιδί να αναπτυχθεί.

Δεν συστήνει να ξεκινήσετε την εκπαίδευση με ένα λογαριασμό σε μπαστούνια, δάχτυλα και ένα χάρακα. Επίσης, δεν συμβάλλει στην πνευματική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Polyakov, τα μαθήματα βασίζονται σε προφορική κατάρτιση λογαριασμών. Κατ 'αρχάς, το μωρό καταγράφει όλα όσα έρχονται στα μάτια του (παιχνίδια, βιβλία, σκάλες), τότε προσπαθεί να μετρήσει για τον εαυτό του, συμπεριλαμβανομένης της αναδίπλωσης και της αφαίρεσης.

Στο πρώτο στάδιο, το παιδί εργάζεται με αριθμούς εντός 10. Για να λύσει τα απλά παραδείγματα στο μυαλό, το παιδί πρέπει να θυμηθεί τη σύνθεση των αριθμών. Στο δεύτερο στάδιο, το παιδί επιλύει παραδείγματα ήδη με διπλά ψηφία. Ταυτόχρονα, δεν εξάγει έτοιμες λύσεις από τη μνήμη, όπως συμβαίνει στο πρώτο στάδιο, αλλά έρχεται στην κατανόηση και απομνημόνευση των μεθόδων προσθήκης και αφαίρεσης.

Όταν μαθαίνει, το παιδί πρέπει να μάθει τις έννοιες "περισσότερο", "λιγότερο", "ίσο". Τα μαθήματα της μεθόδου Polyakov συνοδεύονται από διάφορα παιχνίδια. Για παράδειγμα, στο πρώτο στάδιο χρησιμοποιούν κύβους και παιχνίδια μαζί τους "Τοποθέτηση των αριθμών στους κύβους", "Γνωμικά στο σπίτι", "Διαιρέστε στο μισό". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους.

Τεχνική Peterson

Η τεχνική της Λιουντμίλα Γεωργιέγια Πέτερσον διδάσκει τα παιδιά να σκέφτονται λογικά. Η μέθοδος δεν περιορίζεται στην εκμάθηση του λογαριασμού, περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες εργασίες παιχνιδιού που αναπτύσσουν εφευρετικότητα. Αυτή η τεχνική είναι δημοφιλής στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Το σύστημα μάθησης είναι ένας κύκλος, ο οποίος ονομάζεται "αρχή της πίτας τσαγιού".

Οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας τηρούν μια γραμμική έννοια: στην πρώτη τάξη, μελετάμε την προσθήκη και την αφαίρεση, στη δεύτερη - τον πίνακα πολλαπλασιασμού, τον διαχωρισμό και τον πολλαπλασιασμό, στα τρίτα κλάσματα κ.ο.κ. Αποδεικνύεται ότι αν το παιδί ήταν άρρωστο για μεγάλο χρονικό διάστημα στη δεύτερη τάξη και έχασε τα βασικά σημεία του θέματος, θα είναι δύσκολο να προφθάσει. Ακολουθώντας αυτήν την τεχνική κάθε χρόνο μελετάται το ίδιο πράγμα, αλλά με διαφορετικό βάθος πολυπλοκότητας. Για αρκετά χρόνια στη σειρά, τα θέματα έχουν επαναληφθεί, με κάθε μια να εμφανίζεται ξανά και ξανά σε μια νέα πτυχή.

Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό παιχνιδιών. Τα παιδιά, για παράδειγμα, όπως η αριθμητική δέσμη. Πριν από τα ψίχουλα είναι το καθήκον: μάθετε πόσο θα είναι 3 + 2. Το παιδί ανεβαίνει στο σημάδι 3, κάνει δύο βήματα προς τα εμπρός (πρέπει να προστεθεί) και σταματά στο σημάδι 5. Αν χρειάζεται να αφαιρέσετε το παιδί παίρνει 2 βήματα πίσω. Έτσι το μωρό θυμάται σταδιακά τη σύνθεση μεμονωμένων αριθμών.

Στο σπίτι, μπορείτε να αναπτύξετε τη λογική του μωρού παίζοντας. Βάζετε μια σειρά από κύβους: 2 κόκκινα-2 μπλε, 2 κόκκινα-2 μπλε. Πείτε στο παιδί να συνεχίσει τη σειρά έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η ακολουθία. Εάν μια ψίχα παίρνει αντί ενός κόκκινου κύβου, για παράδειγμα, κίτρινο, προτείνετε ότι η σειρά αλλάζει με αυτό τον τρόπο, αλλά πρέπει να διατηρηθεί.

Ένα άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι. Σχεδιάστε ένα μεγάλο μπλε τετράγωνο σε ένα φύλλο χαρτιού. Δίνετε στο παιδί ένα καθήκον - να τραβήξετε μια φιγούρα που διαφέρει από τη δική σας μόνο σε μία βάση. Το παιδί σας σχεδιάζει μια μικρή μπλε πλατεία.Στη συνέχεια, σχεδιάζετε ένα μικρό μπλε κύκλο. Είναι ένας μικρός κίτρινος κύκλος. Και έτσι στο άπειρο, μέχρι να βαρεθείτε.

Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν εργασίες με τον ορισμό ενός μεγαλύτερου και μικρότερου αριθμού αντικειμένων. Σε δύο τετράγωνα που βρίσκονται απέναντι από το άλλο, πρέπει να σχεδιάσετε, για παράδειγμα, τις καρδιές - 6 και 5. Το μωρό πρέπει να καθορίσει πού είναι περισσότερο. Βέβαια, βιάζεται αμέσως να μετρήσει τις καρδιές. Αλλά μπορείτε να του δείξετε άλλο τρόπο.

Δείξτε ότι οι καρδιές συνδυάζονται σε ζεύγη: συνδέετε μια καρδιά από την αριστερή πλατεία με μια γραμμή προς μια καρδιά από το δεξί τετράγωνο. Στην πλατεία όπου έμεινε η καρδιά χωρίς ζευγάρι, υπάρχουν περισσότερα από αυτά. Εδώ μπορείτε να εισαγάγετε τις πινακίδες "περισσότερο" και "λιγότερο". Συμβαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να μελετήσετε με το παιδί και να κάνετε εργασίες για αυτόν.

Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, πολλά τυπωμένα σημειωματάρια παράγονται με ενδιαφέροντα καθήκοντα που μπορείτε να πάρετε ένα παιδί.

Zaitsev Εκπαίδευση

Ο Nikolai Aleksandrovich Zaitsev έχει αναπτύξει διάφορα παιχνίδια και σύνολα οπτικών υλικών που διευκολύνουν την εκμάθηση των μαθηματικών. Για παράδειγμα, το παιχνίδι "Hundred Score". Περιλαμβάνει ένα σύνολο καρτών με αριθμούς μπροστά από το 100. Αυτό το παιχνίδι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιδιού.

Κάθε κάρτα εμφανίζει έναν αριθμό. Εκτός από τους αριθμούς, απεικονίζονται γεωμετρικά σχήματα στον αριθμό δεκάδων και αριθμητικών μονάδων. Για παράδειγμα, ο αριθμός είναι 75. Κάτω από τα επτά απεικονίζεται μια σειρά από επτά ορθογώνια, καθένα με δέκα μπαστούνια (7 δωδεκάδες) και κάτω από τα πέντε - 1 με πέντε μπαστούνια (5 μονάδες).

Σταδιακά, το παιδί πρέπει να εισαχθεί σε κάθε κάρτα, μπορείτε να τα κανονίσετε στον τοίχο στο φυτώριο. Στις ίδιες κάρτες μπορείτε να μάθετε να προσθέτετε και να αφαιρείτε. Η μεθοδολογία του Zaitsev περιλαμβάνει επίσης παιχνίδια όπως το "Είμαι Κλείσιμο σε Εκατοντάδες" (μελετώντας αριθμούς μέχρι χίλια), "Πλατωνικά Στερεά" (γεωμετρικά προσόντα), "Thousand Plus" κ.α.

Σχολείο Soroban

Ψυχική αριθμητική Soroban - η σχολή των προφορικών λογαριασμών στο μυαλό. Πρόκειται για επίσημα ιδρύματα που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας και που διδάσκουν τα παιδιά στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Το σχολείο Soroban χτίζει μαθήματα έτσι ώστε να εμπλέκονται αμφότερα τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα, δημιουργούν διάφορες δεξιότητες:

 • ομιλία.
 • φαντασία?
 • εικονική σκέψη?
 • αναλυτική σκέψη.
 • μνήμη;
 • δημιουργικότητα ·
 • προσοχή.
 • διαίσθηση.

Η κατάρτιση πραγματοποιείται στους λογαριασμούς. Η έμφαση δίνεται στο να βλέπεις και να θυμάσαι την εικόνα σε κίνηση. Στη συνέχεια, το ίδιο το παιδί δημιουργεί κινούμενες εικόνες, δημιουργεί ενώσεις. Αυτή η τεχνική δημιουργεί συνθήκες για την ταχεία αντίληψη των πληροφοριών, διδάσκει να συνθέτει και να αναλύει πληροφορίες, συμβάλλει σε έναν γρήγορο υπολογισμό.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, μπορούν να σπουδάσουν παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Η τεχνική του σχολείου Soroban βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

 • κανονικότητα ·
 • συναρπαστική διαδικασία μάθησης.
 • ισχυρά κίνητρα.

Μέχρι πρόσφατα, η μέθοδος του σχολείου Soroban λειτούργησε καλά μόνο με τα προικισμένα παιδιά. Με τους τύπους του μέσου επιπέδου των τάξεων ανάπτυξης δεν λειτούργησε, φαινόταν πολύ δύσκολη.

Τα τελευταία χρόνια, το σχολείο έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα που είναι κατάλληλο όχι μόνο για τους "geeks", αλλά και για παιδιά με μέσες ικανότητες, που τους επιτρέπει να μάθουν κάτι περισσότερο, να αναπτύξουν μέσες ικανότητες με υψηλά αποτελέσματα.

Με οποιαδήποτε επιλεγμένη μέθοδο, μπορεί κανείς και πρέπει να διδάσκεται μετρώντας. Πρώτον, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε οπτικό υλικό (τους ίδιους κύβους, κάρτες, παιχνίδια). Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να συνηθίσετε να μετράτε δυνατά, αλλά χωρίς τα αυτοσχέδια αντικείμενα. Μην ξεχνάτε το σωστό σκορ.

Η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αφήγηση ενός παραμυθιού. Για παράδειγμα, "Teremok" ("Το πρώτο ποντίκι ήρθε, το δεύτερο - ο βάτραχος ...", κλπ.). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε ερωτήσεις στο μωρό (ποιος ήταν ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος). Μπορείτε να τον ρωτήσετε να επαναλάβει την ιστορία χρησιμοποιώντας αριθμούς.

Τώρα είναι συνηθισμένο στα σχολεία να δημιουργούν συνδυασμένα μαθήματα με διεπιστημονική επικοινωνία. Για παράδειγμα, σε ένα μάθημα στα μαθηματικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό από την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη γεωγραφία και άλλα ακαδημαϊκά θέματα. Κατά την κατάρτιση ενός λογαριασμού στο σπίτι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους κλάδους.

Σε ένα βιβλίο βιολογίας, ας πούμε, ένας μεγαλύτερος αδελφός ή αδελφή, θα ήταν ωραίο να μετράνε τα όργανα στο ανθρώπινο σώμα, στον παγκόσμιο χάρτη - τον αριθμό των ηπείρων (σύνδεση με τη γεωγραφία). Μπορείτε να τραγουδήσετε τραγούδια με αριθμούς (σύνδεση με μουσική), να διαβάσετε συλλαβές με λέξεις (σύνδεση με τη ρωσική γλώσσα).

Μετά από μια σειρά από εργασίες με το μωρό, οργανώστε τον ένα μικρό τεστ με τη μορφή ενός τεστ. Και ανάλογα με το πώς το καταφέρνει, απονέμεται ένα μικρό βραβείο. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει μια διεγερτική συνιστώσα στην εκπαίδευση. Μην ξεχάσετε το λογαριασμό στην καθημερινή ζωή.

Ποια μέθοδος είναι καλύτερη;

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή που ταιριάζει στο παιδί, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Μπορεί να έχετε διαβάσει ή ακούσει για κάποια υπερπαραγωγική μέθοδο, αλλά δεν δίνει καρπούς στο παιδί σας. Μη βασανίζετε τον εαυτό σας και το παιδί: δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, λιγότερο περίπλοκο. Στη διαδικασία εκμάθησης πρέπει να το αντιμετωπίσετε - όχι όλα τα παιδιά αναπτύσσονται γρήγορα, δεν είναι όλα αυτά προικισμένα, τα καθήκοντα για όλους πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τα δυνατά τους.

Σε οποιαδήποτε μέθοδο, χρησιμοποιήστε το παιχνίδι για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του παιδιού και τη σύνδεση με την καθημερινή ζωή.

Με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πρέπει να ασχολούνται με την προετοιμασία για το σχολείο. Και αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί, το σκορ είναι 1, 2, 3, 4, προσθήκη και αφαίρεση. Τα Preschoolers πρέπει να αναπτύξουν λογική, αναλυτική σκέψη. Πρέπει να μάθουν να σκέφτονται, να αναζητούν μια λύση στο πρόβλημα μόνοι τους, να κάνουν υποθέσεις και όχι απλώς να εξάγουν μια απομνημονευμένη, προετοιμασμένη απάντηση από τη μνήμη. Αν και σε πολλές περιπτώσεις και χωρίς αυτό πουθενά.

Από την αρχή της πρώτης τάξης, το παιδί πρέπει να γνωρίζει το σκορ σε τουλάχιστον 20 (κατά προτίμηση έως και 100), για να μπορεί να εργάζεται στο μυαλό με ένα και διπλά ψηφία. Πρέπει να ξέρετε πού βρίσκονται τα "δεξιά", "αριστερά", "πάνω", "κάτω", που σημαίνει "περισσότερο", "λιγότερο", "ίσα".

Κανένα λογαριασμό στα δάχτυλα δεν πρέπει να είναι. Είναι σημαντικό οι ενέργειες να γίνονται μόνο στο μυαλό. Επομένως, επιλέξτε την κατάλληλη μέθοδο. Οποιοδήποτε από τα παραπάνω θα λειτουργήσει.

Παρά τη σημασία της επίτευξης ενός αποτελέσματος, μην πηγαίνετε στην τάξη με την κραυγή, μην επιπλήξετε και μην τιμωρήσετε το παιδί, αν κάποια εργασία είναι πέρα ​​από την εξουσία της. Η επιθυμία να εργαστείς σε αυτή την περίπτωση, δεν θα επιστρέψεις και όλα θα καταρρεύσουν.

Το μωρό πρέπει να απολαύσει τα μαθήματα. Λοιπόν, αν θα προκαλέσουν χαρά ενώ περιμένουν πριν αρχίσουν, και όχι η φρίκη των επερχόμενων βασανιστηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας ενός παιδιού για καταμέτρηση, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Κατά τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εγκυμοσύνη

Ανάπτυξη

Υγεία